|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
(riješeno) Acer Aspire 5520G & 5920G - otišla grafička kartica, zamjene?
Prijatelj mi ima ova dva (Acer aspire 5520G i 5920G) laptopa. Na oba je otisla grafika.Covjek je pomorac i treba mu laptop za na brod.Htio bi osposobit barem jedan od ta dva za osnove stvari i da odigra tu i tamo neku igru u slobodno vrijeme. Koja bi bila dobra solucija sta se graficke tice za stavit u bilo koji od ta dva laptopa? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Naruči preko ebaya. Pazi da naručene budu baš za Acer tj. izvađene iz Acera jer on na grafe stavlja vlastiti fw i grafe iz drugih laptopa ne rade. Inače, Acer je dno dna po kvaliteti i bilo bi mu bolje da kupi nešto kvalitetnije. Obzirom da plovi, u USA bi mogao naći dobar i jeftin laptop.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
konjpjukter
Datum registracije: Oct 2007
|
pa jel graficka uopce pci-e ??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Upravo što Dejan kaže, ajd' ti prvo rastavi laptop i provjeri grafu. Ja sam imao FSC AMILO Pa2548 (geForce 8400M G 128MB) i grafa je bila na MBO, zalemljen čip i pored memorija(znači kao da je integrirana) tako da pripazi ![]()
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
poruka
http://support.acer.com/acerpanam/no...e5220sp2.shtml http://63.66.78.20/acerpanam/noteboo...5920Gsp2.shtml Je.Evo i detaljnije o oba laptopa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Ne. G oznaka pokazuje da je to dedicated graficka (ima slot za nju pa je mozes mjenjati). Modeli bez G oznake imaju integrisanu.
Lenovo ThinkPad W530 - Core i7 3840QM, 32 GB RAM, SSD Samsung 512 GB, nVidia Quadro K1000M 2 GB, 15.6" 1920x1080 IPS, baterija 9 ćelija Zadnje izmijenjeno od: Milentije. 08.06.2012. u 15:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Pozdrav ljudi Da ne otvaram novu temu pitat cu ovdje. Msi gx610-jucer ga upalim i radi normalno par minuta i onda "zablokira" na minutu pa sve postane kockasto ili ekran pocne treperit u raznim bojama. Moja je pretpostavka da je grafa osla pa me zanima sta vi mislite Hvala
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Yep, vjerojatno ošla mema na grafi. Ili ćeš nabaviti novu grafu ili ćeš laptop prodati, dodati love i kupiti novi. Odluči. Savjetujem drugu soluciju.
![]() |
#12 |
Premium
|
Hvala na odgovoru. Probat cu vjerovatno prvu soluciju posto vidim da ima za lap "jeftinih" grafi na oglasniku(ako to pase uopce na moj) a ako ne onda nagovorit zenu da stajem sa kucnim kompom i pocinjem na ovim ![]() Hvala
![]() |
#15 |
Premium
|
ma rastavljao sam ga ja cesto radi ciscenja jer je ko magnet za prasinu(stari lap nakon 5 godina nije imao toliko prasine koliko ovaj nakupi u vojarni za 20 dana) sad bas gledam,neda se ovaj vrag izcupat van kao da je zaljepljeno,najradje bi ga cekicem ![]()
![]() |
#16 |
Premium
|
Zalemljen je tako da možeš čupati do beskraja, ali uspjeti nećeš. Obrati se Alvinu za popravak.
![]() |
#18 | |
Beerman
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
Pogledao sam i ovdje i dosta guglao, ali ima hrpa kontra informacija. Npr 9300m ima i kao samo m i gs, sa 512 i 256 mb rama, drukčijih product codea, nekima ne radi dobro, nekima izbacuju mxm error, neke zahtijevaju flashanje biosa. Dakle ne zanimaju me nešto performanse nego što jeftinije nabaviti grafiku koja će mi osposobiti laptop (5520g originalno 8400m). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
Za Acere ti vrijedi pravilo da u njih idu ISKLJUČIVO grafe iz drugih Acera. Naime, Acer stavlja vlastiti fw na grafe i druge ne šljakaju u njima niti one šljakaju u drugim lapovima. Obzirom da su ti G modeli bili izuzetno kvarljiva roba (crkavale su im matične i grafe), na oglasnicima ima njihovih grafa koliko hoćeš.
![]() |
#20 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Citiraj:
Čipovi starije generacije uglavnom 256mb video memorije su kompatibilne s tim prijenosnikom |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|