|
![]() |
#1 |
1
Datum registracije: Dec 2005
|
(riješeno) Laptop nakon prekida struje na kratko neće bootati
Radi se o modelu Inspiron 1545 Dell, znači nestalo je na kratko struje,a baterija pošto je odavno mrtva drži nekih 10ak sekundi i ugasio se bio i od tad kad ga upalim samo crna slika bude kad treba pisat starting windows i dalje ništa. U biosu piše da prepoznaje hard, memoriju i sve. Probao sam napravit diagnostic njegov koji ima unutra i javi mi ovo: ![]() Probao sam izvadit pržilicu pošto je javi da je optical drive i onda pokrenut opet diagnostic i stane na hard drive test fail, ne znam šta dalje napravit pa pomagajte. EDIT: Idem isprobat Hirens bootom još pa javim. Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 04.07.2013. u 20:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
Izvadi bateriju i bootaj, isto i sa diskom. Digni neki live os (bez baterije i diska), imaš na hirensu XP pro. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
1
|
Hard je otišo nema šta drugo bit jer mi ne želi uć u mini xp sa hirensa na usb-u kad je hdd unutra ušo je jednom il dvaput kasnije više nije htio samo stoji na onom screenu prije ulaska u desktop,a kad ga izvadim normalno uđe. U mhdd-u ga uopće ne vidi kao ni u victoriji i kad hoću bootat sa harda kaže da nema bootable device, bios ga isto ne vidi, a pržilicu normalno vidi. Testiro sam memoriju sa memtestom i prošlo je 3-4 faze i nije našo errora. Probao i hirens sa cd-a i radi normalno. Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 05.07.2013. u 09:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
1
|
Probao odavno već, hard je dead, riješen slučaj. |
![]() |
![]() |
|
|