|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2012
|
![]() prije nekoliko dana mi je izgorila graficka ATI x1300/1550 u pcie slotu...kuciste je polozeno i glupo napravljeno,tako da sam grafiku dodirnuo metalnim poklopcem dok je komp radio,doslo je do spoja i izgorila je....na grafi je izgorio neki tranzistor pa sam je bacio...danas mi stigla nova grafa ATI HD5450 512 low profile...ja ubacim novu grafu u slot,skopcam sve kako treba i ukljucim komp. ,ventilatori se uključe,ali ne prestaju da rade i imam osjećaj da rade sve većom brzinom (slike na ekranu nema,ledica na LCD-u je žute boje)...zatim VGA kabal odkopčam sa nove grafe i prebacim na integrisanu grafu,nema promjene...tek kada sam izvukao novu grafu ,kuciste je normalno radilo na integrisanoj....sta bi tu mogao biti problem?? :S -komp. je ovaj http://uk.ts.fujitsu.com/rl/services...primoE5905.htm -napajanje je jako slabo (250W) ...mozda je to problem?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ili si spalio i PCIe utor ili ploča jednostavno ne prepoznaje tu karticu.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Faktor nesreće
Datum registracije: Nov 2011
|
u tom kompu bi trebalo biti seasonic 250w napajanje, prilicno kvalitetno, cak bi trebalo imat aktivni pfc. Barem je tak bilo u slicnom fujitsu kompu koji sam imal. Obicno su ploce prilicno izdrzljive na takve stvari i do sada jos nisam imao plocu na kojoj je bio skroz spaljen pcie port. Cesto sam viđal ploce na kojima su se vidili tragovi gorenja uzrokovani vađenjem kartica nazivo i slicnim nestrucnim rukovanjem, ali ploce, mahom abitice, asusice i one u hp small form factor konfama su trpile takva ostecenja i dalje su normalno radile sa svim grafama. Pogledaj da li se na pcie portu vide tragovi gorenja i na kojem se eventualno dijelu vide. A i lako moguce da je ta hd5450 krepana. Uglavnom, najapanje nije problem + budi sretan da ti ploca uopce radi.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|