|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Problem sa biosom
danas mi je donesel jedan lik da mu pogledam komp dal se da kaj s toga napraviti...a pošto mene zanimaju takve komplicirane stvari, nisam si pustil mira od toga...znači ovako..komp je p3 (733 mhz), 128 mb ram, grafa 32 mb...problem je slijedeći: upalim komp i dobim poruku neke kao "bios is not instaled" i pokraj toga "scsi bios is not instaled"...e da ne zaboravim, na hardu nema sustava..treba ga instalirati, i problem je taj da ne mogu uopće ući u bios (ide se sa f1 jer je IBM komp), kaj bi trebal napraviti? a ne znam koji je bios, piše neke kao tekram dc-395u, bios v3.03 EDIT: izvadil sam bateriju i opet stavil al nema promjene...skinul sam sa neta DC-3X5BIOSV304.zip bios upgrade..dal bi trebal flashati bios? al kak flashati kad ne mogu ući u bios uopće, bios je na njemačkom pa se slabije snalazim Zadnje izmijenjeno od: Mr.Black. 10.01.2007. u 01:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Malo gugla i izgleda da nije problem do bijosa... http://www.computerhope.com/issues/ch000692.htm
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
uspjel sam nekak upasti u bios, al nemrem naći boot options da stavim first boot cd, da instaliram win..nema i nema i nema te opcije...danas sam cijeli dan tražil al jednostavno nema...a kad stavim win u cd rom...dođe do post screena piše boot cd is found i onda zablokira, moram ga resetirati i tako opet sve ispočetka...danas sam skužil da su windowsi već na hardu, upalim komp dođe do onog gdje se win loading i onda mi se resetira komp sam od sebe...memorija ni ništa drugo ni je krivo provjereno je sve,,,nego smatram da je uzrok tome NE-instaliranje win s tog kompa nek sa nekog drugog pa izgleda da windowsi ne prepoznavaju komponente... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Probaj kreiraj si onih 6 boot floppy-a, pa probaj sa njima pokrenuti instalaciju. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|