|
|||||||||||
|
|
#1 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Napajanje odjednom počelo ekstremno zujati (RM1000x)
Cijela konfa iz potpisa kupljena u Futuri 03/2025, sve radilo besprijekorno. U idle-u je komp iznimno tih, tek kad se raspali neka 4K igra se čuje grafulja. Ali od jutros, kad pokrenem igru, nakon minutu otprilike, komp mi počne zvučati kao neki manji agregat. https://youtube.com/shorts/BUTdFjC0G...y72HW_jYQHXHqC pretpostvaljam da je napajanje, nekako mi se najviše čuje na dnu kućišta. Ima tko kakvu ideju? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Registered User
Datum registracije: Feb 2010
|
Odeš u bios pa se igras sa kontrolom RPM-a na ventovima pa ides sa eliminacijom dok ne vidis koji je pa onda reklamacija |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#3 | |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
Ko što ti je napisano eliminacija. Grafičku izvadi i upali komp. Sve ventilatore možeš iskopčavat, il jednostavnije rukom zaustavit (lagan prstom). |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Nije ovo po meni zvuk kondenzatora, rekao bih da je neki od ventilatora u kontaktu s nečime pa ronda. U mene se znalo događati da sam povremeno ratovao s par ovješenih ventilatora. Bio sam jednog od njih montirao vertikalno koji bi, ovisno kako se namjesti, počeo rondati u radu. Na kraju sam oba ovjesio odozgo i nakon toga je bilo sve OK.
|
|
|
#5 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Probaš komp u neku drugu orijentaciju postaviti da vidiš ima li utjecaja? U napajanjima, vidio sam konkretno na modelima Corsaira, zna biti postavljena prozirna folija iza dijela ventilatora kao pregrada da se usmjeri protok zraka, i to mi se uvijek činilo kao jako improvizirano rješenje koje iz mog iskustva radi sličnu buku. Znači okreneš komp naopačke, a ako ti to riješi problem, možda ti je prihvatljivo mountati napajanje naopačke?
|
|
|
#6 |
|
Premium
|
Probao sam sve ventove pogasit i zvuk je i dalje tu. orijentacija kompa nema veze, probao sam ga podignuti, okrenuti malo na stranu, isto je. Komp čim se ugasi po idućem boot-u radi normalno dok ne pokrenem neki load i ne prestaje dok se opet ne ugasi. U ova 2 dana od pet pokretanja igri, 4 puta je zvuk počeo nakon 4,5 minuta igranja. Jednom prilikom nije se čuo te sam igrao neometano 2h Mislim da je napajanje. Najglasniji je zvuk sa dna. https://youtube.com/shorts/Rp_2MxoR5...f14PcHFRkRzBRs |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Ventilator struže ili po nekoj otpuštenoj žici ili po plastici unutar napajanja kao što je @Frung rekao . https://youtu.be/ciwiUQd-fAA?si=dVmg0a-mEUxtAt6R |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Rmx pali ventilator tek kod loada ili ako mu temp poraste. Ako ga ostaviš u idle dulje vrijeme, da li i onda se čuje? Otvori dolje, izvuci van PSU na stol neka i gledaj da li prozuji vent kod loada. |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#11 |
|
Premium
|
Na idle-u se ne čuje ništa tj. ventilator se vjerojatno ne pali. Kažem zadnja 2 dana mi se ovo počelo dešavati tek kada zavrtim igru neku, konkretno ovdje Destiny u pitanju. Generalno je PC dosta tih, ovo me sada ubija. Probam izvadit i pročaćkat koliko mogu bez otvaranja samog napajanja |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Obzirom da ti je konfa relativno nova, imaš garu na nju kao cjelinu i takvu je nosiš na reklamaciju.
|
|
|
#13 |
|
tiki
Datum registracije: Sep 2007
|
Uguraj olovku ili žicu kroz otvore na dnu napajanja (naravno ne duboko, samo da se lopatice ne mogu pokrenuti) pa onda pokreni nešto u loadu. Pusti minutu dok sve ne zakuha a onda makni to s čime si blokirao ventilator, pa ako krene zujati, znaš krivca |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Premium
|
|
|