|
![]() |
#1 |
Pečurka
Datum registracije: Oct 2003
|
Napon na Soltek 65kv2-t
Može li mi itko reći kako promjeniti napon na toj ploči??? U manualu je prikazano da se može u BIOS-u,ali te opcije nema Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Re: Napon na Soltek 65kv2-t
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
Pečurka
|
![]() Probao sam,ali ništa.Tu ploču sam kupio za OC,a bez mijenjanja voltaže,džaba mi sve ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
Hvala
![]() |
![]() |
#8 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Soltekice i nisu nikad bile za obaranje brzinskih rekorda. To se složi stavi sve by default i ne diraš. Tak se radi na soltekici. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Administrator
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Pečurka
|
Al ček sam malo,imao sam Matsonic 7177CT i na njoj sam mogao mijenjati napon,a da ne mogu mijenjati na soltekici?!?!?! |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Administrator
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Pečurka
|
Pogledao sam i piše da u BIOS-u postoji opcija za mijenjanje voltaže,ali te opcije u BIOS-u nema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Pa onda probaj sa flashanjem biosa mozda su zaboravili opciju staviti! ![]()
![]() |
#16 |
Administrator
|
Other Features ? BIOS FSB Setting ? Ultra ATA 33/66/100 ? H/W Monitor ? AC'97 Audio Function ? AMR (Audio Modem Riser) Interface ? BIOS Vcore Setting!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ? BIOS Writing Protection Na netu našao, vidi ima... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Pečurka
|
Gledaj,znam i ja da ta ploča to treba imati,ali te opcije nema u BIOS-u,u tom i je problem |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Administrator
|
Gle ako u manualu ne piše nikakva posebna fora za pristup "naprednim opcijama" onda ti ne ostaje ništa drugo nego flash BIOS-a. Pogledaj još koja je to revizija. Često znaju izdat isti manual za razne revizije MBO, a neke se razlikuju baš po tome što revizija recimo 2.0 ima podešavanje Vcore-a a revizija 1.9 nema.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
danas sam imao priliku malo OCat na 8rda3 rev 2.0 fsb sam natjerao na 240 vdd 2.0V vrtila pc mark i 3dmark03 bez problema nisam imao prime da vidim jel to stvarno stabilno nekoliko sati ostatak je barton 2500+,geil 3200,asus ti4200 64mb... ploca je super za malo love
![]() |
#20 |
Pečurka
|
Eto ja sam skinio "novi" BIOS sa stranice solteka,al to je isti onaj BIOS koji imam na ploči i u kojem nema mogućnosti mijenjanja voltaže,iako su mi iz solteka odogovorili da se u novijim BIOS-ima za tu ploču to može |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Možda se voltaža diže hardverski nekim jumperima ili DIPswitchewima !? Malo prokopaj po manualu od ploče, možda je čak na PCBu zapisano. Sretno s tim soltekom, frendu je izgorio jedan kad je prikopčao floppy (makar vjerujem da je to izolirani incident) ![]()
![]() |
#22 |
Pečurka
|
Hm,pregledao sam sve,al nema nigdje za mijenjanje napona. Sad sam poslao mail solteku,nadam se da će uskoro doći odgovor |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Pečurka
|
Mene baš zanima za takvu ploču imaju li drugi i koji BIOS koriste,jer BIOS koji sam skinio s Soltekove stranice nema tu opciju,a gledao sam na netu i svagdje piše da se može mijenjati iz BIOS-a |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Pečurka
|
Vrlo zanimljivo,pošaljem mail Solteku i dobijem odgovor da probam skiniti BIOS s njihove stranice i upgrade napraviti. I po već ne znam koji put napravio,ali taj na njihovoj stranici je u biti isti koji sam imao na ploči i naravno nema tu opciju |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Administrator
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Pečurka
|
Eto,dobio sam mail iz Solteka u kojem kažu da ta matična ne podržava mijenjanje VCore-a. Iako na dosta stranica na internetu piše da se može VCore mijenjati iz BIOS-a čini se da je to ipak samo marketing ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Administrator
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
![]() I skinuo ja bios sa Soltek stranica, i od onda sve radi ko urica. Tulac 1.1 radi na 133 fsb (1466), kompletan sistem se još u zadnju godinu nije bez veze skršio. E sad, ili ja imam neku raniju reviziju ploče koja je dozvoljavala promjenu voltaže, ili ja imam stariji bios koji je to omogućavao. Probati ću ja negdje naći tu verziju ili skinuti svoj bios pa ti pošaljem. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|