|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2007
|
Crna slika na ekranu nakon nekoliko sati nekorištenja
Evo imam problem sa kompom da mi nakon nekoliko sati nekorištenja kompa slika na monitoru bude crna. Znaci svako jutro upalim komp i slika je crna od pocetka, resetiram komp opet bude crno nekoliko minuta (ponekad i vise) i slika se pojavi Taj mi se problem zna cak dogoditi dok je komp upaljen a ja dugo nisam na njemu. Nakon što se slika pojavi komp radi normalno, mogu ga resetirati, gasiti, ali nakon što se malo duže ne rabi (uglavnom noć) javlja se opet isti problem. Testira sam rame sa Windows Memory Diagnostic i Memtest86+ i nije izbacilo nikakve errore. Graficku sam testirao sa Video Memory Stress Test i također nije bilo errora. Eto ako možete ikako pomoći, nešto preporučiti jer mi nije jasno što izaziva ove probleme. Hvala! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Konfiguracija iz "Moj komp". Koji monitor? Vjerojatno problem u monitoru, odnosno kondenzatorima.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2007
|
Samsung SyncMaster 940N Nije vise ta konfiguracija. Mainboard : Gigabyte EP31-DS3L Processor : Intel Pentium E5200 @ 2500 MHz Video Card : ATI Radeon HD 4850 Physical Memory : 2048 KB Kingmax DDR2 (400 Mhz) Zadnje izmijenjeno od: xjurex. 10.11.2012. u 15:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Komp / grafu testiraj tako da posudiš i spojiš drugi monitor, ako je tada sve ok onda je 99% krivac monitor. Nisi naveo koliko je star / koliko radnih sati ima monitor, kako se ponaša on / sleep ledica, također vidi jeli postoji slika samo se ne vidi jel ne radi backlight (osvjetli ekran kakvom svjetiljkom). Samsung je poznat po kvarovima elektrolita pa pogledaj i provjeri: http://badcaps.net/forum/showthread.php?t=5136 http://www.fixya.com/support/t274844...master_gone_in Kako vidiš tema o kvarovima na badcaps ima xy stranica pa prouči i provjeri komponente. Ako tu nisi doma onda traži elektroničara / rtv servis i uputi ga na navedenu temu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Feb 2011
|
Pozdrav,neznam jesam fulao temu al imam slican problem...dosad sam ostavljao komp na neko vrijeme upaljen i bilo je dosta da taknem mis i on bi se upalio,sad vec 2 noci ostavim upaljen posto skidam igru i vidim da ne reagira kad taknem mis,tj u racunalu nesto bruji,pretpostavljam vent....idem na tipku reset i onda se pokrene al se iznova boota,kad odem na steam vidim da je download otprilike tamo stao gdje sam ga ostavio prethodno...a ako sam na kompu satima to se ne desava tako da nije pregrijavanje ili sl...sorry na laickom objasnjenju...hvala na svakom savjetu |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Ugasi sve power saving opcije pa vidi kako reagira. Ništa čudno da se komp ne probudi iz sleep-a, a tebi niti ne treba sleep jer onda ne skida igru. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|