|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2003
|
Duron ili Thunderbird
Kakva je razlika izmedju Durona i Thunderbird-a i isplati li se zamijeniti Duron 1300 sa Thunderbird-om 1,4 GHz |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Ja nebi mijenjao. Jedino ako taj 1,4 možeš nabaviti povoljno i ako imas dobro hlađenje. Taj procesor je poznat po tome što se grijao najviše.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Re: Duron ili Thunderbird
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Odgovoriše dva s duronima ![]() A niko ne spomene da ovaj ima više casha, podržava više instrukcija itd... Da se grije-grije se. Ja ti svejedno preporučam da si pikneš XP1700, nađeš polovnog za male pare i ko bog. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Administrator
|
Re: Re: Duron ili Thunderbird
Citiraj:
![]() Neko te je smekšal... ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Re: Re: Re: Duron ili Thunderbird
Citiraj:
dakle ako je greska od 20% posto isto je kod oba rezultata pa je konacni omjer opet jednak i usporediv.dokaz koji potvrdjuje ovu teoriju je sto ukoliko npr imas xp1.7 i usporedis ga s ponudjenim xp1.7 rezultati su gotovo indenticni (+/- %)...... i opet sam ja u pravu ![]() a odgovor na ono prvo da se javljamo mi s duronima - da je tb brzi od ekvilaventnog durona uzeo bi ga.....inace imao sam athlona na 100 i evo sad igrom slucaja durona 1000.....duron je brzi veci l2 je iskoristiv u rijetkim stvarima a razlika je od 8-12% u korist tb-a.isplativo???ne isto tako 1700+ je na mojoj konfi davao oko 15% bolje rezultate od durona 1300..... usporedbe radi za 1300 durona sam dao 200 kn a 1700+tbb se nadje za koliko???400-450 kn???? duplo veca cijena za 15%???? neka hvala |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Administrator
|
Re: Re: Re: Re: Duron ili Thunderbird
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Duron ima manje cashe-a , manje se grije, ali opet sa druge strane i podrzava SSE, sto thunderbird ne podrzava.
__________________ |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Re: Re: Re: Re: Re: Duron ili Thunderbird
Citiraj:
testirano...... inace ponaj duron 1300 kojeg sam imao je divx radio istom brzinom kao i 1700+ tbb s tim da je konfa s ovim XPem bila jebacki inace brza od moje..... sve postavke su bile iste, na kraju je XP stvar napravio brze za 3 minute....... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
MadModerator
|
Kažeš da je taj Duron 1300 kao TBB 1700+. hm A kako se Duron nosi sa "hvatanjem" videa sa TV kartice? Da li se taj Duron OC-ati kao 1700+? Kupiš 1700+ i možeš do 2Ghz bez beda i onda ostavlja durona iza sebe. Meni je važna brzina kodiranja u DivX, snimanje videa u što većoj rezoluciji, i igranje. Zagrijavanje me nebrine baš previše jer sam skoro gotov sa vodenim.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
ilo mi je bolje uzeti tv za te novce ![]() to oko OCanja ti i nije neki argument ali ajde.... i da ovdje se prica duron vs athlon tb a ne duron vs XP... isto tako velika mogucnost OC 1700+ je dosla tek s jezgrom koja je jos prilicno nova - morgan je na trzistu pun kurac, dakle usporedjujes kruske i jabuke sta bi rekli stari ljudi ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Administrator
|
Ode ovo u qurac... Ima razlike između durona i thb, slažemo se svi. Dali se isplati mjenjati-vjerojatno ne. Ja sam mjenjao svoj 1,2 za XP jer sam to napravio za 0 kn, dobio stvar koja se manje grije, jače je itd... Inače nebih kao što sam napisao jednom dok ne bude nešto jače od moga tri puta. Da nisam uspio zamjeniti ono što sam imao za male pare ne bih ni mjenjao... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
MadModerator
|
Da ja opet kažem ono što sam rekao i na poćetku. Ja ne bih mjenjao Durona 1300 za Athlona 1400 ili XP 1700+. Ali ću ipak zamjeniti svog Durona sa 1700+ ![]()
![]() |
#14 |
Ronon Dex
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Duron ili Thunderbird
[QUOTE]Originally posted by greg SE inace ponaj duron 1300 kojeg sam imao je divx radio istom brzinom kao i 1700+ tbb Ma daj, ili je taj 1700 bija spusten na 1000 ili je tvoj duron dignut na 2000 mhz. Nemoguce ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Duron ili Thunderbird
[QUOTE]Originally posted by virty Citiraj:
tor je komentirao da hvalimo durona jer ga imamo - evo ja ga sad vise nemam ali i dalje stojim iza svega, ti morgani su za svoje radne frekvencije i cijenu po kojoj se daju nabaviti odlicni procesori |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Ronon Dex
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Duron ili Thunderbird
Citiraj:
Slazen se da su morgani za tu cijenu odlican izbor, ima san i ja na 1000 morgana ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Duron ili Thunderbird
Citiraj:
ja ga imam jos ali na privjesku
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Duron ili Thunderbird
Citiraj:
![]() ![]() i to vrlo polako, inece se sjebu.... ma za popizdit |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Premium
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Duron ili Thunderbird
Citiraj:
vrucim ljeplilom vidim da je greg uspio probusiti ali ja sam pokusavao obicnim svrdlom pa nije islo ![]()
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Duron ili Thunderbird
Citiraj:
tako je krepao duron 1200, sad imam jednog 1300 za busit ali mi je spomenuto svrdlo otislo u kurac tj, istupilo se s vremenom a neplaniram kupovati novo i bacit 80 kn samo zbog procesora |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Ronon Dex
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Duron ili Thunderbird
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Ja sam razmišljao da napravim nekaj slično-ali sa dobrim starim 686B ![]() Još si gruntam kako ga isčupati... Al" će biti super privjesak ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Premium
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Duron ili Thunderbird
Citiraj:
![]() nisam blizu splita jebiga.... ali evo, kupit cu kad mi bude usput neki high-tech borer pa cemo vidjeti.....bas ste me fino podjetili da imam i ja neku 486-icu pa cu s njom probati prvom jedino sto busenje tih sranja traje i traje i traje.....zive muke, ako pritisnes malo jace sve ode u kurac |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Registered User
|
Ovdje nisam nigdje vidio nešto o jezgrama (ili sam možda slijep). Athlon kao već rečeno Thunderbird jezgra, XP ima Palomino a Duron Morgan što je Palomino jezgra s manje L2 cache. Sad uzmi ova tri proca i testiraj i vidit ćeš da ti na prvo mjesto ide XP, pa Duron pa onda Thunderbird. Ja bi ostao kod Durona jer ne isplati se ustei Thunderbird niti XP1700. Razlika u cijeni nije tako velika ali ni razlike u performansi nije isto velika XP 1700+ 485,10 XP 1800+ 503,63 XP 1900+ 512,90 XP 2000+ 545,37 XP 2100+ 634,17 XP 2200+ 641,13 XP 2400+ 750,44 XP 2500+ 801,79 XP 2500+ BOX 856,26 Ja mislim da ako imaš dovoljno novaca i ako možeš čekati jedno mjesec ili dva da bi se najbolje isplatilo kupiti XP 2500+. 333FSB 512L2. Samo kod ovoga je pitanje da li ti ploča podržava. Ali kad si pogledaš razliku cijena kod ove palete procesora onda stvarno vidiš da samo ze 100KN razlike možeš dobiti 2 do 3 broja veći proc. Da li se onda stvarno isplati nešto novo kupit??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Administrator
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
MadModerator
|
Citiraj:
Mislim da tu griješiš. Ja sam neki dan kupio AXP 1700+ tbb i osjetna je razlika između D800@ 980 i ovog Xp-a. Igre manje trzaju a one koje su manje trzale sada netrzaju. A da negovorim o snimanju sa TV karticom. A uspio sam ga i OC-ati na 1,8GHZ a mislim da bi moglo i više samo nisam probao.
![]() |
![]() |
#28 | |
Premium
|
Citiraj:
sto se tice OCa, ako moj palomino radi stalno na 2000+ bez problema i to s SDRom onda tvoj tb mora ici puno vislje od 1800+ ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Registered User
|
Ja samo znam da nakon Epox 8RDA kupujem Corsair memoriju, koju to ne znam a tek nakon toga dolazi procesor. Ako bi sada uzeo to bi bio XP2500+ a onda kad ću stvarno kupit moža ću uzeti bržu versiju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
MadModerator
|
Citiraj:
![]() I ja imam SDRAM. Ma kad bi uzimao između Morgana i Palomina uzeo bi morgana.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|