|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2006
|
![]() ... dakle, neposredno nakon instalacije windoza xp, kao i neophodnih drivera i uredjaja (prije bilo kakvog spajanja na net) pojavio se po prvi puta blue screen sa porukom kernel_stack_inpage_error 0x00000077, potom mi je zapela za oko poruka u drugom redu: 0xC0000185, or STATUS_IO_DEVICE_ERROR: improper termination or defective cabling of SCSI-based devices, or two devices attempting to use the same IRQ ... ajd sad kuzim ovo prvo da bi trebalo zamijenit kablove, a sto je ovo drugo "two devices attempting to use the same IRQ"? ... safe mode (hirens boot cd 8.6) kaze: 1. antivirus - virusa i trojanaca nema, niti u boot sektoru! 2. memtest - no error (passed!) 3. hard disk tools (seagate i WD) - bad sektora nema! 4. pc check - motherboard diagnostics - passed! 5. pc check - serial port diagnostics - e sad tu ima nesto: IRQ test - passed! Line Control Test - Failed! Handshake Test - Failed! Loopback Test - Failed! Internal Fifo Test - Failed! ... jesu li to sad u kvaru kablovi? ... ili sto je drugo posrijedi? inace, stroj je extra novi: MBO Asus M2N-E Athlon 3.8 Asus 7600 GT 256 Ram 1GB Ram Kingston Tagan 430W HDD WD 320 GB Sata HDD Seagate Barracuda 250 GB Sata 2xPioneer DVR-111 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
iqr interupt request...prekid koji je neophodan kod "danasnjih" kompova, jer proc ne radi sve odjednom neg sve po malo...ilitiga kad nesto radi i treba zapocet nesto drugo prebaci provitni rad u stack(stog) sto je lifo memorija (ili filo) isto znacenje... dakle u biosu postelaj iqr-ove pod nekim advanced ili perhilia pnp tako nesto ne pada mi sad napamet kako se tocno zove ![]() ako to nije to...odi u dos(stavi u flopi disketu) i napravi dos boot disketu(2 opcija dole) kad udes u doc presaltaj se na win particiju i upisi chkdsk /f/r uglavnom ta poruka se zna svoditi na svasta...kernel,stack,disk,pagefile...ali obicno i jako cesto je iqr...prvo to pokusaj...naknadno(makar si reko da nemas bad sektora) upisi u dosu ono...keep me informed |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|