|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
![]() Imam ovaj proc na maticnoj Epox Ep-8kda3+/8kda3j i mem. DDR 400.... Sad me zanima jel dobro radim postupke,ovako; Spustim je na 100 i stavim 1T, Dizem FSB ,a kad je mnozitelj 11x FSb mogu dignut do 223 max jer se dalje komp nece boota... Ovaj put sam spustia mnozitelj na 10 i diza FSB do 248,i na tom je sta,dalje se nije tia bootat!!!! Jel ja nesto krivo radim ili???? I zasto komp kad komp ponovo upalim sve vrati na isto,na stock??? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
taj proc nije neki oc-er, iznad 2,4ghz treba previse struje... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
HT množitelj spusti na 3x pa probaj onda do kuda ide procesor. Pošto si memoriju snizio na najmanji djelitelj, znači da isprobavaš do kuda ide procesor (što je u pravilu ok, prvo probaš koliko ide proc, pa memorija, pa iskombiniraš najbolje postavke jednog i drugog ![]() Pošto vidiš da te matična neče kočiti do 240Mhz, onda ostavi 11x na procu i povisuj HTT. Ali velim, prvo smanji HT množitelj na 3x (ili postavka 600 u BIOS-u) tako da te ne bi slučajno HT link kočio (on mora biti oko 800mhz mislim za soc. 754; računa se tako da HTT/FSB pomnožiš sa množiteljem HT Linka - a to moraš naći di je u BIOS-u. Ili je opcija tipa 2x/3x/4x ili 400/600/800). Komp sve vrati na stock jer ti očito ili pretjeraš sa OC-em ili ti je BIOS loš pa neće pamtit. Ako si spustio HT link na 3x i dalje neće FSB, onda može biti da te i tu BIOS koči, pa onda otiđeš u windowse i od tamo dižeš FSB (ili HTT; koji je pravi naziv kod AMD64 za FSB) sa Clockgenom npr. Ako u windowsima ide dalje, onda te koči BIOS, a ne matična. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|