|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
9600XT baca artefakte
Evo, javila mi se čudna pojava, nazovimo to tako...grafa mi je počela bacati, ali JAKO, artefakte tj one zelene crtice po ekranu, jednostavno se ne može ništa radit....ali samo odjednom.... Evo sad sam provjeravao hlađenje i sve super sjeda, promjenio pastu, temp je 27 u idle-u, znači temp nije, grafa nikad nije clockana i STALNO je radila na defaultu i normalno do nedavno... Jeli imao netko sličan/isti problem? Ako netko zna, molio bih za pomoć, jer mi je komp takav neupotrebljiv. BTW. Reinstalirao sam drivere jedno par puta i više verzija, ali ne pomaže! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ne znam šta da napišem
Datum registracije: Feb 2007
|
Mislim da ti je jednostavno mema ošla...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Slazem se sa gore navedenim. I ja imam 9600XT (Sapphire-ovu), i znalo mi se desavati u pojedinim igrama da baca artefakte, ali nakon reinstalacije drivera ili igre sve radilo kako treba. Ali ti kazes da baca artefakte i nakon reinstalacije drivera/igara onda znaci da je memorija otisla. BTW Baca li artefakte samo u igrama ili u windowsima? (ako si je skoro kupio pa imas jos garanciju nosi to na reklamaciju dok jos mozes)
![]() |
#5 |
Premium
|
a očito je onda mem....pa pi*ka joj materina, baš mi je sat to trebalo, moram sad kupit novu karticu a nisam baš pri parama, jer jedino to može bit nakon svega... Je*iga, takve sam ja sreće... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
A da ju jednostavno flešneš sa nižim postavkama meme..pukneš 250/400 to bi trebalo raditi.. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
profesionalni pijanac
Datum registracije: Nov 2006
|
imao sam isti problem, evo link: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=59993 konačno rješenje:kupia san 9800 hebiga
![]() |
#9 |
Premium
|
Evo sve sam probao, čak sam downclockao do ibera memoriju i jezgru, ali niti jedna kombinacije ne rješava problem, čak rezultati ni ne naziru rješenje, jer bez obzira na takt, artefakti ostaju...ma ništa, danas idem po novi kartu...mislim, burazov je to komp, a on stalno nešto igra, pa moram malom nešto sredit da mu ne bi palo na pamet da se laća mog kompa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
|
Lijepo sam ti napisao zadnje zadnje riješenje..kad ništa više ne pomaže..nabavi na netu bios za svoju 9600XT..lijepo imaš uber-zgodan programcic atiflash, i pokušaj sa pci karticom tipa S3 Virge uletit u XP...ova nek stoji kao secondary na agp portu..i flashni ju sa tim biosom i nižim postavkama..tipa 250/450... ako ti se ne da truditi,prodaj meni karticu za neku smiješnu svotu..ma dam se kladiti u riješenje..da se to može srediti,pogotovo ako je radila kako si napisao na defaultu cijeli radni vijek.. ![]() Isto tako,cimni na pvt hamm-a ili unknowna,oni vole izazove..nek ju ožive..vidjet ćeš...još se to možda i da spasiti.. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
ako ništa probao bi je na friško instaliranim windozama ako se dobro sjećam thedream je imao sličnih problema sa 9800pro koju je kupio od deadeyea ![]() ![]() ali prije svega bi probao grafu na nekom drugom kompu..ako i tamo baca artefakte onda mislim da se možeš pozdraviti s grafom inače mi se nikada nije sviđala 9600xt (imao sam jednu) |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Probat ću ju na drugom kompu, pa ću vidjeti...uglavnom, javim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
sve probano, na 3 kompa i ne radi....izgleda da je ona svoje dala... I koliko god smanjio ili povečao frekvu meme ili jezgre, artefakti ostalu... BTW. koliko bi mogao dobiti za nju? Ima na sebi thermaltake giant III ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
a cuj...za 2D je pretpostavljam ok ali to je u suštini neispravna kartica tako da stvarno mozes dobiti neku siću za nju...rade bi je ostavio kao backup ako krepa neka nova u potpunosti da mozes piknuti ovu barem za 2D |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Banned
|
Istina..reinstall je XPa pomogao,i omega driveri..sad sam na X800XT PE..nikakvih problema više,sa driverima..joj totalno je OT ali se moram pohvaliti na ubercool zvučnoj..uzeo jučer upravo zadnjim parama X-fi Xtreme gamer ![]() ![]() ![]() Ma lijepo kako sam ti rekao..za 50kn mi ju prodaš,ili tako neku smiješnu cifru..i ja ću nać kramp od kompa preko kojeg ću ju fleshnut ako ništa drugo sa nekim drugim BIOS-om a da ima istu memu,latencije i to..npr šibnem umjesto Sapphirea MSI ili Elsu ili ne znam..moram pogledati malo forume,mislim da je to nekome uspjelo i da radi..risky je..ali vrijedi očajnički pokušati.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
ma dao bi ti ali mi je fakat žao dat ju za 50 kuna....radije ju lijepo bacim negdje na polici i nek stoji (bar izgleda mrcinski s ovim giantom) |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
A mislim ja baš imam sreće....odem u Hgspot i naručim X1300XT čekam dva dana i konačno ju dobijem (brat skače od sreće) i dodem doma i naravno kartica ne radi, ljut ko ris, probam ju u ostala dva kompa s AGP-om i ne radi! Odem nazad u hgspot i oni to prime kao "o pa gdje si do sad", mislim, dodem tamo, kažem kartica ne radi, lik me pogleda i kaže ma dobro, sutra će ti doći nova...Mislim super, bar nisu odugovlačili, ali je*ote, da sam neki laik koji ne zna spojit karticu oni bi mi svejedno dali novu! Mislim radi se o Hgspotu u bjelovaru...ah, sad sutra čekam tu novu (za koju se nadam da će sitći).. Mislim poanta je da kad te krene, onda te krene... ![]() Sorry što sam vas opet zagnjavio ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|