|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Predlazem test NOVIH coolera ....
Pozdrav. Zanima me da li se mozda blizi nekakv test novijih coolera kao sto su recimo zalmanovi cnps8000 ,9500 ,thermalrightovi novi modeli, arctic cooling npr freezer 7 pro,thermaltake mini typhoon , katana itd itd. Bilo bi lijepo vidjeti da li je nesto napredovalo ili jos traje doba Sonic Tower-a. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
naravno, bilo bi dobro da PcE ekipa priredi kakav testic, da vidimo i kod njih u praksi |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
ja sam uvijek zainteresiran... ![]() koja platforma...?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
neka mrga od recimo 3.6 ghz i jos clockan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
![]() |
#10 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Presler nek se testira na nekoj ploči čiji senzor _ne_ laže (ciljam na intelove ploče) i nek se jos usporedi sa vanjskom termalnom sondom. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
presler se niš ne grije... ja bi testirao conroe e6600 na nekoj asusici... stock i na recimo nekom clocku gdje treba barem 1.5+ V vcore... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Moderator
|
Citiraj:
Makar, neka se uvede pravilo da ako pređe određenu temp. da cooler nije zadovoljio (da se ne ubije conroe). I ja predlažem testove ovako: - na defolt voltaži ventovi na 5V i/ili 7V i 12V (idle/load) + ako koji može pasivno - na povišenoj voltaži samo 12V idle/load kučište zatvoreno, ispuh 12cm + usisni 12cm (ili samo ispuh 12cm)
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
masni ima pravo dosta je bilo testiranja na starijim masinama vrijeme je za nove!!!: Machineg |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Moderator
|
Citiraj:
A glupo je da razlike između najboljeg i najgoreg bude 3-4°C Kad pritisne onda se vidi koliko koji može dobro hladit. Makar, gledao sam na nordichardware-u, držali su X6800 na 1.6V na zraku...ali isto za testiranje...samo kaj oni imaju para i mogu spušit jedan takav, rijetko ko od nas to može sebi dopustit...
![]() |
![]() |
#16 |
Spiderpig
Datum registracije: Jul 2005
|
pa conroe i nije baš tolika dušica što se tiče grijanja ![]() čistokrvni conroei se griju do nekih 60C najjači. Recimo moj sa stock kulerom ide na 56C. ovi sam manje keš memorije se griju puno manje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
![]() Citiraj:
![]() Može i nabrijani conroe - to je isto nešto što će se sigurno vrtiti sve više po kantama u sljedećim godinama... ![]() Doduše ne vjerujem da će kod mene ali... ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
ja imam presccot...lol možeš vrtit odojka na njemu.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
teta Mraz
|
imao sam 560 do neki dan... ...strašno!: DualWiel nisam cijelo ljeto palio komp jer u roku 5 min zagrije ionako prevruču mi sobu na 40+ ali kako vidim testove slabijih c2d, mislim da to lagano ide u povjest (bar što se tiće normalnih korisnika koji ne dižu frekve za 70%), no opet, takvih ovdje nema... ![]()
![]() |
#20 |
Premium
|
moj e6300 se fakat niš ne grije i na njemu ne bi bilo dobro raditi testove je bi razlike bile 3-4 stupnja kako je vucko rekao... e6300@1.225V - idle = 24 stupnja, load = 30 stupnjeva ali zato E6660...e to je druga priča...4mb cache, teže se overclockira (drugim riječima, treba mu više napona) i više se grije... onog e6600 što je links dobio na test (ako ploča nije lagala - dfi 975x), na stock naponu u idle-u je prelazio laganih 40 stupnjeva tak da... |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Potpisujem! Ovo su uvjeti u kučištu velike večine forumaša... |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
AutoCad & Allplan expert
Datum registracije: Jan 2004
|
moj prijedlog je da se testira na "stolnoj konfi" tj da su sve komponente izvađene iz kucista. ako testirate u kucistu trmperature vise nisu ovisne o samome cooleru vec o hrpi drugih stvari. tako npr da se testira u nekom zatvorenom i lose provjetrenom kucistu, temperatura raste s obzirom na vrijeme, neovisno o kojem je cooleru rijec i takav test nemoze biti mjerodavan. komponente bi trebale bit na stolu da cooler ima konstantnu temperaturu u okolini i tu se vide prave mogucnosti coolera. inace i ja sam za da se napravi novi test coolera di bi se testirali gore navedeni. prijedlog za proc; i dalje najaca grijalica - pesscott sck 478
![]() |
#25 |
Guest
|
Pa u tome je i stvar, da se testira u kucistu, da dobijes relne temperature... Prijedlog, prescottic s.775... |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Moderator
|
Citiraj:
Zamisli si da neki cooler ima samo jedan položaj na koji ga se može spojiti na MBO. Vani mu ništa ne smeta. A onda ga metneš u kučište i vidiš da mu smeta napajanje ili još bolje da je previsok (kako je bilo sa Sonic Tower-om). Nema, najpravilnije testiranje je ono kada je cooler u kučištu, relativno dobro provjetrenom...
![]() |
![]() |
#29 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Evo nekih mojih dojmova: sa A64 3000+(Venice) sam izvan kucista imao oko 5C nize temperature. U biti je sve bilo hladnije za 5C ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|