|
![]() |
#1 |
Guest
|
![]() Zanima me mišljenje između ove dvije kartice, obadvije su 128ram, 128bit, iako mi se čini da HIS-ova ima malo mutniju sliku preko tv izlaza. Ima li tko iskustva s navedenim karticama, tako da mi pomogne s odlukom koju uzeti? |
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
|
E da, i daj mi netko objasni kako da skinem zaštitu s grafičke da joj mogu dignut frekvencije? |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
bolje uzmi 9100 jer je to upgrdeana 8500 koja je ipak bolja od 9000 od koje je došla 9200. Za frekvencije si skineš omega drivere s www.omegacorner.com, to su hackirani driveri za Radeone bazirani na službenim catalystima, sam kaj su optimirani.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
Bio sam neprecizan. Ja sam bio kupio Gigabyte 9200. ali sam mislio da imam s njom problema, pa su mi je zamijenili za His-ov model, koji mogu vratiti i uzeti nazad Gigabyte. Sve mi je jasno za model 9100, 8500, i slično i koja je bolja, jedino su mi bile financije u pitanju.Da imam para tražio bih 9500pro(kojeg više nema), ali pošto nemam onda je i ovako dobro. A i kartica zasada radi sa apsolutno svim igrama, na visokoj rezi i visokim detaljima, i ide sve solidno. Ne vidim razloga dat sad dvije milje kuna za karticu koja ce za 6 mjeseci koštat malo više nego ova sad... Istina da ona ne radi 20000 markova, ali koji ce mi to k....?! Zato, molom vas samo da mi kazete koju da zadrzim Gigabyte ili HIS? Koja bi se dala bolje OC? Gigabyte ima hynix memoriju a HIS neku EMST il slično... |
![]() |
![]() |
#5 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
EMST...neznam ali mi hinix zvuči bolje, možda se i varam. Čuo sam negdje EMST, više se ne mogu sjetiti u kojem kontekstu (dobro ili loše). U principu ti je svejedno. GB je kod nas provjeren i dobar proizvođač ATI-ca iako daleko od toga da je HIS loš. Naprotiv, ali mislim da imaju dosta šaroliku ponudu što se tiče kvalitete, barem kod nas. Ak radi ostavi GB. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
Hvala. Evo baš idem otić u Ve-mil i uzet nazad Gigabyte. Ima bolji softver sa sobom i aktivni hladnjak, dok ova nema, pa je bolja za mogući OC, kad tad. E, i kako da skuzim koje je brzine memorija na grafičkoj, po onim brojevima ili kako? odnosno, kolko se da dizat frekvencija? |
![]() |
![]() |
#7 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Memorija sto nizi broj to bolje za OC, znaci 2.8majbolje pa 3.0 pa 3.3 pa 3.6, vjerojatno imas 3.6 sve ostalo bi me zacudilo ali kako ti takt nije visok ( koliko je 450?) mozes dignut memoriju na razinu 9500np/pro/9700 znaci na 540Mhz (270) i do nekih 290 preko ce ic al neceds nis pretjenao dobit jer ve se memorija dosta grijati. Slazem se bolje Gigabyte, jer je ponuda ujednacenija!
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
Vidim ja da se vi tu kužite u kompjutere pa cu vas još davit malo. Evo, prepisao sam s kartice što piše na čipovima od memorije, pa ako netko zna dešifrirati: Hynix 338A HY5DV281622DT-4S 6YH5020PV, s tim da je na GPU aktivni hladnjak,još napominjem da sam uzeo nazad Gigabyte. I ako mi netko može objasnit postupak kako da je OC-am, ili barem gdje bih mogao nać detaljne upute. Mucho gracias!! ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
Zaboravi napisat: memorija radi na 200mhz(400) dok procesor na 250. Sve mislm da bih je mora moć dignut na 250 (500) memoriju i proc na 275, na koliko rade 9000pro kartice, jer ova kartica izgledom je identična gb karticama 9000pro |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
...
Datum registracije: Nov 2002
|
Citiraj:
![]() uostalom vidjet ces sam kad ju kupis. ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Guest
|
Tu je, unutra, radi. Sad trebam upute za OC. ppllliiiizzzzz..... jel bi treba lijepit heatsinkove na memoriju? |
![]() |
![]() |
#13 | |
...
|
Citiraj:
mozes ocat na puno nacina, ja preporucam riva tuner. snimi, pokreni, stsini desno pored graficke, prvi meni (slika grafulje). Tamo ocaj, ukljuci "aplly overclocking at windows startup" i to je to. http://www.guru3d.com/rivatuner/ stabilnost provjeravaj u igricama ili 3dmarku. ako vidis artifakte (tockice, mrlje itd) smanji frekvencije za jedan korak. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Administrator
|
Probaj od Gigabyta original softver za oc V-tuner. Inače možeš ocati i preko svega i svačega (riva tuner, power strip idt). HY5DV281622DT-4S....ovo ne zvuči dobro. Ima jako lošu memoriju, to je ipak samo 4 ns. Ali probaj, samo polako. Nemoj dizati previše, idi u koracima pa provrtiš kakav test, ak prođe digneš još itd. Sretno i dobru zabavu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Guest
|
Znam s čime da radim, ali štos je u tome što mi se nakon pokretanja 3dmarka il slično, ono vrati na default. U V-Tuner-u uopće ne mogu micat frekvencije iako sve izgleda kao da se može. Negdje sam procitao da treba mijenjat neki red u biosu od grafičke, s čime se skine zaštita za OC. ? |
![]() |
![]() |
#16 |
Administrator
|
Mora moć, ak ide s jednim alatom ide i s drugim. S power stripom moraš prikačit opciju da ti ne vrača opcije na default kod restarta. Kod V-tunera stisneš save i ostane ti sejvano, mora moć s njim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Guest
|
U V-tuner ne mogu pomicat slidere niti koristit save load go deault jer su te opcije samo sivo obojane i ne raegiraju na miša, kužiš? Kao kod shareware programa, da neke opcije ne rade. A kad mijenjam frekvencije u con. panelu od ATI mogu mijenjat, stavim da koristi tu frekvenciju kod restarta, restartam, pokrenem 3d mark, kad završi pogledam frekvencije, ono opet one stare. Vjeruj mi, neće da prihvati mijenjanje, iako kaže succsesfully clocked ili tako nešto slično. |
![]() |
![]() |
#18 |
Guest
|
Ovo je s jedne stranice, pa možda skužiš o čemu ti govorim. .... The CD-R disk we received from the manufacturer contained an utility called V-Tuner. It is a system monitoring and overclocking tool. Since RADEON 9000, unlike its elder, PRO, brother, is locked against overclocking, we supposed that Gigabyte Maya II R9200 will also be impossible to overclock. And we were not mistaken: Gigabyte’s utility was a bright, but useless toy. We also tried to overclock the card with the latest version of RivaTuner, but to no avail. Increased frequencies of the memory and graphics chip didn’t tell on the benchmarks results: the card’s BIOS seemed to be resetting them to the nominal values automatically.Probably, V-Tuner is intended for other cards that don’t have anti-overclocking protection. kužiš? kako maknut zaštitu? |
![]() |
![]() |
#20 |
Guest
|
Sad si me skužio. Uglavnom što nađem po vani je na nekim čudnim jezicima... Kako da dođem do JELCa? Da vičem? JJEEELLLLLCCCCCC!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
...
|
izgleda da ti je bios zakljucan i nemozes ocat... ovako, pokreni rivatuner, odi na power user, klikni dolje na open patch script, izaberi direktorij Patch Script/ATI/ATIOverclockingAntiprotection W2K (ili W98 ako to imas). Voila, to bi trebalo maknut zastitu od oca. ![]() Inace se to moze i flashanjem modificiraog biosa al ovo je lakse. ![]()
![]() |
#22 |
Guest
|
Kad otvorim poddirektorij ATI, tamo imam samo SoftGL I Soft R9*00, a u Soft9*00, imaju 2 .rts file-a, uzmem onaj za XP, i onda mi izbaci patch za 9500, 970, ali nigdje 9200. kliknem dalje i onda nemam nikakvi file tipa ati2mtag.sys... sad više ne znam što dalje.... hheellppp... |
![]() |
![]() |
#23 |
...
|
Skini ovo i ekstrahiraj u rivatuner direktorij pod patch scripts. onda opet pokreni program i izaberi jedan od ta dva filea iz zip arhive ovisno koje windowse imas. ![]() ovaj soft 9500>9700 patch nema veze s tim.
![]() Zadnje izmijenjeno od: Veky. 25.03.2006. u 08:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Ja bi probao i najnoviji Power Strip...ako ne dela ima u najnovijim Omega driverima u 3dprof-u opcija koja dozvoljava overclock na svim grafama. Samo-da bi vražji 3dprof delao moraš skinut net fremework... Vidio sam otključane biose za HIS 9200, za GA ne. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Ta memorija na tvojoj grafi bude išla do 230-240...probaj. Izgleda da je ATI u 3.8 stavljao nekakvu zaštitu-u 3.9 Omega toga nema ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Guest
|
Nakon što sam stavio onaj tvoj file, izbaciva ovo: Patch script description is not available! Cause: can't open help file C:\Program Files\RivaTuner\Help\PatchScripts\ATIOverclockingAntiprotection.rth i ja stisnem continue, i onda još izbaci: Browsing for file ati2mtag.sys... canceled Imam drivere 3.7, a da idem skidat nove Omega to bi mi trajalo poprilično... ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() To ti je sat vremena... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Guest
|
Skinut cu ih veceras, kad se vratim iz kina (Revolutions)!! |
![]() |
![]() |
#29 |
Ekspert iz sjene ...
|
Inaće ... sa zadnje dvije Omege dolazi savršeno dobar OC alat. Sa zadnje dvije revizije Catalysta sve Radeon kartice se mogu OC-at do mile volje. Kod mene na R 9500 pro radi bez frke ... ssssooo modem u utičnicu i SKIDAJ ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Guest
|
Nisam stiga prije, pa sad tek skidam Omegine vozače... Možda je glupo pitanje, ali, da li trebam imati instalirane Catalyst 3.9 prije nego instaliram Omega 3.9? ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|