|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
ne pali se više..
check this out.. poludjet ću.. jučer su mi napokon nakon 3, riječima tri, mjeseca ugradili dsl i tako ja sretan jedva čekam da ga spojim..uspijem iskombinirati da mi radi preko huba i odlučim se onda za jedan format C, da očistim komp i pripremim se za velika skidanja.. sve prođe normalno i tako ja namještam nanovo dsl i nikako ne radi..vadim ja kabel iz lan utora, vraćam, reinstaliravam i ludim jer mi ne radi, KAD ODJEDNOM SLIKA SE ZAMRZNE, NESTANE POKAZIVAČ MIŠA I KLIKNEM JA DA SE RESTARTA KOMP KAD ONO ON SE VIŠE NE PALI..TJ. UPALI SE ON..ALI NEMA SLIKE NA MONITORU..MISLIM JA GRAFIČKA ILI MONITOR..PROBAM S DRUGOM GRAFIČKOM I S DRUGIM MONITOROM KAD ONO ISTO..NE KUŽIM SAD U ČEMU JE STVAR??????sve se upali ali ne pojavljuje se slika...MOŽDA MATIČNA..ALI NA MATIČNOJ SVIJETLI ZELENA LAMPICA..????? PLS PLS PLS PLS PLS PLS HELP KONFA ASUS P4C800 Intel 2.8 Sapphire Radeon 9800XT 2x KINGMAX 256 DDR433 Leadtek tv-kartica disk maxtor dv rom plextor dvd pržilica (ne prži dvd-e ali to je druga priča)(drugi problem)
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
ista stvar se meni jučer desila... ploča je gotova, krivac napajanje (codegen 300w) to mi je napajanje shebalo 2 ploče u 3mj... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Napokon dočekao DNF :)
Datum registracije: Jan 2003
|
i meni je isto tak bilo ali epox matična nakon milijun puta Clear CMOS i neznam kaj sve više,nikaj se nije dešavalo! otfuro u servis....dobio drugu.. probaj neku drugu memoriju.. ![]()
![]() |
#4 |
Premium
|
znači sigurno je matična?? zašto misliš da bih trebao probati neku drugu memoriju?? ..ali zašto onda gori zelena lampica na ploči??i napajanje radi?? jel mogu kako provjeriti da je to sigurno to?? (kućište je ono neko s ručkom Everpower 5859 i sa vjerojatno šrot napajanjem) preporuka za matičnu??
![]() |
#5 |
Napokon dočekao DNF :)
Datum registracije: Jan 2003
|
pa i meni je uredno displej na epoksici radil pa svejedno se nije ništa dešavalo...i onda je počeo izbacivati error u vezi meme! sori krivo sam napiso ne memoriju nego napajanje!!!!
![]() |
#7 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
prvo isprobaj svoje komponente na drugom kompu(grafa,hdd,ram,proc) da nije još nešto otišlo... meni je krepao još i modem i zvučna... i uzmi si neko brand name napajanje, jasam uzeo Tagan 350w, 12cm fan... 255kn... jel će ti se ponoviti ista stvar kao i meni stradale su: EPoX 4PDA5+ Foxconn 875A02 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
MDFcker
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
i još nešto..kad ga upalim onda komp više nemogu ugasiti pritiskom na gumb nego ga moram gasit poptuno iz struje..to vuće na matičnu zar ne??
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
ti si nes jaaaako skurio. no dobro nije to nis. daj ti nadi neko napajanje u kompu i da se 80 mm fan ukocio od prasine (doslovce) pa da je cijeli sistem otiso u k. isto se desilo i sa kulerom na procu to ti je tak pazi malo pri izboru napajanja.
![]() |
#12 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
inače ovo što je veki-os napisao to je tipično gašenje kod ATX napajanja. prvo iskopčaj sve iz kompa znači IDE kanale (tj. kablove) i izvadi sve kartice iz kompa osim grafičke i 1 modula ram-a. pa probaj ak neće odi kod nekog pa isprobaj sa drugim napajanjem. e daj mi sam reci dal ti se brzo pale gase lampice na tipkovnici? kakav zvuk ispušta komp? točno opiši!
![]() |
#14 |
Premium
|
ovako.. izvadio sve iz kompa i ista stvar.. lampice na tipkovnici se prilikom paljenja brzo upale pa ugase.. zvuk koji komp ispušta je - čuje se samo zvuk ventilatora i ništa više.. ??
![]() |
#15 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
jel ti stalno vent radi il se sam upali pa zgasi? mozda ti je neki kratki spoj u modemu. eto bas smo ja i sam fischer jucer kod njegove sestre gledali zas se komp nije htio upaliti. i mi sve istekamo i ukopcam sam tipk. kad ono radi. ustekam misa kad nece ni bootat. zica na misu je bila pregrizena (pas) pa se kratko spojila. probaj nesto, ak imas instrument sa omskim podrucjem onda pogledaj, ma zapravo pitaj nekog strucnjaka tam iz rijeke, nekog elektronicara.
![]() |
#16 | |
Strichek Moderator
|
Citiraj:
![]() 100% sam siguran. edit: to mi se dogodilo 2 puta pa znam.
![]() |
![]() |
#20 | |
Strichek Moderator
|
Citiraj:
probaj stavit drugi proc, ili pogledaj kondenzatore na matičnoj, testiraj dio po dio.
![]() |
![]() |
#22 |
Strichek Moderator
|
to je bacanje love, pitaj nekog na forumu ko je iz rijeke pa da ti pomogne. probaj kod nekog proc i ram! ak nije to onda je najvjerovatnije matična... dal ima ikakvog zvuka iz zvučnika (onog u kompu) kad ga upališ? ak ima aj opiši točno kakav je?
![]() |
#30 |
a.k.a. LOPOV
Datum registracije: Feb 2005
|
Jedan radni sat, recimo oko 130kn Ja bi reko da te ploca ubija ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|