|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Overclock cpu P4 2,4 ghz??? Kako? najlakse?
Ovak radi se o ps2 emulatoru, proc mi nije dovoljan za final fantasy 12, pa da sam ne duljim previse , molio bih nekoga da mi kaze di, kako, i kolko (da ne kupujem novi cooler) se moze overclockat taj procesor... i sto jednostavniji nacin.. U everestu cu gledat temperaturu, tj pratit pregrijavanje itd.. Inace u everestu tempeatura procesora je "Cpu Temp:" jel tako?? Htio bih ga sto vise clocknut a da ne kupujem novi cooler i neka dodatnja sr.. jel neam love trenutno, pa ako cak treba otvorit cu jednu stranu kucista i kucni veliki ventilator usmjerit unutra pa nek hladi ![]() I htio bi da kad prekinem s igrom vratit procesor na staro... jel to moguce?? Hvala vam svima na odgovorima, nadam se da cete mi olaksat i da cu nac ono sto trazim, pozdrav.
![]() |
#2 |
Guest
Datum registracije: Oct 2006
|
ukratko....diži fsb..malo po malo...do željene frekvencije ili do zadnje frekvencije na kojo je stabilan pc....najbolje ti je dizat malo po malo i testirat Primom ili super-piom.....inače taj proc je jako dobar kloker.....e sad kolko češ ti uspjet pošto ti je to novo..to je upitno...uglavnom imaš ovdje sve o overklokingu: http://p4.forumforfree.com/to-je-ove...mingforum.html (dajem link da nebi bilo copy/paste).A temperatura..pa preporuka je da nije viša od 60-65 celzijusa... Ako negdje zastaneš..pitaj! Sretno! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Ok sve to stoji, al sta je to fsb?? i di skinut te programe za provjeru? hm.. ja sam potpuno novi u tom, tak da bas nis neznam...
![]() |
#5 |
Guest
Datum registracije: Oct 2006
|
Kao što ti rekoh imaš sve napisano na onom linku pa lijepo sve pročitaj pažljivo naravno! FSB- je front side bus PRIME 95: http://mersenne.org/gimps/p95v2414.exe Super pi http://files1.extremeoverclocking.co...s/super_pi.zip |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
Ima netko iz velike gorice?? neka dobra dusa da mi dodje nabrzinu clocknut proc? ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Reci koju matičnu imaš. I da, amd freak je zaboravio nešto, trebaš uključiti AGP/PCI lock i namjestiti vrijednost na 66/33 MHz, inače možeš očekivati probleme u radu sa karticama i kontrolerima ako previše ocneš. Također u najgorem slučaju mogu kartice krepati.Što se tiče je li dobar primjerak za oc, hmmm trebao vidjeti koja je revizija. Ako je D1 možeš očekivati dobar OC, a za C1 baš i ne.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
kak pogledat tip maticne?? to sam vec pokusavo prije al nisam mogo nigdje nac koju maticnu imam...
![]() |
#9 |
Premium moderator
|
Skini program CPU-Z i postaj screenshot CPU, Memory i Mainboard taba ovdje.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Prvo procitaj sticky (treci topic u ovom podforumu, Sve o oc-u AMDa), nakon toga skines CPU-Z, Prime/SuperPI, pa mozes polako poceti.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Malo me strah da ne sj.. nesto! Probat cu nac nekoga da mi dodje to nabrzinu clocknut.. bez obzira na posljedice, bolje da neko drugi sj.. nesto nego ja... jel ja sam siguran 100% da cu skurit nesto...
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
evo da se i ja javim imam isti (valda) proc - 2.4 sa 533 fsbom northwood e sad ja sam dizo do 3007 - fsb na 167 bio... temp mi je nakon 2.5 h primea bio 63 C zanima me kolko je to previse i jel mi krsi proc, tj htio bi da traje 4ever paa maticna fino radi poso - SOLTEK SL-86SPE-L znaci temp? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium moderator
|
Visoko, ali ne dovoljno da mu našteti ![]() Radni napon procesora?
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
def 1,475 il kolko ide nisam diro... rekose mi da napon jos vise dize temp ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Prescott 2.4GHz, također FSB533. Ide bez problema do 3.2GHz, sa stock coolerom, temp. oko 57°C u Primeu. Po meni će ti najviše olakšat da prvo nešto saznaš o matičnoj i bios-u. Npr., vjerujem da bi moj proc išao još 100-200MHz gore, ali nemam AGP/PCI lock ![]() BTW, ako si totalni početnik nema brzog overclockiranja... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|