|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2010
|
Spajanje st780 na rtn-16n
Pozdrav ekipa ![]() Kupio sam router rtn-16n od asusa i zapeo već na prvom koraku. T.com-ov modem Thomson speedtouch st780 nema WAN port koji mi je potreban da bi ga povezao sa Asusom. Čitam da se Lan port može pretvoriti u Wan ,ali detaljne informacije ,bolje rečeno info za noobine poput mene nigdje nema . Molio bi cijenjene kolege da mi objasne ili daju neki link gdje je jednostavnije objašnjeno . Ako rasprava već negdje postoji na forumu isprike moderatorima !
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ne treba ti wan port na ST780 nego bi trebalo ST780 prebaciti u Bridge mode za Internet konekciju. Tada spajaš ST780 Lan1 - WAN RT-N16 i u novom routeru podesiš PPPoE konekciju. U međuvremenu jednako spojiš ali RT-N16 podesi Dynamic ili Static IP za wan. Mana je šta tada ST780 i dalje odrađuje glavni dio "posla". Ako imaš IMS (VoIp) pazi šta radiš da ne bi ostao bez telefona. Možeš zvati SZK i tražiti da oni daljinski odrade i postave Bridge mode za Internet konekciju ako nisi prčkao po konfiguraciji i ubio Remote Managment. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Aug 2010
|
Uspio sam se prekjučer spojit. Ovaj dio sam odradio, i poslije skužio da to uopće u CMD nisam trebao pisat jer sam router spojio na LAN 1 od thomsona i Asus je uredno radio. Nadam se da nisam nešto sludio sa ovim komandama. Proči ću ovo gore šta si napisao. Hvala
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|