|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
hdd stalno radi u PIO modu??
nebi to bio ja da se meni nesto ne sje** iz cista mira.... ![]() dakle premjestio sam sve u novo kuciste i spojio diskove malo drugacije nego sto su bili u starom, pod time mislim da sam mijenjao mjesto dvd przi koja je malo bila master na sekundarnom (slave je bio drugi HDD) a malo slave na primarnom (master je bio sistemski HDD). na kraju sam probao sve kombinacije da bih ustanovio zbog cega radi u pio modu. probao sam i sa iskljucenim svim drugim ide uredajima osim glavnog HDDa i opet radi u PIO ![]() jednostavno nemogu shvatiti zasto se to desilo.... znam samo da sam u pocetku dok sam spajao one konektore za HDD LED imao malo preoblema jer sam ih krivo okrenuo, zbog toga sto ne pise na konektorima sto je + a sto - a crna cini se ne znaci uvijek - : baad : bed je u tome sto sam jos neki konektor krivo okrenuo...mislim da je za power LED pa nije ni on svijetlio. na kraju sam se toliko nazivcirao da sam bio skroz dekoncentriran...ludilo! ali to sam rijesio na kraju kad sam nesto prigrizao i smirio se ![]() no novonastali problem je sto se windowsi uzasno sporo bootaju, a kad i bootaju disk sa windowsima radi u pio modu (zato i boota sporo). a drugi disk radi normalno u UDMA6 skupa sa dvd przom u UDMA2. da napomenem probao sam reinstalacijom IDE drivera i drivera samog diska...cak sma i pokusao nekim registry modifikacijama ali bez uspjeha. event viewer javlja ovo: "The device, \Device\Ide\IdePort0, did not respond within the timeout period." (event 11) pa onda ovo: "The driver detected a controller error on \Device\Ide\IdePort0." (event 9) cak sam i resetirao bios. ima li rijesenja bez da moram reinstalirati windowse? ili ako je kvar u disku uslijed pogresnog spajanja LEDica. (samo ne opet disk na reklamaciju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Probaj sa drugim kabelom, mozda si tokom preseljenja negdje ostetio kabel pa se zbog toga baca u PIO.
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
eto...sve isprobao. i cini se da je IDE1 na ploci pokvaren, sve sto spojim na njega radi u PIO. reinstalirao windowse zbog toga i nista.... stavio boot hdd i przu na ide2 da rade normalno. drugi hdd mora biti na primarnom i naravno radi u pio modu. to se izgleda nemoze popraviti..... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|