|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
otkrio sam problem!! (ali ga neznam rješiti)
ovo je ja mislim LOL svih LOLOVA nakon cijele fame oko svega ovoga, pazite sto je radilo kljucnu gresku: USB nevjerovatno, ali istinito dakle dosao sam doma, spojio sve, upalio... ne radi (LOL) sto se dogada? OVO ovo zaokruzeno crvenim su bijele tockice koje su se pojavile nakon loadanja meme i diskova. nakon toga se sve smrzlo a komp se gasio instant pritiskom na power on/off gumb nis mi nije jasno, odspojim usb (neznam kako mi je uopce palo na pamet) kad ono sve radi oke... udem u vindouze, spojim usb-ove, restartam, i opet isto.. i onda sam skuzio.. ako su usb-ovi spojeni, to se dogada... evo sto je od usb-a spojeno: -produzni x2 (tj. nista posto nista nije na produznima jel) -web kamera -printer -USB pc link (data transfer) vjerujem da je u ovom zadnjem problem, iako neznam zasto tj. nebi trebao biti. ima netko ideju? award bios 6.0 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Spajaj jedno po jedno prvo na svoj komp i vidi na čemu zeza, a onda na drugi. Jesi spajao direktno na matičnu ili na front panel? Možda je front panel krivo spojen...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
EMP moderator
|
Jesi spajao jedno po jedno? Ili se to pojavi kad bilo šta spojiš? Ajd isključi USB kontroler, spoji nešto i pali.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
EMP moderator
|
Neka, napravi tako, precizirat ćemo prob... I jesi probo jedno po jedno spajat?????
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
ok, definitivno je problem u usb pc linqu... iskopčao sam usb kontroler i radilo je normalno, ukopčao sam skup sa svim navedenim već usb-ovima i - nije radilo.. ISKOPČAO sam usb pc linq i radi... znači problem je u njemu.. jedino ne shvačam - zašto |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ovo ispod nisam ja! :)
Datum registracije: Sep 2002
|
Da nije negdje ostao komad papira? ![]() Nego, kad spajaš USB na ploču, isto moraš pazit kako spajaš, da ne spojiš krivo. Imaš šemu na papirima od ploče. Dobro provjeri.
![]() |
#10 |
Premium
|
usb je provjereno dobro spojen ali i da nije, uređaji koji prave probleme nisu uštekani u dodatni usb nego direktno u ploču radi se o tome da ako je storage device uštekan prilikom paljenja, on se smrzne. isprobao sam sve moguče kombinacije pa i sa stickom, mpr-om i, naravno, već spomenutim ubs pc linqom... ako neko zna koji razlog može biti ovome, slobodno nek ispadne pametan ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Čekaj, ako sam dobro shvatio, svi USB uređaji rade, odnosno računalo radi sa svim uređajima, osim sa PC Link-om? Jesam dobro shvatio? Ako je tako, onda provjeri ispravnost PC Linka. To je jedno. Drugo je problem da ti se komp smrzne ako pališ komp sa uštekanim npr. USB stickom? Je li ti u BIOS-u enablirano "USB use IRQ"? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
ne ne ne, to sam ja mislio daj PC link problem jer sam njega prvog ištekao i radilo je odmah... ali sam jucer imao slucajno stick ustekan dok sam resetirao i opet isto.. web cam i printer mu ocito ne smetaju... pc link ima onaj svoj međuspremnik (to je neka vrst storagea jel) tak da se radi ocito o tome da nikakva memorija nesmije bit spojena na usb prilikom paljenja... inace sve radi oke... idem vidjet to "usb use IRQ". sto je to btw? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Nema to veze sa memorijom. Ok, idemo ovako: webcam i printer uštekani su u on board usb (tamo odmah ispod tipkovnice) ili u dodatno usb proširenje? gdje ti je bio uštekan stick kad ti se dogodio problem? Probaj uštekati usb stick umjesto printera ili webcam-a (u isti usb) priključak, pa probaj bootati. Javi rezultat da idemo dalje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
EMP moderator
|
Vidi kak ti u BIOS-u stoji redoslijed uređaja za bootanje. Stavi da ti je prvi CD/DVD, a drugi HDD, ostalo poisključuj.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
boot redosljed mi je oduvijek išao: hard cd dalje disabled sve osim printera je poštekano direkt u ploču (znači i web kamera koja ne pravi probleme)... usb stick je u produžnom u ploči bio uštekan tad ali sad sam eto probao i umjesto printera i umjesto web kamere.. ista stvar, apsolutno nikakve razlike nema da se razumijemo, nakon bootanja i stick i pc link rade normalno, dok na drugim računalima (isprobano) ne prave nikakve probleme... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
EMP moderator
|
A onda ga jednostavno ištekaj... Kod mene bluetooth i memory stick ne mogu radit zajedno odnosno u Win rade, al se neće bootat sa memory sticka dok ne maknem bluetooth.
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|