|
![]() |
#1 |
TK
Datum registracije: Mar 2004
|
Intel 2,4c pitanje o naponu
Klokno sam na 2.8 kao što vidite al me zanima do kolko u full loadu bi temp bila prihvatljiva i do koliko je sigurno dizat voltažu da nebude ipak previše??? hvala.
![]() |
#2 |
a.k.a. LOPOV
Datum registracije: Feb 2005
|
KAo prvo kaj stedis taj proc? Dat to oderi na 3,2, 3,3 neka sigurna voltaza 1,65 ne prek toga a ni temp nebi trebala prek 55 recimo
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
TK
|
E vidiš baš zato štedim jer sam na 1.68 stavio napon, ispod imam 1.6 pa ispod toga po malo al što više idem poslje 1.6V to su veći pomaci npr. nakon 1.68 ima samo 1.725. A stvar je da testiram sa prime 95 i sa 1,68 mi pada test a tem dođe do oko 62-63°C. idle je uvijek oko 42-43°C memoriju sam za +0,1V digao i agp +0,1 . Sad možda je do memorije i njoj treba struje ali ipak mislim da je do proca. Jel mogu sa nečim vidjet točno jel do memorije ili proca i kojem treba struje? Inače hladim zalmanom Al-Cu.
![]() |
#5 | |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Citiraj:
![]() Koji ti je uopće FSB (deafultni) ? 133 ili 200 ? :confused: |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
2.4C je 200 FSB NA 3 GHz bi skoro svi trebali ic na 1.6V, osim mojega naravno i moolim te da mu ne dajes 1.95V kao ja ![]() . Čudno, al tada se jako grije |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
TK
|
Ovako. Memorija je sigurno ok jel ta koju imam radi i na više... uostalom dao sam joj +0,1V tek tolko. Milsim da je stvar sa chipsetom možda i da je on možda nestabilan a nemogu mu dati ivše struje jer nemam te opcije al možda je i zato jer se chipset pregrije jer imam onog zalmanovog pasivca (ne plavog, onog drugog) na chipsetu bez ventilatora... Inače, pod opterećenjem kad je sa Prime95 temperatura na vrhu tog zalmanovog pasivca je oko 43 (nema ploče mjerenje temp chipseta pa sam sondu upikno u one udubine na hladnjaku, to je inače od kučišta sonda koja bi trebala pokazivat temp kučišta ovisnop gdje ju u kučištu postaviš, to je od onog Logic kučišta sa displayem)
![]() |
#8 | |
Banned
|
Citiraj:
Ako ti je FSB 200 ( od proca ) znači imaš sljedeće: 200 x 12 = 2400MHz - to je deafult. U sigu ti piše da ti je memorija na 450MHz i to modovana , clocknuta :confused: što dovodi do FSB225MHz za procesor a to opet vodi u sljedeću računicu 225 x 12 =2700MHz a ti tu pričaš o 2800MHz:confused: Za 2800MHz ti treba FSB233 x 12=2800MHz a memorija bi ti u tom slučaju radila na 466MHz. Ako je u pitanju DDR433 , a vjerojatno je - kako možeš očekivat i tvrdit da ta memorija može i više !? Čovječe dosegao si prag sa memorijom jer clockaš u 1:1 odnosu i zato dalje NE MOŽE , kužaiš li ti sad to ?? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
TK
|
Sve ja to dobro znam.. kao prvo sig sam promijenio jer sam spustio sa 2.8 na kojem nije prolazio prime95 pa sam spustio na 2,76 a dok sam postavljao pitanje bilo je na 2,8. Memorija radi stabilno sigurno na više MHz jer je isprobana i na drugom računalu. Kod mene je problem šta mogu samo 1:1 dizat jer ako promijenim odnos onda komp nije uopće stabilan n na 2,6 kloklnut tako da mora bit 1:1. Još zunam da memorija nije problem jer na 2,76 radi stabilno i na normal voltaži dok na 2,8 joj dam +0,3V i opet je nestabilan jednako kao i na normal ili +0,1 tako da nije memorija očito.
![]() |
#10 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
jedno OT pitanje, jel bi htjeo mijenjati taj tvoj proc za moga iz siga uz moju nadoplatu?, moj ide stabilno na 3.55ghz |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13 | |
Banned
|
Citiraj:
:confused: :confused: :confused: E pa svašta sam čuo i vidio ali da komp kojem memoriju oboriš na Dolje bude nestabilan još nisam. Može biti samo usporen. Možda si množitelj promenio prema gore , a ? Postavi u biosu memoriju kao DDR333 ili 266 , neznam sad napamet koji su ti mogući množotelji. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
TK
|
U biosu mogu stavit 2.0 i onda je 1:1, mogu 1.66 i 1.33 ili auto. Kad je auto onda sam kad pređeš s memorijom preko otprilike 415 uključi sam ovaj prvi djelitelj 1.66 pa onda ako ideš dalje poslje kad sa 1,66 pređe 415 onda uključi 1.33. Uglavnom neradi ako nije 1:1. To je razlog zbog kojeg sam i uzeo ovu memoriju jer su ovi u trgovini tu istu memoriju natjerali do 550MHz. naravno na 3.0 lateniciji (neznam sad ostale) i dizanje napona ali memorija je jako voli clockanje.
![]() |
#16 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Cujte, a da ga neko pita ako je AGP/PCI stavio na lock ili:confused:
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Banned
|
Koja ti je revizija matične ploče , (Rev 1.x) ili (Rev 2.x) :confused: |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() Zaključak : Baljezgaš li ga baljezgaš ko maxim po diviziji:burn: Dali je tebi uopće jasno kako se izračunavaju ti tvoji množitelji i šta ovo znači : 2.0 Memory Frequency = Host clock X 2.0. 1.6 Memory Frequency = Host clock X 1.6. 1.33 Memory Frequency = Host clock X 1.33. Auto Set Memory frequency by DRAM SPD data. (Default value) jel imaš viziju kako se izračunava brzina memorije pomoću ove tablice i FSB-a procesora ?? Ajd sad ljepo pregrizi i reci neznam pa će čika da ti objasni ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
TK
|
Revizija ploče je 1.0 i znam ja sve kako se računa itd... bavim se tim glupostima duže vrijeme i znam ali ne kužim kako nemožete shvatit da se nemože na mojoj ploči jače klokat i ja pretpostavljam da je do čipseta ili zbog temperature ili mu fali struje il nešto jer znam da i proc i mema mogu više... 2.0 znači da memorija radi na 2x200=400 ako je fsb namješten na 200 šta je default a tako je i sa 1.66 i sa 1.33.
![]() |
#20 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Pa otkrij nam o kojoj memi se radi i dali si stavio Agp/PCI na lock ili fix?
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
TK
|
Stavio sam agp na lock a memorija je GoodRAM iz ve-mila. http://www.ve-mil.hr/cjenik.aspx?GrupaOznaka=memorije
![]() |
#23 | |
Banned
|
2,5->3,0->..... što je veća frekvencija memorije nije ni čudo da se dalje neda ocati. Kolike su ti sada latencije CL , tRCD , tRP i tRAS ? Ajd to očitaj da vidimo jel u tome problem -->
![]() Citiraj:
Evo ovako , za probu : FSB od proca stavi na 242 i daj mu 1,6v. Pod memory frequency for: stavi 1,6 i AGP/PCI stavi fixed - pazi imaš dva , ako nisi dobro zaključao na drugom se vidi rezultirajuća frekvencija. Trebao bi dobit sljedeće , proc 2904MHz a memorija će ti biti na 387MHz t.j. 193. za mem :242x1,6=387(193) za proc :242x12=2904MHz Šugava neka ploča , nigdje se ne mogu ručno podešavati latencije od memorije ![]() Možda je čak i u tome problem jer ako se latencije automatski ne dižu na gore 2-->2,5->3,0->..... što je veća frekvencija memorije nije ni čudo da se dalje neda ocati. Kolike su ti sada latencije CL , tRCD , tRP i tRAS ? Ajd to očitaj da vidimo jel u tome problem ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#26 |
TK
|
![]() sa ctrl+f1 dobijem dodatne opcije i mogu ručno latencije mijenjat ali je na auto stavljeno odnosno by SPD tako da se same dižu ako treba. a za ovo ti kažem da sam probao prije dignut fsb malo do nekih možda 2.6GHZ da bude proc a memoriju sam stavio na x1,63 i nije se bootalo... Budem probao to još jednom ali neću sad već kad odlučim ponovo windoze instalirat jer sam ih tako jednom sjebo kad sam loše postavio clock nije se bootalo i poslje se više nije htjelo ni kad sam vratio dok nisam reinstalirao windoze... :mad: A za AGP/PCi je postavljeno na defaultno i ne diže se sa fsb-om i to imam samo na jednom mjestu nema na dva to za lockanje
![]() |
#29 |
Banned
|
Odustajem - ti znaš najbolje:clap: Zadnje izmijenjeno od: stuc. 24.03.2006. u 20:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
TK
|
moj bios nije takav odnosno je ali nema na dva mjesta ovo AGP... već je samo ovaj gore fixed i tamo mogu ručno dizat i spuštat MHz AGP/PCI il ostavit kako je.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|