|
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2002
|
To mi je malo sumljivo pasivno hlađenje za AMD-a ali i za INTEL. Koliko je to efikasno?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
..
|
Citiraj:
svidja mi se 800 i 900 model ... samo sto 800 model ima malih pola kile mesa...a to stvara tezinsko-financijske probleme...naime ak dodam 500kn upikem si vodeno i mirna bosna... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
...
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
..
|
Citiraj:
enermax/papst ventovi u utorak chaintech roundedi u utorak hardcano 5 za mjesec dana coolermaster kucista imaju 2 od 4 na cijeniku thermalright cooleri u utorak pa jel imaju ista boga mu!!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
...
|
Brz si ti svrtane. ![]() Znaci thermalrightovi dolaze u utorak? No dobro, pricekat cu. Ovi enermax/papst ventovi su zanimljivi. Jel ima negdje tehnikalija o njima? Moram googlat da vidim malo ta coolermaster kucista. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
..
|
Citiraj:
odi na google sto se tice ventova...a za papst ti mogu reci samo jedno "svabo ga napravio"...navodno su jako tihi,vrlo izdrzljivi...ko ga imao nije ga prestao hvaliti...naime oni se vec godinama bave proizvodnjom rashladnih gluposti za industriju i urede...tak da sto se tice ventova to im je u malom prstu..ali i kosta... ma one coolermastere koje sam ja gledao su cijene 400$ (shvatio tek na kraju reviewa) ali me zanimalo da vidim...na kraju lagana banana... a thermalright mi ne treba..vidio sam da su jako dobri ali meni ova moja kombinacija radi vise nego dobro..da su oko 100-200kn razmisljao bi..za 400 nemam kaj razmisljati |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Prigorec po defaultu
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() 85,7% vremena nemaju ono kaj se traži na skladištu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
..
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
..
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Ja sam dobio odmah drugi dan kad sam nazval Melcomp... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2003
|
Prvo pozdrav ekipi:clap: Onda vracam rundu ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
..
|
Citiraj:
tako da mozda bi to trebali puno bolje istaknuti... druga nelogicnost je da ste narucili tt hardcano 5 tek kad ste ostali bez...a sami znate da im treba mjesec dana da dodju..to je malo glupa poslovna politika zar ne? uglavnom decki svaka cast sto se tice ideja oko nabave tih stvari..samo nastavite tako i dalje... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#22 |
Registered User
|
Štima.... Komentari na mjestu nekaj ćemo oko toga zmisliti. Jedina stvar je oko Thermaltakea tu ne vjerujem da će biti išta bolje. Artikl nije naš uvoz i nemožemo spriječiti da nam fali po 30 dana, ako njima prođe po 45 do ponovnog uvoza;(. No opaska kako ga onda nije ni smjelo biti u cjeniku bi štimala slažem se. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
..
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Registered User
|
E da ![]() Kužim kaj oćeš reći, ako bih se iskreno osvrnuo na ovu vječnu sagu o kupcima i trgovcima onda ju cijelu vidim i tumačim na idući način(moje osobno mišljenje). Priča je slična onoj o kokoši i jajetu ![]() Makar cijene nekome izgledaju visoke odgovorno tvrdim da se dobar dio komponenata radi s bolesno malom maržom. Dobar dio ljudi trči za cijenom i svi(mnogo njih) trgovci pokušavaju držati nisku cijenu kako bi riješili robu. Premala marža je začetak svih daljnjih problema koji se dese na relaciji kupac-trgovac. Naravno da kupci nisu krivi trgovcima kaj su ovi odlučili raditi za kikiriki ![]() Eh sad kupci ![]() ![]() Sad ja malo pogledam kak to izgleda vani. Frend kupi CD od Warcrafta i instalira ga ne sviđa mu se, vrati ga dobije lovu. Hrvatski scenario? Uzme tip CD prekopira ga uzme si Serial Key, vrati CD, uzme lovu i onda ajmo s kopijom i ključem na BNet, a i lova je u džepu. Da bi dokazao kako je pametan još tu kopiju sa originalim Serial Keyem registrira na sebe kod proizvođača. Drugi primjer vani sve maloprodaje vraćaju u roku 30 dana novac ukoliko kupac nije zadovoljan kupljenim. Artikl po dolasku ide nazad proizvođaču na prepakiravanje ili se već na idućoj narudžbi trgovac nekak dogovori s distributerom. Hrvatska inačica? Student(samo kao primjer) dođe u dučkas mora napraviti neki prijepis ili već nešto pokupi komp obavi kaj treba i vrati ga te veli da nije on baš mislio da je to takav drek. Da ne pričam koliko ljudi bi svaki mjesec vračalo grafičke jel su negdje načuli da je ova ili ona po testu bolja. Ma vraćali bi Radeona9500 sa 128 sam zato jel se neda klokat. Druga je stvar kaj ljudi kod nas apsolutno ne gledaju dugoročno. Ne kuže da je zbog svih tih poteza sa obiju strana odnos gadno narušen, a da štetu od toga imaju i jedni i drugi. Uglavnom da se vratim na početak ima loših trgovaca i loših kupaca, ali su oni prije svega zajedno loši ljudi. Mislim da ljude treba uputiti, educirati, razjasniti im stvari, a ne učiti ih načinima kako da jedni druge prevare. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
..
|
dobar dio toga stoji sto si rekao...ali ti ja kao kupac mogu reci da sam naletao na svakakve idijote za pultom... a ja za razliku od mnogih imam kratak fitilj i dug jezik...tako da je bilo i sranja zbog moje jezicine... 1)kupio monitor u nobilisu..crko nakon dva mjeseca...otisao i morao se derati da bi dobio drugi odmah...jer meni monitor treba i necu ga cekati dva-tri tjedna...i nakon takve deracine ipak sam ga dobio... 2)kupio kuciste u autronicu,stavio plocu i ploca napravila bzkkk u vjecna lovista...stavio drugu druga isto tako ali jos uvijek radi...ljut ko pas sljedeci dan u autronic i pocnem se derati da kakvo je ovo hebeno kuciste...i nakon 5 minuta deranja uzmu oni to pregledati i zove me tip sat vremena kasnije...ispostavilo se moja greska..jedan pipac samo pod maticnu krivo stavio kji je skurio plocu...ispricavao sam se tipu 15 minuta...i jos jednom mu se ispricavam...a koliko god sam tipa slao u rodno mjesto tip je bio pristojan...tolko da smo se poslije salili...i to se zove usluga...i znam da sam kriv ali to je pogluga iza pulta...a ne da a kazem dobar dan a ovaj me posalje u rodno mjesto...i svaka im cast... 3) autronic par mjeseci ranije...sklapam komp za firmu u kojoj sam radio..kompu je cijena oko 20.000kn s printerom i sl...znaci lijepa zarada...zena preko telefona se dva tjedna ponasala ko da ima pms...i spusili su 20.000 kn prometa...jer kad sam rekao sefici bilo je "idi dalje"..otisao kasnije u autronic po kuciste pod 2) i tipovi za pultom su bili tako pristojni...rastavili par kucista da ja ispucam svoj frustracije....i sve ok... 4)isao u msan kupiti 50cd-a..cekao sam sat i pol iza tipa koji je pokusavao sloziti konfiguraciju..slagao ju je i nakon sto sam otisao...zeni koja je to slagala s njim se divim...jer dva tri sata slagati s nekim komp (koji jos k tome cita s papira kaj mu je frend rekao da kupi) je znanost...i ostati pristojan do maximuma.. 5) hgspot ima nabrijanu budalu za salterom servisa...covjek je mene i frenda otpuzivao da pokusavamo reklamirati proizvod koji je vec probano reklamirati....posto nije bio moj disk nego frendov isao sam samo do sefa servisa...da je bio moj isao bi do direktora... 6)kupio u hgspotu hitachi 180gb disk...prvo sam otisao do servisa da pitam kolko im se diskova vraca...tip je bio super...svaka mu cast...lijepo smo 5 minuta pricali...i ja kupio disk... 7)prije par dana zovem servis jer disk nesto kruli...i objasnim tipu da mi je vec tako jedan ibm otisao...i tip arogantno...TO TI JE ZBOG NAPAJANJA...i ja njemu NE NIJE....a on JE JE ZNAM JA...moj odgovor je NE VJERUJEM BAS...njegovo ZASTO...a ja JER JE UNUTRA ENERMAX...i on onda tiho s repom medju nogama dodje DONESITE DISK... mnogi bi rekli da mrzim hgspot...ali to nije istina...jer ima dobrih ljudi tamo..samo je vecina neukih...A TAJ DIO ZNAM ... ljudi u servisu dobivaju posao preko veze a ne znanja (znam jedan slucaj) i ja priznajem da se u autronicu nisam trebao derati ali nakon onog u nobilisu nemam ja vremena za raspravu...meni je vrijeme novac i mnogi pizde oko mene na to... mozda ces ti mene i ne voljeti nakon djela iskustva koje sam tu napisao ali ja sam kupac koji dosta trosi..a vjeruj takvih nema puno..i to ne samo na sebe nego i na ljude oko mene jer mnogi kupuju po mojim savjetima... od 6-7 mjeseca prosle godine na moj komp je otislo preko 10.000kn(moja dva zapravo)..firminih jos 20.000kn(nije moja firma nego su kupili po mojim savjetima)...cura nekih 9.000kn...par frendova...a mislim da to nije cifra da bi neko bas si smio dopustiti bahatost...a ja sam mlad...i mnogi misle nema on para kaj me briga...i to cesto vidim na licima prodavaca...pa u neke ducane ni ne ulazim... posten sam i pristojan dok god se drugi tako ponasaju prema meni...kad prestane taj dio prestanem se i ja tako ponasati... a to da ima pokvarenih ljudi medju kupcima stoji... |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Registered User
|
ma.....niš ja tebe manje ne volim;p meni je ova tvoja muka sam pozitivna ![]() Uglavnom eto iz ovih tvojih primjera ne vidim stvar koju po meni ne bi trebalo riješiti isti tren osim monitora. Monitori i printeri su specifična stvar koju je teško zamijeniti novima pod uvijetom da su ipak korišteni par mjeseci. Smatram da bi razuman(ne kažem da ti nisi ![]() Mi smo u početku čekali povrat reklamacija od dobavljača, onda smo nakon nekog vremena vidjeli da je to sporo i nema smisla(čekaš čekaš na kraju ionako daš svoje) pa smo krajnjima(maloprodajnim kupcima) počeli rješavati reklamacije 1 za 1 osim navedenih monitora i printera. Problem ovakvog rada je da ti riješiš reklamaciju prije nego li uopće saznaš da će tebi biti riješena. To nas je u principu dovelo do toga da probamo čim više sami uvesti jel reklamacije potraju nešto dulje, ali bar znaš da će biti riješene. Uglavnom pokušavamo vidjeti da li će ovako odrađen posao dati rezulatata. Uz to vrijeme će pokazati da li će uvijek s povećanjem obima posla biti moguće riješiti 100% reklamacija odmah(neke firme izbjegavaju držati previše novaca u reklamacijama, radije ga okreću). Uglavnom trgovci kao i svi ljudi biraju put, a samo će vrijeme pokazati koji je bio ispravan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
..
|
pa ako je monitor crkao nije neka nauka provjeriti da li radi ili ne...naravno da monitor moze biti i popravljen ali smatram da ducan mora dati nesto u zamjenu...tek toliko da mogu raditi...pa onda kad oni meni daju zamjenski monitor vjerujem da ce se potruditi vratiti mi sto prije moj... frend je 30 dana cekao cd-rom u hg spotu...ma molim te...sori ali nebude to tako...pa nisam vesla sisao...ako ja donesem komponentu SPOSOBNOM serviseru treba sat-dva da nadje problem i da vidi...to sto su serviseri kod nas nesposobni pa treba cekati povratak iz taiwana mene bas briga..isto kao sto ne pitam na sta ducan trosi zaradu ne zanima me niti zasto im treba tako dugo... naravno razumijem da ako ima u ducanu serviser u redu 100 popravaka za obaviti..ali opet to ide na dusu ducana...jer nisu dobro opremljeni serviserima...naravno desavaju se uvijek velke nenadane guzve na koje niko ne racuna ali meni su nesto preceste... |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Registered User
|
Sve stoji..... Iskustveno smo i mi sa radnim stažem saznali koje veleprodaje treba izbjegavati( bilo je slučajevima u kojima friško raspakirani LCD-monitor nije radio pa se za kupca morao kupovati novi). Isto tako i ljudi prepoznaju gdje je veća, a gdje manja šansa riješiti reklamaciju bez glavobolje. No primjećujem isto tako da se tvrtke koje su stalno na tapeti radi ovih ili stvari ne žale na promet. Ljudska navika? |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
...
|
Evo, ja sam ubo Thermalright SLK 800A ali me nesto muci. Ona baza koja prianja uz proc, kao da je zgrebana, evo cak sam i nacrto. Probao sam alkoholom ocistit ali nista. Sad neznam dal ce to utjecat na hladenje i dal da idem u Links trazit zamjenu? Ovo srebrno na slici, ti dijelovi su kao zgrebani, ostalo je dosta sjajno. ![]() Mislim, zgrebana je ziher, glavno pitanje je da li trazit zamjenu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
i veky kako sada OC koje su temp jel si stavio neki vent
|
|
Oglas
|