|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2006
|
Kondezatori na matičnoj
Imam jednu stariju matičnu socket A ploču na kojoj su ispalili kondezatori. Problem je što se kod nas ne mogu nači kondezatori identičnih vrijednosti, a frend koji se razumije u elektroniku našao mi je u chipoteci zamjenske pa me interesira da li će ploća šljakati normalno s tim kondezatorima. thnx
![]() |
#2 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Ako su razlicitog kapaciteta mozda ce jos i radit, ali ako su za manji radni napon od postojecih, onda nikako ne pokusavajte stavit te gore jer ce ti grunut u facu ![]() ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ako je našao slične kondenzatore i ako ništa drugo nije prosviralo osim njih, ne vidim razloga zašto ne bi radilo.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Émile Flournoy
Datum registracije: Oct 2003
|
To ovisi o maticnoj ploci. Neke rade dugo, godinama nakon zamijene sa obicnim kondicima, a na nekim plocama moraš neispravne kondenzatore zamijeniti iskljucivo sa low-esr kondenzatorima. Ovo low esr znaci da imaju manji unutarnji otpor od standardnih elektrolitskih kondenzatora. Ako imaš mjesta na ploci svakako stavi kondenzatore sa vecim probojnim naponom i budi pažliv kod lemljenja jer su na maticnim plocama kondenzatori lemljeni sa obje strane ploce. Ako ne nadjes kondenzatore imam ja jednu neispravnu socket 370 plocu pa ti možda mogu poslužiti kondenzatori sa nje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2006
|
Dečki hvala na angažmanu. Moram nešto pojasniti. Ploča je od buraza i nije dugo radila, a na njoj su već mijenjani kondezatori i bio je isti problem da nisu zamijenjeni identični kondezatori već isto tako sa približnim vrijednostima i ako me siječanje dobro služi, konfa s tom ploćom poslije zamijene kondezatora nije mogla vrtiti XP-e s SP2. S toga i moje pitanje. A evo i vrijednosti kondezatora pa da vidite. Originalni kondezatori: 1000mF 6,3V zamjenski 1000mF 16V i 2700mF 6,3V zamjenski 2200mF 25V
![]() |
#6 |
Émile Flournoy
Datum registracije: Oct 2003
|
To su 100uF i 2700 uF kondnezatori u regulaciji napona. Obicno ih ima više u paraleli pa neki od njih popuste prije vremena. Sutra cu poci pogledat na tavan koliko su ovi što ih ja imam. Ako budu istih vrijednosti mogu ih poslati obicnom poštom. Mislim da bi te poštarina izašla par kunica. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|