|
![]() |
#1 |
***2CROwded***
Datum registracije: Mar 2002
|
AMD krš (Oba su pala)
Moglo je pod problemi, no eto oba su AMD, pa ... Uvod: Bio kod frenda kupio novu Abit NF7-S ploču i falilo mu na napajanju 12 (4 pina) i ode ja doma po svoje koje sam mislio da radi, kada ono ništa. Maknem ja procesor, pogledam ugao i sve mi se čini da je oštečen kao i moj, već mu kažem da zaboravi, da je to procesor. Očistim ja skroz pastu, pa pogledam i vidim kako je skroz oštečen. Odemo kod mene stavimo Enermaxovo napajanje na njegovu ploču i taj strgani proc i sve RADI!?!?! Valjda zato što je Palomino?! Evo slike mojih oštečenih, ako nađete oštečenja, a kasnije još stavim njegov proc ! 1700 1700(2) 2100 Zadnje izmijenjeno od: Kova. 03.04.2009. u 14:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
...
Datum registracije: Nov 2002
|
Moram priznat da nisam bas najbolje shvatio sto si ti reko sad... ![]() A slike su malo mutne, ne vidi se bas previse. Cek, cek, sad je i tvoj 1700+ crko ko onaj 2100+??? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
***2CROwded***
|
Citiraj:
No vidi se malo ! Ma otišao mi je jedan 1700, jedan 2100, a sada imam 1700 ![]() Evo sada ovdje i slike njegovog proca, na jednoj se vidi oštećenje, a zaokružio sam gdje su sve: 1700P 1700P(2) Da vam skratim muke na 1700(2) se vidi oštečenje moje 1700+, a na 1700P se vidi njegovo na njegovoj, ali samo s jedne strane, a oštećen je sa 3 strane (tj. 2 strane i jedan ugao ! ) Dečki mene zanima da sam imao bolji digitalac da li bi se bolje vidjelo, ovo je slikano sa Sony-em, 2.1 Mpix .. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Kao prvo i sam koristim Sony 2,1 Mpix digitalac - da se s njim bolje, samo naući koristiti autofokus ![]() Što se proca tiće, jegra kao takova nije 100% velika kako se ćini. Ono je samo vanjski dao, koji ake se malko ošteti nije bitan. Moj jedan Palomino je dio dobrano sjeban, ali i danas radi u jednom compu ![]() So... ne sweat ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
***2CROwded***
|
Da imaš pravo, nije moja digitalna, navodno se da bolje ![]() Što se tiče mog proca, bolje ću slikati, no od frenda nemogu, pošto je kod njega u kompu ![]() A što se tiče oštečenja, hm, šta da ti kažem, 2100+ koji je tako malo oštečen da jedva vidiš, ne radi, čak mi je i ploču sjebao, tako da neznam ... Znaš šta, idem ja probati 1700 koji sam probavao već, možda ipak radi ako stavim pastu i cooler, jer sam probavao bez, a shvatio sam da neće bez. Dođem za par min ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
***2CROwded***
|
AJDE POGODITE S KOJIM SAM PROCOM ONLINE !!!!!!!!!!!! IPAK IMA SREČE ZA KOVU, BAREM MALO !!!!!! ALELUJA !!!!!!!! ![]() ![]() ![]() Hehehhe.. Evo sada sam s drugim 1700, koji je malo oštečen !! ![]() Bojim se stavljati 2100+, jer mi je već otišla matična, tako da ... No on je poprilično isto oštečen kao i 1700 s kojim sam sada online ![]() Neznam šta da napravim, mislim sada me kopa ![]() EDIT: Evo s ovim procom, dakle to je isto 1700 + DLT3C. Dakle problem je to što mi se komp gasi kako mu pukne. Napon proca ne može preko 1.6V, tj. na 1.7V se ugasi kod restarta !!! Opet imam filing da se gasi na temperaturu, a to sam isključio ! Inače radi fino, trenutno je na 10x205 (1.5V) i radi ko urica, full -> 53°C, što je samo 2 stupnja više nego drugi 1700 ![]() Zadnje izmijenjeno od: Kova. 14.06.2003. u 19:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
***2CROwded***
|
Da imam 2 komada 1700 ![]() A ovaj 2100, joooj tako bih ga volio testirati, a opet bojim se !!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
He who hasitates, masturbates ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
***2CROwded***
|
Ma gle, evo i sada radim cijelo vrijeme s tim procom ! Jedino je bad, šta nema garanciju zbog toga. No evo dokazalo se da radi i na 10x205. Malo me zbunjuju resetiranja i gašenja ![]() ![]() Inače radi se o DLT3C, serija 0459, tjedan 308 RPWM Ma probat ću 2100, evo ako vam se ne javim više danas, otišao mi komp u krasan ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
***2CROwded***
|
LJUDI MOJI PA TO NIJE MOGUĆE !??! Zar sam ja najveća budala na svijetu !? Heheh IMAM 3 PROCESORA !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sva 3 RADE!!!!!!!!!!! Evo vrtim sada 2100 na 10x185. Jedno mi nije jasno, sada je slika super, no kod dizanja kompa je dosta iskrivljena, o čemu se radi?! Dakle nemojte napraviti istu pogrešku kao i ja, PROCESOR BEZ PASTE NEĆE RADITI, A NEĆE RADITI NI BEZ COOLERA, barem ne na Epoxici ![]() EDIT: Malo čudno no evo i malo podataka: Dakle 2100+, DUT3C, koji radi na 1.6V, na toj istoj voltaži ide i do 2000, 10x200, a temperatura na full-> 47°C (to je 4°C manje nego moj iz posta i 7° nego moj koji sam mislio da je gotov) Samo eto ima deformiranu sliku u dosu ![]() EDIT2: Evo radi na 10.5x212 = 2258 (1700+) S time da slika više nije pokvarena, sve je ok, to je bilo zbog ... monitora ![]() Probat ću još malo potjerati ovaj 1700 ![]() Zadnje izmijenjeno od: Kova. 14.06.2003. u 21:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Jedno glupo pitanje.. Kako su ti nastala zta ostecenja?? Prilikom montaze hladnjaka ili?
__________________ |
![]() |
#14 | |
***2CROwded***
|
Citiraj:
Prvo je nastalo kada je stavljan vodeni blok na njega. To je na 2100, a drugi, hm iskreno GLUPO no evo: Sav vesel šta sam si kupio novi proc. i šta je dobar po podacima, ugradim sve, i pošto sam od šarafio bočnu stranicu gdje je matična, a kada sam vračao nisam zašarafio, palo mi je i otkačio se hladnjak i naravno oštetio proc. No evo dobre novosti su što procesori rade, no nije mi jasno kako mi je otišla matična ?! ![]() Evo sada sam stari 1700, vrtim ga na 10,5x212, temp na maksu je 58°C, napokon sam sretan šta mi se ne gasi komp zbog temp. ![]() Jer prošli nije išao preko 54°C. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
***2CROwded***
|
Citiraj:
Da ti matična ne radi, a prije je s tim istim procom radila, samo sam odnio proc. i memoriju kod Rulca. No evo sada je sve ok, 3 komada, i čini se da je 2100 najlošiji po performansama, no temp. mu je manja ![]() Kada sredim vodeno, onda ću vidjeti koji ide najbolje, pa ću prodavati redom ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
DAJ ME SLUSAJ VISE!!! NOSI NAPAJANJE NA REKLAMACIJU!!!!!!!! riknulo ti na njemu: 1)hdd 2)przilica 3)dvd rom 4)proc 5)proc 6)ploca 7)hdd i kaj ja znam sta jos...DAJ SHVATI DA I ENERMAX MOZE ZEZNUTI...ako hoces i dalje paliti komponente nemoj se dati uvjeriti...ali se onda prestani zaliti... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
***2CROwded***
|
Citiraj:
Miro smiri tenzije ![]() Procevi su ok ![]() DVD mi je riknuo, dobro se sječaš, no na starom kompu, kao i IBM-ov HDD. Tako da me Enermax nije iznevjerio još ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
apsolutno se slazem sa svrtanom; ako ti je toliko komponenti naje.... a jedina zajednicka tocka im je napajanje mjenjaj napajanje hitno(koliko je uopce staro?). Svako napajanje gubi snagu tokom vremena KAKO GOD KVALITETNO DA BILO kondici se polako "trose" i suse. najbolji ti je primjer za trosenje kondica najcesci kvarna vesmasinama. ako ti prestane vrtiti ili tesko vrti treba zamjeniti kondic na dnu masine i opet ce vrtiti kao zmaj. drugo objasnjenje moze biti i da furas svoje napajanje blizu granice njegovih mogucnosti pa kada dodje do full loada nekaj nahebe. Znam da se svi kunete u enermax no pogledajte malo po reviewima nisu bos ni oni savrseno zasticeni od overloada. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
..
|
Citiraj:
1)riknulo nesto puno toga 2)lose ti ide ocanje s tri proca i dve ploce... znam da statistika kaze da statistika grijesi ali meni previse smrdi... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Junior Member
|
Glavno da svi rade. Prodaj sad brze onaj neostecen dok jos ima neku cijenu. ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Junior Member
|
Citiraj:
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
***2CROwded***
|
Ej. Da ponovimo gradivo. Otišla elektronika kada sam kratko spojio, tj. otišlo je napajanje od diska, čak prepostavljam da se samo lem odvojio jer ne radi napajanje, tj. disk se niti ne pokrene ! Drugo, otišla je matična, no vjerovatno jer sam krivo spojio procesor, ili nešto nije valjalo. I to je to. DVD i drugi disk su otišli u drugom kompu ! A procevi su ok ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
cuj za kondice sam skoro siguran da gube snagu jer na vesmasini oni sluze da bi zavrtili motor gdje je najvaznija snaga a potpuno je svejedna voltaza. Ovo sa vesmasinom nije vic; na mojoj vesmasini staroj cca 14 god je mjenjan 3 puta. Nakon sto mi je prvi puta serviser naplatio 200dm sam naucio da to mogu i sam zamjeniti (kondic kosta 50kn). no definitivno ne predlazem da netko ide mjenjati kondice u napajanju. ista stvar redovito odlazi i na masinama za sudje |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
***2CROwded***
|
Govorimo o napajanju starom 2 mj ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Junior Member
|
Kad ti rikne kond na ves masini, on napravi kratki spoj pa izbacuje osigurac, ne kuri zato npr motor od ves masine.Ako ga samo skines i ne stavis ni jedan ves masina ce radit.(Starije masine sigurno) komp nece. Gubitak snage napajanja ne moze kurit komponente, vec napon moze pasti previse zbog cega komp nece radit stabilno ili uopce nece raditi, zbog prevelokog pada napona. A elektrolitski kondenzatori stare tu nema dileme, ali ni pravila, npr na mojoj ves masini koja je bila stara 30 g nije rikno nikad da ga je trebalo mjenjat ,al zato sa TV-om nisam imao srece po pogledu kondenzatora. Eto kolko ja znam sto iz prakse sto od iskustva drugih...
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
|
cuo sam da su se neki proizvodjaci grafickih bunili da im kinezi prodaju rabljene kondice i da zato imaju sranja sa grafickama. moze biti isto i u ovom slucaju. mozda su ti kondici bili u nekom napajanju od 486 ice a mozda nisu. ko zna ako dobro shvacam u napajanju kondici sluze samo za "peglanje" napona; dakle kao baterije i slicno kao ups oni se pune i daju van ispeglanu struju; no sto se dogodi kada premasis nihov kapacitet? po meni ga se nadoknadi iz elektricne mreze i pusti neispeglanu struju dalje. na kondicu pise njegov nominalni kapacitet a tocno odrediti koliki mu je kapacitet u danom trenutku je dosta tesko.. stoga sumnjam da mozes napraviti zastitu od tako cega. na vesmasini nije kondic uzrokovao kurslus ili skurio motor nego sevesmasina pokrenula za 1/4 kruga i kada je prevagnula sila teza se vratila za 1/4 kruga i tako u nedogled -> manjak snage. to ces najlakse vidjeti ako masinu napunis do daske i pustis da radi centrifugu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
|
problem s pustanjem neispeglane struje je sljedeci: u RH napon na strujnoj mrezi i nije bas uvjek 220V. Osobno sam izmjerio 178V(cca 19% razlike) kada sam bio u Zadru kod dede (otisla su mu 2 monitora u |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
***2CROwded***
|
Vi ste si stvarno dali TRUDA! Dečki inače završio sam tehničku školu znam i ja nekog vrapca ![]() No NAPAJANJE NIJE KRIVO NITI JE LOŠE ! A sada vi nastavite s raspravom o kondićima i vešmašinama ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
..
|
Citiraj:
ak ti nije napajanje onda je ram...ajmo se mi lijepo jedan dan naci pa se trejdamo za ram...i tak ti dugujem sokicak.. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|