Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 21.02.2013., 17:36   #1
mitar
Registered User

Datum registracije: May 2007
(riješeno) Dvd rw proizvodi zvuk prilikom ubacivanja usb-a stika

Poštovani, dugo vremena nisam postao ovdje, od nedavno imam laptop ASUS X54HR, i sve je radilo kako treba, nakon reinstalacije windowsa 7 i updatea biosa, se čuje zvuk iz dvd rw-a kao kad se učitava prilikom podizanja sustava i to svaki put kada ubacim usb stick ili usb externi HDD, kao da učitava da li ima medija u optičkom uređaju. Ista stvar mi se desi recimo kad usb HDD bude priključen duže vrijeme pa se sam ugasi nakon neaktivnosti, kada pokušam učitati neki materijal sa njega usb HDD se opet pali i opet se začuje na kratko taj zvuk iz dvd rw-a. Navedenu stvar nisam prije primjećivao na starom sustavu windows 7 što znači da je nije ni bilo (samo se čulo prilikom podizanja sustava što je i normalno). Primjetio sam da se taj zvuk čuje i kad pokrenem neki program tipa Paragon backup & recovery, ili neki drugi koji učitavaju uređaje prilikom svojeg pokretanja. Probao sam u tražiti po forumima sva moguća riješenja, međutim većinom ljudi imaju problem da ima se dvd rw stalno ili često pali bez razloga tj. učitava, ili neće da im se pokreće. U mene je stvar takva da se zvuk čuje samo kad usb ubacim ili pokrenem paragon backup & recovery. Pokušao sam u bosi isključiti opciju usb legacy, međutim sam skontao da to nema veze sa ovim problemom. Svaka pomoć bi dobro došla. Hvala unaprijed!

Zadnje izmijenjeno od: mitar. 21.02.2013. u 17:37. Razlog: Mala slova
mitar je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2013., 14:42   #2
mitar
Registered User

Datum registracije: May 2007
Čudi me da se nitko nije javio, u međuvremenu sam uspio riješiti problem, koji u biti i nije bio problem, jer sam saznao da navedeni laptop u sebi ima Zero Power Dvd ODD, koji se sam gasi i pali da bi smanjio potrosnju energije, registry patchem je ova mogućnost stavljenja pod disable.
mitar je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno