|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
Preslabo napajanje?
Pozdrav, imam corsair cx 400w 80+. Konfa je sljedeća. CPU: x4 965@3,8ghz stock voltage RAM: 2x4gb ddr3 HDD: 320 gb MBO: Asrock m3n78d SSD: 120 gb kingston hyperx 3000k GPU: 9800gtx+ Da li je napajanje preslabo da ovo vuče? Danas sam kupio rabljeni gpu. Kad stavim 100% vent da vrti i upalim cod4 ne rusi se, ali kad pokrenem fumark3d, i loada na 98% cim predje temp od 62-62 stupnja artifakti se pokazu i driver se srusi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
do gpu-a je 98%. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
Opet se javljam. Uzeo sam nvidiu 550ti i slicni simptomi. Instalirao drivere normalno, upalim igricu zblesira se i pise directx failure. Par put komp palim zamrzne se slika. Nekako uspijem upalit i fumark pustim i kad grafa dodje do temp ne znam 80 onda pocne trokat mis kada ga micem i srusi se fumark i tak stoji zamrznuto... Windows 10 koristim. Da li je problem win10, opet grafa ili maticna ili napajanje?!!? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Nov 2012
|
Opet, probaj neko drugo napajanje. Ne treba ti da ti povuče matičnu - pitaj od frenda ili nešto tako. Ako nije do toga, onda ti je matična, samo je problem nemam pojma šta na matičnoj bi moglo bit, al ajd. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2015
|
Pozdrav. Nisam htio otvarati novu temu jer sumnjam na isti problem (preslabo napajanje). Konfiguracija: AMD FX6300 (stock) GIGABYTE 970A-DS3P (zadnja verzija BIOSa) MSI R9 380 2GB (stock) 8GB DDR3 1600 (stock) Corsair CX600 Win 10 64-bit AMD Crimson driveri 15.12 Naime nedavno sam kupio novu grafičku (MSI R9 380 2GB) te bi mi se u zahtjevnijim igrama (AC:Syndicate, Fallout 4, Shadow of Mordor) slika znala privremeno smrznuti, a ekran bi otišao u power saver mode dok bi računalo ostalo upaljeno nakon čega mi je jedino rješenje reset. U Syndicateu se problem pojavljivao nakon 5-30 minuta, a u ostale dvije dosta rjeđe ali nakon 5-10 minuta i dosta ga je teško rekreirati XD. Ostale igre (CS:GO, HotS, Witcher 3, Wolfenstein: The New Order) su radile bez problema. Stvari koje sam napravio/testirao od kupnje nove grafičke: -čista reinstalacija Windowsa i drivera -disk checkup -prime95 test procesora (ostavljeno preko večeri, proc nije prešao 40 stupnjeva) -memtest 86 test memorije (5-6 passeva na Testu 5, bez errora) -furmark stress test grafičke (4-sati test, 100% opterećenja, temperatura nije prešla 73 stupnja) -zamjena grafe (spojio MSI R9 290 4GB u PCIe 2.0 x16 slot i reinstalirao drivere, nakon čega je na monitoru spojenom display portom slika bila crna uz povremeno pojavljivanje desktopa nakon pritiska tipke na tipkovnici. Problem se ponovio i na TVu spojenom preko HDMIa uz vidljivi artifacting i nestanak signala. Prebacivanjem na PCIe 2.0. X4 slot su obje grafičke radile ok uz vidljiv (barem 50%) pad performansi na R9 380. -provjerio frekvencije, drivere, brzinu PCIe slota grafičke preko GPU-Z i sva očitanja su u redu Ova R9 290 navodno radi sasvim normalno na drugom računalu sa istim napajanjem. Budući da sam eliminirao pregrijavanje, drugo napajanje mi je trenutno nedostupno za testiranje, a sve komponente računala su pod debelom garancijom; molim iskusne forumaše za pomoć. Hvala Zadnje izmijenjeno od: CLS. 23.12.2015. u 16:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Nov 2012
|
Ili PCIe slot ili napajanje. Ako moš kod koga odnijet napajanje da testirate bi bilo dobro. Ako nemoš, reklamiraj, to ti je uvijek pametnije neg nešt zeznut. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|