Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 01.03.2007., 23:14   #1
giga
Tlacitelj i neznalica
Moj komp

giga's Avatar

Datum registracije: Dec 2003
Kako do interneta u Italji?!

Imam pitanje...
Idem u Italiju za dva tri tjedna na duze vrijeme i izgleda da cu biti u stanu u kojem ima telefon ali je odjavljen i ja nemam liniju i ne mogu je ni dobiti(ne pitajte zasto) uglavnom nemam pristup netu preko telefona. Postoji li kakva druga mogucnost da se ja spojim na net? Ukradem nekom susjedu "signal" ili tako nesto? preko mobitela? ili nesto slicno...
ima tko kakav prijedlog...??
Staro 02.03.2007., 09:00   #2
X-file
Premium
Moj komp

X-file's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Pa ovako, ako ostaješ gore duže vrijeme onda otiđi u "Fast web" jedan od njihovih providera ili direktno u telekom Italia i traži vezu. Fast web ti je vjerojatno bolja solucija jer veza ide preko optike tako da su im veze jako brze ( ja sam imao flat rate na 10Mbit/s i to sam plačao 45 €/ mjesečno ). Problem jedino može biti što nisi državljanin Italije, ali talijani su cigani i sve se može sa njima dogovoriti. Drugi problem je što su ugovori na godinu dana.
Ako ništa drugo zagnjavi vlasnika stana da ti pošalje prijavu u Fast web.
Tamo su brzi ( za razliku od našeg t-koma) te ti u roku 2-3 dana dođu sa priključkom.

Sya

Intel Xeon E5 2660
MB Supermicro X9DRH-7TF
DDR3 1333MHz 64GB (8x8GB) Corsair
Plextor PX-716A / Plextor PA-730

PSU Seasonic 620W
X-file je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 02.03.2007., 09:36   #3
giga
Tlacitelj i neznalica
Moj komp

giga's Avatar

E pa u tome i je problem sto ja nisam drzavljanin....a znam znam da si cigani i da se nesto iskemijati,samo sam u toj poziciji gdje ne smijem puno kemijati....ipak hvala na informaciji.....
ima tko jos kakvu informaciju?
Staro 02.03.2007., 10:27   #4
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Što radi ova tema pod Hardverskim problemima? Premjestio sam na ISP.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 02.03.2007., 12:49   #5
mann
Premium

mann's Avatar

Datum registracije: May 2004
Pricao mi je prije kratko kolega da je za nekih 20-30 eura dobio neki bolestan HSDPA pristup. Neznam detalje ali mislim da je cijena ok ako je paket dobar. On se vratio ovdje i isao gledati da ce uzeti nekakav iPaq jer da je ovdje navodno vidio u nekom velikome centru dosta jeftiniji uredjaj nego u Italiji. Kako god baci pogled na te GSM 3G operatere u IT.
mann je offline   Reply With Quote
Staro 02.03.2007., 17:51   #6
giga
Tlacitelj i neznalica
Moj komp

giga's Avatar

Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Što radi ova tema pod Hardverskim problemima? Premjestio sam na ISP.
Da slazem se .... isprika
Staro 04.03.2007., 21:29   #7
giga
Tlacitelj i neznalica
Moj komp

giga's Avatar

A jel mogu ja se spojiti na onaj nacin kao preko laptopa,kada ubacis samo onu neku karticu koja na sebi ima malu antenicu i tako se spajas na net? vidio sam to kod frendice na laptopu,ona je uzela od vodafona....
Staro 08.03.2007., 21:04   #8
mann
Premium

mann's Avatar

Citiraj:
Autor giga Pregled postova
A jel mogu ja se spojiti na onaj nacin kao preko laptopa,kada ubacis samo onu neku karticu koja na sebi ima malu antenicu i tako se spajas na net? vidio sam to kod frendice na laptopu,ona je uzela od vodafona....
o tome sam ti ja i pricao
Staro 09.03.2007., 07:42   #9
giga
Tlacitelj i neznalica
Moj komp

giga's Avatar

Aha to je to...ok prbatu cu to...
Staro 09.04.2007., 16:27   #10
giga
Tlacitelj i neznalica
Moj komp

giga's Avatar

Evo imam opet pitanje...
malo sam izgubljen i ne znam sto da radim da dovedem internet u stan gdje boravim. Vlasnik stana to ne zeli tako da ta solucija otpada.
mogu ja uzeti tu od naseg vipa onu VMC HSDPA karticu pa s njom u Italju ili kao sto pretpostavljam to nece ici...? ima li neka mogucnost da ista uzmem odavde i prenesem preko i da to radi? ili moram definitivno kod njih se hebati s njima...?
Oglas

Oglas
Staro 09.04.2007., 17:59   #11
Darth Vader
Dark side Moderator
Moj komp

Darth Vader's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
onda bi tamo imao roming a to bi te uništilo financijski . šta nema tako neka fora tamo u italiji da si uzmeš nešto za laptop i bok?
Staro 10.04.2007., 01:32   #12
mann
Premium

mann's Avatar

Citiraj:
Autor giga Pregled postova
Evo imam opet pitanje...
malo sam izgubljen i ne znam sto da radim da dovedem internet u stan gdje boravim. Vlasnik stana to ne zeli tako da ta solucija otpada.
mogu ja uzeti tu od naseg vipa onu VMC HSDPA karticu pa s njom u Italju ili kao sto pretpostavljam to nece ici...? ima li neka mogucnost da ista uzmem odavde i prenesem preko i da to radi? ili moram definitivno kod njih se hebati s njima...?
Imas u VIP -u data roming. Mislim da je 50MB 300kn. To je nova usluga ka se nevaram od 1.4.07 ili tako nes. E sada dali je to sam za poslovne ili ne nisam siguran.
Staro 10.04.2007., 08:29   #13
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Evo ti info iz prve ruke . Ja sam ti u Italiji (trenutno) i vec 4 godine koristim net preko mobitela (mob mi je modem). Kupis telefonsku SIM karticu od recimo Tim-a ili Wind-a, za Vodafone nemozes kupit kao stranac a linija "3" te zakolje cijenom.
Prebacis sa stanja love 20€ za internet (500mb prometa), pozeljno ti je da imas "3G" telefon zbog brzine (UMTS) u protivnom ti ostaje GPRS konekcija. Ja ti imam "3G" mob i download mi je do 45 kb/s. 1. mjesec ti je limit 500mb za surfanje i ako produzis prije nego ti istekne mjesec dana dobijas jos 500mb prometa. Za surfanje cisto dovoljno. Brzina zadovoljavajuca.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2007., 11:59   #14
giga
Tlacitelj i neznalica
Moj komp

giga's Avatar

ok hvala ti na pomoci. Jos cu ja nesto pitati kada to sve pocnem rjesavati. Sada bi znaci trebao prvo nabaviti mobitel sa plavim zubom jer mi je to najlakse za spojiti se na komp. Ovaj sada mi ima infrared i GPRS,ali cujem da ima problema s tim infraredom da se to spoji na komp,mozda probam prvo to...ili uzmem novi mobitel...
Jedino moram nekako nabaviti tu karticu,jer oni ju nedaju ako nisi drzavaljnin i tako dalje,bar tako cujem,jel to istina?
znaci 20Eura=500Mb sto je meni sasvim dovoljno za poslati email i malo skype-a...e da koliko skype trosi Mb po minuti recimo,onako cca...?
Staro 11.04.2007., 23:02   #15
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Nemoj drugo isprobavat osim usb konekcije, drugo je banana, vjeruj mi. Tim ili Wind SIM karticu mozes kupiti bez problema sa putovnicom ili osobnom. Vodafone i "3" nemozes bez talijanskih papira. Moja preporuka ti je TiM. Procedura je ovakva. Kad kupis karticu imas 5€ na racunu, dodaj jos 30€ i onda:
1. Nazovi 4196 i u meniju udji u "Oferte tim" mislim da je tipka 1.
2. Cekaj dok ti ne kaze koja je tipka za "Tim web facile", nemoj se zeznit jer je prije toga "web time recharchge" (to je za nakon 19,00)
3. Potvrdi naplatu "Dall credito telefonico"
4. Mislim da ti je tipka 7 za prihvat.

Sad ti je aktivirana opcija za net i ostaje ti samo poslat sms sa sadrzajem "ibox 123456" (123456 je recimo password koji ti izaberes) i posaljes na broj 49001.
Za skype neam pojma...

Ako sto bude trebalo kad dodjes u Italiju evo ti moj broj pa me pokusaj dobit, makar mi ostavi sms jer nekad nemam signala na moru +39 338 861 3516
pozz

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno