|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2006
|
Gigabyte DS4 rev. 1.0 ili 2.0 ??
Prvo pozdrav svima na forumu, ovo mi je prvi post :clap: Naime, namjeravam kupiti doticnu plocu i Gigabyte DS4 ima 2 revizije ploce 1.0 i 2.0 koliko vidim na njihovom siteu. 2.0 je nedavno izasla i zanima me da li netko zna koja je opce razlika i da li ima 2.0 kod nas za kupit?? Na njihovom siteu jedino pise da je 1.0 Quad Ready a 2.0 je Quad Optimized, za 2.0 jos pise da je podrzava Vistu sto god im to znacilo a Biosi su isti za obadvije pa sam malo zbunjen. Na nju mislim upiknut 1gb Kingmaxa 667 (poslije ce doci jos jedan isti za dual channel), koliko sam uspio vidit iz ostalih postova ta memorija bi trebala raditi bez problema ili se varam? Thnx na odgovorima! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Revizija 2.0 ima nešto više kondezatora te su nešto kvalitetniji. Općenito finija izrada kad naoko pogledaš ploču. Za memoriju sve ovisi, nitko ti ne može garantirati no imaš na njihovoj stranici popis kompaktibilne memorije sa brojem P/N te iako može biti ista mema u pitanju što se tiče brzine i veličine ne mora značit da će ti radit ako ima drugi P/N ! Mislim da sam u ve-milu vidio revizijju 2.0 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Ja sam jucer u Ve-Milu gledao i bila je 1.0, nisam nikoga pitao nego sam vidio na kutijama posto i tako ne mislim tamo kupovat pa mi nije bilo bitno ali probat cu onda naci 2.0 ako je nesto bolje izrade. Sto se tice memorije tako sam i mislio i to me strasno frustrira da ja sad moram igrat lutriju radi-ne radi i mjenjati kekse dok ne ubodem pravu kombinaciju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
raditi če ti kingmax 667 bez beda... ja ju imam i još dosta ljudi. plus svaka 667 se još dosta oca.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
2 Killah: Hvala! Vec sam provjerio na dosta mjesta i definitivno ide Kingmax unutra. Sto se tice revizije provjerio i to u Linksu i oni nemaju sigurno a kazu da 2.0 jos opce nema na nasem trzistu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
crni pas
Datum registracije: Sep 2005
|
da oca se dost samo pitanje do koliko će ići na gigabytici, recimo moja mema ide oko 950 ali ja je na svojoj ploči u sinhronom modu mogu natjerat maksimalno do 860mhza na (4-4-4-12 - 2,1V) dalje neće neovisno o latencijama.....kad pak množitelj stavim na 2,5 onda se priča mijenja ali sve pada u vodu zbog niskog CPU multija, tak da ono raditi će sigurno pitanje jedino na koliko, ali budi siguran da će na 800mhza raditi 4-4-4-12 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
Da se nadovezem s jos jednim pitanjcem za tu plocu! Podrzava li ista (GA 965P-DS4) ventilator Zalman CNPS7700-AlCu ? Na zalmanovim stranicama nisam nasao ovu plocu u listi podrzanih, samo su navedene neke stare Gigabyte ploce. Posto ova ploca ima jos one pasivne i masivne hladnjake na cipsetima, zanima me dali je netko iz osobnog isukstva vidio taj vent na ploci? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pero_Snajper
Datum registracije: Dec 2005
|
Itekako. Evo ga kod mene na ds4. Radi se odlicnoj kombinaciji, stovise taj zalman ko da je radjen za ds4. Odlicno hladi sve pasivne elemente na ploci, ram i naravno, proc (inace se c2d ne grije puno)... Preporuka!
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|