Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 19.05.2003., 11:43   #1
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Doom ]i[

Frend se dokopao zadnjeg Doom III alpha što je bio sada na nekom od ovih zadnjih sajmova (nećemo reći ali ovaj E3 od prije par dana). Ne da je još zahtjevno (pa bože moj alpha je ) nego je (oprostite na izrazu) jebeno zahtjevno. RadeON 9700 vulgaris uz pomoć AMD XP 2200+ i 1 Gb RAMa to guraju od 7 - 55 fps, s time da je 55 skoro nikada, a onih 7 stalno i zbivaju se često situacije od 0 fps .Dobro daleko je to još od finala, recimo zvukovi su još u wav formaru po 500 kB pa si vi sada zamislite kada treba učitati jauke umiručih i pucnje koji to izazvaše i onda još tu pre*ebeno dobru grafiku. Biti će hit ali kao srežu stvari da dno bude negdje oko 1 GHz CPU, 256MB, DX 8.1 kartica, inaće će tržište reći svoje.

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Black Dragon je offline  
Staro 19.05.2003., 22:31   #2
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Ma budu oni to malo optimizirali već...pa uvijek kenjaju da neka nova igra nebu bila igriva ak nemaš monster piceka sa najnovijom grafuljom...

Meni je zanimljivije to kaj malo-malo "iscuri" neka alpha...čini mi se da će taj DOOM III kasniti...a dolazi Half-Life II...

A dolazi i hrpa dobrih igara...

Nećemo ni spominjati da DOOM III neće imati ni MP:confused:
Jelc je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.05.2003., 23:02   #3
mrki
Premium

mrki's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Re

Ma tako su govorili i za UT2003 , sjetimo se najava..
a sve ide dobro na 800mhz + Geforce2 MX + 128 RAM-a tako svi koji će igrati ovu za mene moralno neprihvatljivu igru ne moraju strepit.
mrki je offline  
Staro 19.05.2003., 23:13   #4
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

:confused: MORALNO NE PRIHVATLJIVU:confused:

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Black Dragon je offline  
Staro 19.05.2003., 23:30   #5
mrki
Premium

mrki's Avatar

Da

To će biti nešto krvoločno kao ništa dosad , pa stoga mislim da to nije baš najbolja stvar za mlade umove , znam da se mnogi neće složiti , ali ja mislim tako mada sam o igri vidio samo screenshotove i trailer i neke naslove mislim da Fredy nakon ovog a i Michael Myers mogu u mirovinu pa gdje to ide?:mad:
mrki je offline  
Staro 19.05.2003., 23:33   #6
pinsla
Caught Somewhere In Time

pinsla's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Iskreno smatram doom 3 i slične igre totalnim sranjem i tu nema pomoći!! Ne kužim kak nekom može bit zabavno šetat okolo sa velikom pljucom i ubijat sve živo???????
pinsla je offline  
Staro 19.05.2003., 23:43   #7
mrki
Premium

mrki's Avatar

Slažem se .. samo nikako da shvatim kako to najviše forsiraju čak i kad najavljuju nove Grafičke kartice,, a i sve je manje igara koje imaju neku radnju a ne samo kako kažeš da pucaš u sve živo!!!:mad:
mrki je offline  
Staro 20.05.2003., 00:00   #8
Jelc
Super Moderators

To ti je marketing...na ATI-jevom siteu se reklamira Half-Life II "optimiziran" za 9800.

A ukusi su različiti...ja osobno igram i pucačine i avanture i arkade,platformske igrice...

A ovo sa radnjom u igrama je već stara stvar,igre se sve više isfuravaju na grafiku i slične điđe...

Igrao sam i alphu...meni to ne izgleda bog zna kako krvoločno...
Jelc je offline  
Staro 20.05.2003., 00:11   #9
mrki
Premium

mrki's Avatar

OK

U redu istina da svi idu samo na tu grafiku , ali onda za moje gamanje nema budućnosti , a za taj DOOM 3 ocjenu ću "pravu" dati tek kad ga odvrtim na svom stroju bar neku recenziju da testiram stroj :

Athlon 1700+@(2200)
Epox 8RDA
ATI 9500 Gygabyte
512 DDR-a
itd.....
mrki je offline  
Staro 20.05.2003., 01:02   #10
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Nema baš previše veze sa temom i ATiem ali ... pa krvoločne igre su sve izuzev Simsa (mada se i tamo da valjda nekako proliti krv), SimCity nije, pa imaju tamo neki potresi, vulkani, katastrofe mojom rukom izazvani , strategije su kupelji krvi, ... mislim nema igre do solitera koja se ne bazira na suhomesnatim prerađevinama i iznutricama. Ovdje je to 1 vs 1 u strategijama je na globalno - galaktičkoj razini.

Mudre Staljinove:
"Ubiti jednog je ubojstvo, 5oricu masovno ubojstvo, 100 je masakar ali je zato 1 000 000 samo statistika i ništa više"

Black Dragon je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.05.2003., 21:44   #11
sNNooPY
Premium
Moj komp

sNNooPY's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Da, Doom 3 ce bit revolucionaran. bit ce zahtjevan,bit ce cudo tehnike,itd, ali mislim da se Carmack malo preserava jer sam cito negdje da je reko kako nece izdati jos Doom III zbog "toga jer je danasnja tehnologija preprimitivna za tu igru" (nije doslovni citat, nesto u tom stilu). Don't get me wrong. Ja jedva cekam Doom III, ali ako on bude samo moguc na xp-jcima od XXXX+, ma jebesh to! uvijek ostaje Battlefield.
sNNooPY je offline  
Staro 21.05.2003., 21:39   #12
LordNitro
Premium

LordNitro's Avatar

Joj kad ja nadogradim mašinu, to će biti urnebes.Ne kupujem sad stvari, al zato pod madracem imam velike količine love koje ću sje*** na mašinu da mogu igrat Doom III, druge pucačine i RTS -ove na full detaljima!

Kirk: "Spock, you want to know something? Everybody's Human."
Spock: "I find that remark... insulting."
LordNitro je offline  
Staro 21.05.2003., 22:11   #13
Jelc
Super Moderators

Ma da se napraviti prekrasna grafika i bez svih tih silnih điđa...a ak je pucačina prava nebuš ni primjetio svu tu silnu grafiku od silne frke da sačuvaš živu glavu
Jelc je offline  
Staro 21.05.2003., 22:35   #14
mrki
Premium

mrki's Avatar

Ovaj tip iz atachmenta se pita koju konfu će trebati za Doom 3?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	chimp02.jpg‎
Views:	166
Size:	4.9 kB
ID:	316  
Gigabyte 9800 GT 512MB,LCD 20 WS 16X10 205BW SAMSUNG
HDD WD RAPTOR 150GB 10 000rpm,500Gb Seagate SATAII,320 GB SEAGATE SATA 2,PIONER BLACK 111 16X

Zadnje izmijenjeno od: mrki. 21.05.2003. u 22:53.
mrki je offline  
Staro 21.05.2003., 22:36   #15
msvrtan
..

Datum registracije: Oct 2001
Citiraj:
Originally posted by Jelc
Ma da se napraviti prekrasna grafika i bez svih tih silnih điđa...a ak je pucačina prava nebuš ni primjetio svu tu silnu grafiku od silne frke da sačuvaš živu glavu
oh Jelc...

a neko mi je pricao kako je vazna grafika u pucacinama niti prije mjesec dana!!!
msvrtan je offline  
Staro 21.05.2003., 22:40   #16
Jelc
Super Moderators

Citiraj:
Originally posted by msvrtan
oh Jelc...

a neko mi je pricao kako je vazna grafika u pucacinama niti prije mjesec dana!!!
Tko to?:confused:
Jelc je offline  
Staro 21.05.2003., 22:54   #17
msvrtan
..

Citiraj:
Originally posted by Jelc
Tko to?:confused:
vi ste mi tvrdili da se vidi velika razlika u igrama izmedju gf2mx i r8500...i to na kvaliteti slike!! nismo pricali o frejmrejtu!!!za frejm rejt sam i sam rekao da je 3x veci...vi ste me uvjeravali kako se vide te razlike u teksturama u igrama...

kak vi uspijete trcati i gledati okolo teksture te jos i razvaljivati...
msvrtan je offline  
Staro 21.05.2003., 23:13   #18
Jelc
Super Moderators

Citiraj:
Originally posted by msvrtan
vi ste mi tvrdili da se vidi velika razlika u igrama izmedju gf2mx i r8500...i to na kvaliteti slike!! nismo pricali o frejmrejtu!!!za frejm rejt sam i sam rekao da je 3x veci...vi ste me uvjeravali kako se vide te razlike u teksturama u igrama...

kak vi uspijete trcati i gledati okolo teksture te jos i razvaljivati...
A...na to misliš.
Pa moj dojam je da igre i izgledaju bolje.
Budući da sam prešao sa MX2 na R8500 govorim iz iskustva,e sad ima ljudi kojima je uvijek isto jebiga...

A da 8500 daje bolju sliku nego MX2-i to stoji.
To uopće nemožeš ni uspoređivati-pa valjda i kupuješ novu grafulju zato kaj je i grafički prikaz bolji a ne samo zbog frameratea...

Osim toga stavi deset ljudi na kup-svatko će imat svoj doživljaj kaj se tiče grafike...

Ja sam jedamput kodirao nešto u kvalitetniji VCD,SVCD i full PAL MEPG2,filmići po minutu...tek toliko da vidim razliku na telki...gledam-više manje sve isto/na TV-u/,pozovem ženu da pogleda i ona je odmah poslagala točno po kvaliteti
A meni sve skoro pa isto
Pa si ti misli...
Jelc je offline  
Staro 21.05.2003., 23:28   #19
mrki
Premium

mrki's Avatar

Evo da malo pomognem , ja imam dva PC-a :Epox8rda,Athlon 1700+TB@2200 + Gygabyte Radeon 9500 + 512DDR-a LCD LG itd..drugi P4 1,6Ghz Wili +GF2MX400 64mb 256 DDR.....
Ma nemože se to uistinu uspoređivati to je kao BMW i recimo Yugo
oba voze ali kako ,? slika na ATI-u je kristal ide na oko 11500 3D Marksa , dok GF2MX nije za bacit ide sve i na njoj ali kvalitet se osjeti:
Samo nešto je čudno stavim nove drivere za ATI 3,4 i Nforce 2,41 a rezultati sve gori kako sad to?
mrki je offline  
Staro 22.05.2003., 01:06   #20
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Citiraj:
Originally posted by mrki
Ovaj tip iz atachmenta se pita koju konfu će trebati za Doom 3?
Čuj kakve su plaće u Maximiru, sumnjam da će si je dotični moći u dogledno vrijeme priuštiti. Ukoliko počne sada štedjeti do izlaska Dooma ]I[ bude valjda uštedio potrebnu količinu banana i kikirikia

Black Dragon je offline  
Staro 22.05.2003., 13:31   #21
msvrtan
..

Citiraj:
Originally posted by mrki

Ma nemože se to uistinu uspoređivati to je kao BMW i recimo Yugo
oba voze ali kako ,?

eh tocno to...samo nije yugo i bmw ...mislim prevelika je razlika

eh i sad usporedi pucacine s voznjom po gradu...sto ce ti to kaj bmw moze 250kmh kad ti mozes 20kmh po centru grada....istina vozis se udobnije a to je isto kao i vise frejmrejtova u pucacini

ja nisam rekao da nema nikakve razlike u kvaliteti samo sam rekao da nije tolika koliko ljudi pricaju

1)isto tako ljudi kupuju komp od 7000kn u kojem graficka vrijedi 3000kn,tastatura i mis 50kn,napajanje od ni 100kn i sl

i jos k tome imaju piratske windowse a windowsi kostaju 20% cijene te graficke..

2) pa jos k tome svi se svadaju oko tih preskupih kartica a niko nema para za to...

i nemrem se odluciti koji mi od ta dva primjera vise smetaju....

i drugo ljudi ne pricaju o iskustvu nego o tome kaj su citali na netu...a onda hvale totalne budalastine!!!
msvrtan je offline  
Staro 22.05.2003., 14:52   #22
mrki
Premium

mrki's Avatar

Slažem se , no gle ti vražjeg GYGABYTA 9500 košto me 1750 kn-a i jutros ustanovim slučajno da cooler uopće ne radi tko zna koliko
dugo a nema više od dva mjeseca , što reći na to?
mrki je offline  
Staro 22.05.2003., 19:21   #23
pinsla
Caught Somewhere In Time

pinsla's Avatar

[QUOTE]Originally posted by msvrtan
[B]eh tocno to...samo nije yugo i bmw ...mislim prevelika je razlika

eh i sad usporedi pucacine s voznjom po gradu...sto ce ti to kaj bmw moze 250kmh kad ti mozes 20kmh po centru grada....istina vozis se udobnije a to je isto kao i vise frejmrejtova u pucacini

ja nisam rekao da nema nikakve razlike u kvaliteti samo sam rekao da nije tolika koliko ljudi pricaju

1)isto tako ljudi kupuju komp od 7000kn u kojem graficka vrijedi 3000kn,tastatura i mis 50kn,napajanje od ni 100kn i sl

i jos k tome imaju piratske windowse a windowsi kostaju 20% cijene te graficke..

2) pa jos k tome svi se svadaju oko tih preskupih kartica a niko nema para za to...

i nemrem se odluciti koji mi od ta dva primjera vise smetaju....

Joj a taman sam odlučio da više neću nikad polemizirat sa msvrtanom ali mi vrag ne da mira!!!
Ma i neću samo ću mu reć da se apsolutno ne slažem s njim i da priča gluposti!
pinsla je offline  
Staro 22.05.2003., 19:52   #24
LordNitro
Premium

LordNitro's Avatar

Citiraj:
Originally posted by pinsla
Joj a taman sam odlučio da više neću nikad polemizirat sa msvrtanom ali mi vrag ne da mira!!!
Ma i neću samo ću mu reć da se apsolutno ne slažem s njim i da priča gluposti! [/B]
Ma , to nije istina.Msvrtana za predsjednika!

LordNitro je offline  
Staro 22.05.2003., 19:56   #25
marac
Premium

marac's Avatar

Citiraj:
Originally posted by nitro
MIRO; MIRO; MIRO; MIRO; MIRO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
marac je offline  
Staro 22.05.2003., 20:15   #26
LordNitro
Premium

LordNitro's Avatar

LordNitro je offline  
Staro 22.05.2003., 21:21   #27
Ljoshy
Premium

Ljoshy's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
ja bih jos jedno pivo a nemam vise
Ljoshy je offline  
Staro 22.05.2003., 21:50   #28
Stipe
Head Of The Radio

Stipe's Avatar

Datum registracije: May 2003
Samo nešto je čudno stavim nove drivere za ATI 3,4 i Nforce 2,41 a rezultati sve gori kako sad to?
nForce driveri 2,41 daju lošije rezultate od starih bolje vrati stare
....neka vrate Elvisa,Haseta,Brus Lija a evo im silikoni atomska i CIA.... puno pive pio pa se oženio
Stipe je offline  
Staro 22.05.2003., 23:19   #29
pinsla
Caught Somewhere In Time

pinsla's Avatar

Citiraj:
Originally posted by nitro
Slažem se ak se budu besplatno djelile kompjuterske komponente onda sam i ja za svrtana!!!
pinsla je offline  
Staro 22.05.2003., 23:44   #30
msvrtan
..

pa sori pinsla pricao ja gluposti ili ne ne vidim da imas tu karticu koju tak hvalis..mislim r9500 il jace...

pricao si da ces kupiti ali se nisi pohvalio...

koji je smisao hvaljenja necega ako to isto nisi nikad isprobao...

ja sam se lijepo opekao kad sam shvatio koliki je chiftec big tower sranje..a ja ti mogu naci na forumima gdje su se ljudi prije razbacivali kako je to najbolje kuciste na svijetu i sl...naravno procitali na netu...a kad ga vidis shvatis da to bas i ne stoji...

ono sto ja konstantno pokusavam traziti od ljudi je iskustvo a ne citanje reviewa...evo ti jos jedan primjer...matijas ima onog avancea...i zna sve probleme na njemu...a niti jedan od tih problema nara nije naveo...

nije ovo nis protiv nare jer ni ja ih nebi nasao u par dana....

a zato sluzi iskustvo...revjui su samo guideline...
msvrtan je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno