|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2003
|
Nforce2+VGA on board
Dakle treba mi savjet od neko ko koristi on board soluciju VGA kartice na Nforce2 plocu, jel se moze koristiti ili odmah disable-irati..hvala..Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Ako nisi gamer to ti je ok , ali ako si gamer ili nešto isto tako zahtjevno (grafički rad) onda ne, te ploče imaju AGP utor što znači da se onboard vga može disablirati. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Još da si postavio pitanje malo jasnije možda bi i dobio odgovor. Zašto bi je isključio? Imaš drugu karticu ili što? Ili pitaš koliko ona valja ustvari? Onda je odgovor prošli post, valja ali ne i za igre (iako se da igrati nešto i na njoj). Probao na poslu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Nov 2002
|
gf4 mx na toj ploči će vrtjeti sve igre bez problema, pogotovo kad se sjetiš da si tu karticu platio ko 100kn - može li bolje??
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: May 2003
|
Decki hvala vam puno na odgovorima (savjetima) , ja sam vec kupio plocu i sad cu je montirati, nadam se da ce biti sve u redu...inace ovu masinu sa Nforceom ne treba mi u trenutku da mi vrti najbolje najnovije igre ,treba mi za bas najobican office rad, a opcija za VGA karticu na AGP 8x slot jos je tu kad pozelim..jos jednom hvala...Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Administrator
|
Citiraj:
Opet ti i ja o 4 MX. Moraš ipak priznati da to nije kartice za igrice, pogotovo integrirana na MBO. Kud je slabašan chip, tu uzima dio radne memorije. Da se da igrati-naravno. Ali puno bolje rješenje je neka trojka za sitne pare. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
max440 kaska za "nekom trojkom" oko 10% (do 15% ovisno o igri).... i nemogu se sloziti da nije za igre kad sve igram s njom..... ali jebiga, nespadam u one koji moraju imati 200 fps u necem da bi to smatrali igrivim i sigurno nikad necu pljuniti para za graficku kolko pljunem za sve ostale komponente. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Administrator
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
nema ralike između prave mx440 i onboard mx440. Čak ako si podigneš fsb i grafička tada dobije krila i pomete gf3. Nova gf3 ti200 je 700kn a 256 mb ddr-a je 300, uzmi dva štapa po 256 odvoji 64 za grafičku i imaš odličnu gaming mašinu za male pare.
![]() |
#12 | |
Administrator
|
Citiraj:
Malo pretjeruješ. Da se igrati na tome čudu ali sad to nazivati gaming mašna!? Okrljašteni čip je okrljašteni čip pa ga jebi. I da, digneš FSB i s trojkom pa još više opereš MX!!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
zašto mašinu koja sa axp 2400+ vrti ut2003 800*600 max detalji sa 60+ fps-a ne nazvati poprilično sposobnom gaming mašinom? I još ti jednom kažem, ta kartica košta oko 100kn a gf3 koji je brži 10% košta 700kn! Pametnom čovjeku nebi trebalo dugo da zaključi...
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
He,he ne slažem se s tobom.Ta će onboard grafička uvijek biti samo onboard grafička.Nikad to neće biti neka trojka ni ništa.Ako se ispostavilo da je obična geforce 4 MX420 15% sporija od trojke koliko je tek onda ova onboard verzija.Ljudi koji nemaju love kupit će integriranu grafiku i bit zadovolni s tim, no ljudi koji žele gejmat(bar 90%) će htjet za sve to(više RAM- a i điđi-miđija) dat 500-tinjak kuna jer će bar dobit ono za što su platili!Nemoj se ljutit!Evo pive! ![]() ![]()
![]() |
#15 |
Premium
|
hehe stari, da si prošnjuhao malo po netu vidio bi da je onboard POTPUNO ista kao prava mx, možda tu i tamo malo varira brzina zbog memorije koju koristiš.
![]() |
#16 |
Registered User
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
..
|
za ured ti ne treba vise od gf2mx.... ove gf onboard su za ured dusu dale... sto se tice graficke meni je vazna koliko i przilica...odnosno ja cu radje dati 1500 kn za tastaturu i misa nego 1000 za graficku...meni moj liteon radi super..nije nes ali radi..isto kao i graficka... a igram se tu i tamo..samo kaj je meni dosta i 800x600... ali da je gf4mx gaming masina i nije..a nije ni ovo sa gf3 ... nazalost u danasnje doba je taj pojam gejming masina tek za one r9500 navise i gf4ti 4200 navise... odokativno...nije da se nece igrica mrdnuti na losijima ali ljudi hoce one djidja midje od 1000xaa i sl...meni totalno nepotrebno ali ako hoce nek uzmu ko hoce tu i tamo se malo poigrati nek uzme slabiju... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
tocno tako...ali danasnji je problem jer i ljudi koji rijetko igraju bacaju more para na graficke samo zato sto izmedju tikanja u wordu zele ponekad pokreniti 3Dmark.....da je to normalno nije meni je ova mx440 posve dovoljna, sta ubacim radi, nedaje 200 fps-a ali daje posve dovoljno za ugodno igranje... ebemu gomila ljudi jos uvjek ima mx400 i igra sve, ja sam je imao prije i ova je osjetno bolja a dobio sam je tako sto sam prodao mx400 i dodao 50 kn ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
|
Citiraj:
Evo ja imam 3. konfu koja je slozene od sljedecih stvari: Athlon 1700+ Gigabyte Ga-7VAX 256MB Samsung PC2700 MSI GF4 MX440 64MB ( 330/520 ) Vodeno hladjenje na njoj i procesoru Ja sa tom konfom mogu igrati sve igrice koje su izasle do sada i to bez ikakvog problema! Tako da price o tome kako su to slabe kartice, ne drze vodu! Istina Bog da nisu neko cudo od brzine ali se za cijenu od 300-350kn moze sasvim pristojno igrati u rezi 1024*768! Ionako je nepotrebno imati 250fps-a kad nam monitor ne dozvoljava da to vidimo i osjetimo! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Premium
|
Citiraj:
u pravu je bio steven hawking kad je reko da se ljudi podhitno moraju genetski modificirati da sustignemo tehnologiju ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
PC Ekspert
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
Koliko najviše FPS-a prosječan čovijek može vidjet?
![]() |
#23 | |
I'm DEAD sexy!!!
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
Pojasni malo.Znači, za igranje bez trzanja bi trebalo samo 25 FPS-a?:confused:
![]() |
#25 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Premium
|
Citiraj:
to pali u filmovima gdje je sve konstantno, ukoliko ti graficka daje 25 fpsa, tebi sve ide relativno ok ali se u slozenijim scenama framerate naravno smanji a ako ti inace daje 25 vec pad na 20 je vidljivo trzanje i gubljenje zivaca.... recimo da bi ako gledamo na "performanse" ljudskog oka dovoljno bilo 60-80 fps-a tako da ni u najslozenijim dijelovima framerate nepada ispod 30..... pogledajmo recimo GTA3 rijetki su imali preko 40 fps-a onda....i nitko se nije bunio.ali kad im je u nekoj pucacini framerate ispod 100 svi kreteni skacu i vicu da je neigrivo (!!!).... dakle opci zakljucak bi bio da je 60-80 fps-a sasvim dovoljno ali da kad kupujes graficku gledas da daje minimalno preko 100 u onome sto sad igras kako je vec sljedeci naslov koji izadje nebi sjebao |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Administrator
|
Sve što ja hoču reći je da kad ideš kupovati komp za sve i svašta, kupiti (posebno, ne onboard) Gforce 4MX- i nije baš posao. Ako ti stvarno ne treba za igrice onda neku jeftinu ATI-cu, zbog bolje slikice i TV outa. Ako hočeš igrati onda kupi barem trojku. E sad tu dolaze trgovci (greg) koji prodaju tri kolca za rajčicu, dodaju neispravan CD ROM i dobije MX... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
|
Da, moramo biti ukorak s tehnologijom! ![]() ![]()
![]() |
#29 |
Premium
|
neznam za moje oko ali znam da ruci baš i nije svejedno. Razlika između konstantnih 400 i konstantih 25 je kao nebo i zmelja, jer kad imam 400 sve ide puno glatkije i miš mi bolje i brže reagira i precizniji je što je meni itekako važno za gejmanje wolfenštajna.
![]() |
#30 | |
Premium
|
Citiraj:
neserendaj a ionako je 25 fpsa bilo spomenuto kao dolnja granica da bi se dobio efekt kretanja..... a to o cem ti pricas su sranja, i da imas 400 fps-a ti nevidis 320 od njih..... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|