|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2007
|
Koju plocu kupiti?
Pozdrav svim forumasima i PC Ekspertovcima. Prvi post i odmah krecem s ozbiljnim temama ![]() Hvala svima na pomoci! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Spiderpig
Datum registracije: Jul 2005
|
Ta ploča bi bila dobar izbor. Recimo dobar izbor bi bila još i Intelova Bad axe o kojoj se pričalo po forumu nedavno i P5B dlx ako hoćeš malo više ocati tog conroea. Dobar izbor je još i Abit Aw9D max. Svaka od ovih ploča ima svoje mušice tako da je samo stvar izbora. ali ako nemisliš u neki masovni OC možda bi najbolja bila P5W DH. A sad što se tiče memorije nemoj uzimati dominatora nego uzmi cruciala. Na dominatorima se znaju nać loši čipovi pa nerijetko neide preko 1000mhz. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Koja je tocno razlika izmedu P5WDH i P5B, osim sto je prva temeljena na chipsetu 975X pa samim time ima Crossfire, a druga (chipset 965) ga nema? Bad Axe 2 ispada jer nema dupli LAN. Sto se memorije tice ostajem pri Dominatoru. Citao sam dosta o tome sto kazes (da neki modeli nemaju Micronove ICove) i imam jak osjecaj da se uglavnom radi o bapskim pricama, sto je na THG-ovom forumu potvrdio i jedan od Corsairovih inzenjera. Ali hvala na komentaru u svakom slucaju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
http://www.asus.com/products_compare...odel=1178,1198 Za usporedbu nekih drugih modela: http://www.asus.com/products_compare.aspx : cheers2
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Spiderpig
|
965 ima crossfire ![]() Što se tiče dominatora, jedan kolega sa foruma ga nemože natjerat iznat 1000. Konkretno model od 800mhz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
P5WDH je dobra ploca, ne clocka se tako dobro kao badaxe2 ili aw9d ali je jako dobra... a problem s potrebom za 2 mrezne kartice mozes uvijek rijesit kupnjom jos jedne na PCI utoru ![]() ...ako mislis kupovat dominator PC6400 C4, radje uzmi crucial ballistix jer taj dominator ima nesto losije PROMOS cipove u svojim novim revizijama. sto se tice bapskih prica...ako ne vjerujes ljudima koji su stvarno popusili PROMOS na dominatoru, samo naprijed...ali nazalost takvih je bilo dosta te su slane zestoke kritike corsairu zbog toga Ballistix jos uvijek ima D9 cipove koji idu bolesno ![]() A ako jos ne vjerujes ''bapskim pricama'' evo ti mali screenshot sa Corsairove stranice (asktheramguy.com) ![]() pa sad, ako zelis mozes glavom kroz zid ![]() imam i ja Corsair s PROMOS-om pa ide mema do 1080Mhz Zadnje izmijenjeno od: Ph03n1x. 15.01.2007. u 16:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
Nista, hvala svima na savjetima i pomoci, kupit cu P5B Deluxe. Namjeravam koristiti samo jedan PCI-E tako da mi "sporost" drugog nije bitna, pretpostavljam. Ploca ima sve sto trebam, a nema stvari koje ne trebam (poput WiFi-a) i kosta 500 kn manje od P5W DH. Jest da mi cijena nije kljucan faktor, ali ako se moze ustedjeti, zasto ne? A i bolje se OCa, kao sto i sami kazete. Po pitanju memorije sam ostao tvrdoglav i kupio Corsair Dominator, KIT, Twin2X, DDR 800 MHz, 2 x 1024 MB. Ako ce za***avati, bio sam upozoren i mogu kriviti samo sebe ![]() E sad, jedno pitanje koje nije strogo vezano uz Intel, ali je bitno za raspravu - ima li netko pojma gdje se moze kupiti Coolermaster Stacker 831 u crnoj boji? Links ga je imao i rasprodao, nova zaliha ce MOZDA doci za dvadesetak dana, a meni je grozno gledati sve te lijepe komponente na polici... ![]() Jos jednom hvala svima na dosadasnjoj i predstojecoj pomoci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
Mislim da ti je bolji izbor P5W DH Deluxe. Ima bolje "clock for clock" performanse od P5B, a budući da uzimaš E6600 koji ima multi 9x, ne treba ti jako visoki FSB za OC, i P5W DH će ti biti i više nego dobra za fini E6600 OC. Pogledaj na HardForumu Conroe Benchmark thread, pa ćeš vidjeti... Ne znam, kad već kupuješ tako skupo napajanje, razmisli i o Corsair HX 520W / 620W (također ga proizvodi Seasonic). I 520W će voziti navedenu konfu bez problema, no možeš uzeti 620W ako baš hoćeš. edit: sad sam vidio da kažeš kako P5B Deluxe košta 500kn jeftinije od P5W Dh - očito misliš na P5B vulgaris, jer je Deluxe samo 100kn jeftinija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
Arrgh, taman kad mislim da sam odlucio, uleti ovakva poruka. Jao, sto da radim, dajte ljudi nabacite jos pokoji komentar, link, bilo sto ![]() Sto se cijene tice, P5W DH Deluxe je 1892 kn, P5B Deluxe 1574 kn (oboje Links). Ali kazem, cijena nije toliko bitan faktor. Edit: Ok, maksimalno pojednostavljeno, hoce li se E6600 bolje OCati s P5B Deluxe ili P5W DH Deluxe? Odgovor na ovo pitanje je moja nova ploca. Laku noc ![]() Zadnje izmijenjeno od: backward. 16.01.2007. u 03:04. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Opcenito se bolje clocka P5B, ali za E6600 bi trebala bit jednako dobra i jedna i druga jer E6600 ne zahtijeva veliki FSB buduci da ima "visok" mnozitelj ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Spiderpig
|
Bolje će se clockati na P5B dlx ali i P5W DH će moć potegnit 450fsb što će ti bit dovoljno za 4ghz. Tako da u ovom slučaju možda pametnije uzet P5W DH ![]() btw. to seasonicovo napajanje je bolje od OCZovog. Seasonic ti je jedna od najboljih marka tako da ćeš teško pogriješit sa njom iako možeš razmislit o gorlukovom prijedlogu ako želiš uštedit još koju stoju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
Ajde dobro, uzet cu P5W DH Deluxe. Iako vise ni sam ne znam zasto ![]() Za promjenu napajanja je prekasno, vec sam ga kupio, zajedno s RAM-om. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
A mema...najozbiljnije kad vec kupujes sve tako skupo zast onda kupis memu koja ne vrijedi te pare? Nije on loš...ok je, ali recimo Ballistix na 800 ili 1000Mhz ga pojedu za dorucak i traze jos. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
|
Razumijem sto govoris Phoenix, ali RAM je vec kupljen, tako da mi se sad jedino preostaje nadati da ce raditi OK i biti solidno OCabilan. Radi se o (citam): CM2X1024-6400C4D XMS6404v2.1 0651509-2 (4-4-4-12). Eh da, na kraju sam kupio P5W DH Deluxe - jos jednom zahvaljujem svima na pomoci, bili ste vrlo korisni! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|