| 
 | |||||||||||
|  10.09.2006., 02:05 | #1 | 
| Premium Datum registracije: Jul 2006 Lokacija: Dalmacija 
				 |  Veliki problem : memorija Pozdrav   Evo već nekih mjesec dana uživam u svojoj novoj konfi ali prije tjedan dana mi se pojavio problem kojeg do sad nisam uspio riješiti a progooglo sam masu stranica i foruma , ali ništa ne pomaže : hitthewa U biosu memorija radi na svom default taktu od 400 (200) mhz ali kad uđem u windowse taj takt se jednostavno prepolovi i dođe na 100 mhz : stoopid Matična i memorija su iz siga a evo i slika iz CPU-Z i Everesta ...   Da li bi nova matična riješila nešto s obzirom da sam čuo (neznam koliko je to točno) da ova epoxica zna ponekad radit ovakve probleme ? E da ... i ništa nije ocano (za sad) mada mislim da to nebi utjecalo na ovako nešto  ... i pojma nemam kako je to dosad sve radilo a sad šteka . Comp. je virus / spyware / malware - FREE  Hvala  Zadnje izmijenjeno od: Black_Dragon. 10.09.2006. u 02:26. | 
|   |   | 
|  10.09.2006., 02:20 | #2 | 
| ------- Datum registracije: Aug 2005 Lokacija: - 
				 | Najlakše da provjeriš dal te ploča zeza, je da od nekog posudiš memoriju i ako bu ista stvar ko i s tvojim OCZ-om, onda fino reklamiraš ploču. Si del zadnji BIOS, ako nisi deni...9npa6811 BIOS. Moreš i za svaki slučaj s Memtest-om (ako već nisi) provrteti nekolko put, da vidiš dal memorija možda ne kenja. | 
|   |   | 
|  | |
| 
			Oglas
		 |  | 
|  10.09.2006., 02:32 | #3 | |
				 | Citiraj: 
  . Memtest sam obavio već prvi dan kad sam sve složio i sve je radilo ko švicarski sat al ću probat ponovno . Hvala ti McG  | |
|   |   | 
|  10.09.2006., 02:46 | #4 | 
| Moderator Datum registracije: Dec 2004 Lokacija: Zagreb, Tresnjevka 
				 | Probaj preko A64info-a metnut iz win-a memoriju na DDR 400 (oliti na 200Mhz). Ako radi iz win-a (nemoj najedanput na 200, prvo 133 pa 166; da ne bi slučajno prog nenamjerno izazvao grešku), onda te BIOS zeza. Ako neće, onda je do matične ili memorije... Makar svakako promjeni BIOS-e, da ne bi bilo da je i u BIOS-u. Ali netko je imao ovdje već taj problem... P.S. Ako neće tako, onda metni na 400x6 ako ti je proc stabilan na 2.4Ghz, time buš dobil DDR400 sa tim množiteljem  Šalim se naravno 
				__________________ "Everything with a heartbeat can knock you down" Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 10.09.2006. u 05:03. | 
|   |   | 
|  10.09.2006., 03:03 | #5 | |
				 | Citiraj: 
 | |
|   |   | 
|  10.09.2006., 10:11 | #6 | 
| Rambus 3xtr1m Datum registracije: Jan 2006 Lokacija: Umag 
				 | Ako se problem pojavio sam od sebe, mislim da si ti prilikom instalacije nekih programa za dijagnostike ili klokanje jednostavno neku stavku preskočio i automatski sa windozima ti pušta takt. Preporuka reinstal windowsa. Jer ne može biti problem u biosu kad jednom je takt 400mhz a u windozima 100, bios ne može naknadno mijenjat frekvenciju. KAko se postavi tako je, to je ne ki registry u windozima koji pravi problem,e. | 
|   |   | 
|  10.09.2006., 13:42 | #7 | 
| Moderator Datum registracije: Dec 2004 Lokacija: Zagreb, Tresnjevka 
				 | Ne treba značit. Bilo je meni da sam u BIOS-u stavio HTT od 300, pa mi je u win-u prikazivao defolt, 200. Tako može biti i njemu sa memorijom. Mislim da samo treba isprobati sve BIOS-e, eventualno nečiju memu i ako ništa ne pomaže, reklamirat... 
				__________________ "Everything with a heartbeat can knock you down" | 
|   |   | 
|  12.09.2006., 22:25 | #9 | 
				 | E ovako ekipa ... malo sam testirao i na kraju se uhvatio biosa ... kombinirao sve moguće što sam tamo našao i memorija je vraćena na svojih 200 mhz   Uglavnom ploča je resetirala neke postavke i u tome je izgleda bio problem : nono : Konačno sam miran, a i danas sam stavio nove lođi Z5400 zvučnike ... što reći nego totalna uživancija :clap: | 
|   |   | 
|  | |
| 
			Oglas
		 |  | 
|  | 
| Uređivanje | |
| 
 | 
 |