|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2007
|
Zyxelov zli brat blizanac??
He he...imam jednog dragog Zyxela 660(blizanac A) koji se super spaja na net i inace je drag momak ![]() a blizancu A pise P-660RU T3 cak im je Model No. isti! Takodjer primjetio sam da se blizancu B pali lampica PPP a dobrom blizancu A ne! I kad se blizanac A ide spajat ne pise ono WAN miniport a blizancu B pise to i samo stoji na tome dok ne kaze da se nemoze spojit. E ja se bas ne razumijem u racunala toliko,sto da radim da natjeram zlog brata cirilicnog da radi..pa da krene jednom taj suzivot i tolerancija? : wtf : |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Ček, ček. Jel ti to pokušavaš dva adsl modema spojit na jednu liniju? Ako je tako normalno da ne radi. I ne trebaju ti dva modema da bi dva kompa poslao na net.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
prebaci ga u router mod, jedan komp preko usb-a, drugi preko etherneta spojis na njega. potrazi malo, vec se govorilo o tome. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Kako kaže ova slatka mačkica poviše, dva modema istovremeno na istoj liniji neče raditi. Jednog prebaci u router mode rada, a drugog trampi za mrežni switch preko kojeg češ spojiti oba (kasnije ako treba još koji) komp. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
i ovaj ne radi!---a modemi su posve istog tipa i posve isto izgledaju---osim tog da se onom koji ne radi pali PPP lampica kad je ukopcan,a na ovom koji radi ne,i razlika je jos sto ovaj sta ne radi ima na poleđini napisano na cirilici,a ovaj sto radi na latinici. Ukopcani su ono najjednostavnije...usb i ethernet u modem pa u komp...kad je samo usb ukopcan..nema razlike..u oba slucaja modem A radi a modem B ne! Pa koji mu je? : wtf : -->
Puno zahvaljujem na spremnosti da pomognete.. nego niste bas procitali sto sam napisao..ne zanima me nikakav router mod,ni da oba modema rade istovremeno,ni da sam na internetu na oba kompa u isto vrijeme(to mi nije bitno). Jednostavno imam dva kompa,jedan na jednom katu kuce,drugi na drugom,ne da mi se vuci kabele,busit zidove i slicno. Jednostavno ocu imat dva modema da ne moram furat modem s jednog kompa na drugi. Dakle zaboravimo uopce da imam dva kompa za pocetak. Koncentrirajmo se na sljedece: na istom kompu jedan modem radi a drugi ne---dakle iskopcam modem A i na njegovo mjesto ukopcam modem B--->i ovaj ne radi!---a modemi su posve istog tipa i posve isto izgledaju---osim tog da se onom koji ne radi pali PPP lampica kad je ukopcan,a na ovom koji radi ne,i razlika je jos sto ovaj sta ne radi ima na poleđini napisano na cirilici,a ovaj sto radi na latinici. Ukopcani su ono najjednostavnije...usb i ethernet u modem pa u komp...kad je samo usb ukopcan..nema razlike..u oba slucaja modem A radi a modem B ne! Pa koji mu je? : wtf :
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Moguće možda da je jedan Annex A, a drugi Annex B?
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Router B resetiraj i konfiguriraj po uputama koje si dobio za Router A. Znači nakon reseta u IE, Mozili, Operi ili nečem drugom upišeš 192.168.1.1 Pita te za Pass. Ako je firmware originalni pass je 1234, a ako je od T-coma onda je 0000. Nakon toga podesi postavke.
![]() |
#9 |
Registered User
|
Hvala na pomoci,probao sam ono s resetom i spajanjem na onu adresu,odem na wizard setup al i tamo ima dosta opcija,neznam sto da izaberem,probao sam onako na srecu izabrat al poslije mi testira vezu i ne prodje na trecem testu.. Koje postavke treba izabrat,jel pise to gdje? I da drugi modem je Anex B..ako to sta pomaze ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Vidi ovo uputstvo. Tu su opisane sve kombinacije konfiguriranja. Ti želiš napraviti konfiguraciju "Konfigurisanje ADSL routera da funkcioniše u bridge modu". Neznam da li slučajno ili namjerno a dokument dolazi od T-Come, parametri VPI i VCI su krivi. Ispravni parametri su: VPI=0 i VCI=33. Također u spomenutom uputstvu u konfiguriranju mrežne kaže izaberi "Obtain DNS server automatically", po meni krivo. Unesite adresu modema i vašeg provajdera. Više detalja ovdje. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Registered User
|
Puno hvala Nikky i AMD ![]() ![]() stavit VPI=0,VCI=33..ostalo sam samo ostavio po defaultu sta je bilo. Eto ako neko ima isti problem ima sprancu kak je meni uspjelo. Jos jednom hvala znalcima AMD i Nikky ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|