|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Northwood
Recimo na 2.8GHz-a, kad ga se okrene sa strane gdje su pinovi, postoji verzija sa 30 i 12? kockica, kak se to zove, tj kak se zove taj sa 30 koji je bolji za clockanje od ovog sa manje?Ima neka oznaka, zaboravio sam. Izgleda ovak http://www.gamepc.com/labs/view_cont...ookie%5Ftest=1 Zadnje izmijenjeno od: stinac. 16.02.2007. u 21:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Taj sa 30 je vjerojatno verzija sa 800 MHz BUS-om i HT-om, dok ovaj bez je običan 533 MHz BUS non HT.
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Spiderpig
Datum registracije: Jul 2005
|
istina postoji i sa 30 i sa 12. Zapravo imao sam oba u ruci i oba su bila isti procesori. Radi se o 3.0 sa HTom. Ovaj sa 30 je išao na 3.75 stabilno i sad je kod panzera a ovaj sa 12(prijateljov) je išao na 3.5 stabilno i dalje nije baš htio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium moderator
|
Hmmm...da nije taj sa 30 M0, a sa manje D1?
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
njega napravljen obicni P4 i ima Gallatin jezgru (Xeon, P4 EE) "The ultimate best S478 processor would be a Northwood 30-capper, however these are really rare and when buying a CPU there is no telling if you are getting a 30-capper or not until you buy it, these can be told apart from the standard S478 Northwoods because if you look at the underside of one you will notice that it has 30-capacitors on the bottom instead of the usualy amount, these ones run quite a bit cooler and have alot better overclocking performence while remaining to stay stable. Generally what is understood regarding S478 processors is that the Northwoods run cooler then the newer prescotts, this is true and so if possible buy a new 800FSB Northwood as these will overclock alot better then the Prescott" |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Najs, kaj to znaci da imam neispravan EE? ![]() Inace, moj (bivsi od Smarta) radi na 3.75 baz beda, sa 1.585V. Radi i na stocku, ali zna zblesirat nakon duzeg vremena. Da ploca ne undervolta, radio bi stabilno. ![]() Inace, meni netreba jace, zapravo postal sam norty freeak. ![]() Sad sam se poveselil kad sam vidio da ide Scythe Ninja na s478, pa cu vjerovatno malo pretjerat s hladenjem. Pod ovim Zalmanom 7000 je hladan, usput ladi i ostatak ploce oko socketa
![]() |
#10 |
Premium
|
Hehe, jos da imam bolj memu, iso bi on vise. Planiram ubost 2x1GB, ak nece ic vise, barem da radi 1:1 s memom. ![]() Nabavih ovu plocu ( uz abit ic-7 mislim da bolje nema) EDIT: Super da je netko otvorio ovakvu temu da se mogu napricat, posto nemam pojma o core i ostatku (jbga uot tehnologije sam ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Prečupavi mod
|
Nije ni cudo kaj tvoj onda ide tak lako na 250FSB ![]() ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium moderator
|
Yap M0 je "disejblani" EE. No bez obzira na to, moj D1 ide do 3.9 GHz ![]() Panzer, joooj, da mi je imati tvoj proc, uf ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium moderator
|
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Mozda nije mjesto, ali da ne otvaram novi thread. Jako hvalite ic7, pa me interesira kakva je is7? Jos jedno pitanje. Imam preskija 3.4/800 i nemogu staviti mnozitelj ni 16 ni 15, a 14 i 17 bez problema. To mi onemogucuje mbo ili procesor?
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Prečupavi mod
|
IS7 je odlicna ploca, recimo to kao klasa IC7 ali na i865PE chipsetu. Stabilna, dobar OC, bez zamjerki ![]() EDIT: @Swarm: sumnjam da tvoj ima 30, u ovakvim "okusima" su dolazile samo 800 BUS-ne verzije ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
motocross
Datum registracije: Sep 2003
|
malo sa se ubacim,samo realno razmisljam,zanci onaj proc navedeni,kaj ni je to isto ko i kod grafickih,ono umjesto 12 pajpova radi samo 8 i te sheme?i bezveze lupam,takav cip stave na 6800le,a full ispravni sa 12 pajpa metnu na neku bolju grafu....pa sad ,tvoj je propali EE proc,i onda je obicni proc,a nije neki okljesteni EE,isto tako,proc koje ne radi(amd sad je u igri) oznake 4000+, a radi na 3000+,nemoezs rec,to je okljesteni 4000+....mislim malo glupo zvuci,a i za uvalit ekipi na njuzima je savrsena prilika.....sry na ot,ali ovo je samo pitanje i moje razmisljanje..... edit:zaboravio stavit NHF... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Damn, neda mi se vadit proc da pogledam koliko ih ima. ![]() Samo znam da moj sa šugavim napajanjem ide do 3.0ghz. Ide čak i do 3.2 ali nije nešto stabilan. ![]() ![]()
![]() |
#21 |
Premium moderator
|
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Prečupavi mod
|
Citiraj:
![]() Zasto bi ga vadio? Ako je takav, CPU-Z ce pod "Code name" ispisati "Gallatin", kao ovdje: http://public.carnet.hr/~msuvak/hw/northwood_M0/ Eh sad, mozes bit dovoljno vesel da imas takav primjerak kakav imas, jer ja nisam do toliko stigao sa svojim M0, doduse nisam imao vode i nisam toliko napone dizao ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Premium moderator
|
Citiraj:
![]() Naponi, khm ahm, barem je još uvijek živ : lol2 :
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
motocross
Datum registracije: Sep 2003
|
@SU--sve to stoji,i moja je teorija da je to onda obicni noorthwood,a ne neki EE wannabe....na ebayu se daju nac jeftinjare EE,po meni super prilika za uzet,300$ i peres amda ko staru baku,jer po meni nema smisla dat 1500kn za neki x2 amd,kad imas EE....i sam sam promjenio konfu....imo je puno bolji od s754 konfe....cisto kad gledam loadanje windowsa,na amdu mi da digne mrezu trebalo nekih 45 sec,tu se radi mozda 5-8 sec.....meni su to sitnice koje mi nesto znace,a ne kolko ko ima 3dmarka.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium moderator
|
U igrama neće, EE je slabiji od "normalnih" Northwood proceva što se tiče gayminga zbog sporijeg L3 cachea. No, kad dođe neki malo ozbiljniji zadatak koji iskorištava dodatni cache, onda se pokazuje u svom punom sjaju ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
|
Kaj ne radi taj cache na taktu procesora? Odnosno full speed?
![]() |
#29 |
Premium moderator
|
L2 je full speed cache, samo na S.E.C.C. package procesorima L2 cache radi na duplo manjem taktu nego procesor i taj je cache na PCB-u na kojem se nalazi procesor, dakle izvan jezgre. Na PGA i LGA procesorima L2 je full speed. Stvar je u tome što je veći cache, to je on ujedno i sporiji od manjeg. Recimo, L1 cache (8 kb) na mom P4 ima brzinu od 26 Gb/s (i nešto sitno) dok L2 (512 kb) ima brzinu 20 i kusur Gb/s. Možeš zamisliti kolika je tek razlika kad ovaj ima 2 Mb L3 cachea ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|