|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2012
|
Kako ograničiti brzinu na lan priključku?
Evo za početak, lijep pozdrav svima! Imam problem, dakle...moj dragi braco i ja imamo svako svoje računalo, dakle koristimo zajednički router, ali to nije problem sve dok mi ne nabaci torrent. Mene bi sad zanimalo da li neko od vas ima kakav software ili bilo što da mogu ograničiti brzinu. Router je siemens gigaset sx 763. Bio bih zahvalan ako ima netko kakav prijedlog da to riješim! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
mozes sa net limiterom. Reci bratu nek ogranici na torrentu download i upload.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2012
|
da, jasno, al šta znači kad neće...a net limiter bi trebalo instalirat na njegov komp i onda ograničiti...ja bi trebao da kofiguriram router, il da preko svog računala nadzirem mrežu da filtriram što može, što ne |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Pa dogovori se sa bracom da sisa preko noci kad nikom ne smeta? Ili to ili netlimiter. Eventualno da imas skill + neki (lajnaks based?) router sa QoS mogucnostima, pa si poštelaš filtere i limite za svaku mac adresu.
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
pozz. i ja imam sličan "problem". postoji li kakav način da buraz i ja na istoj vezi ne smetamo jedan drugom na dva računala? pošto igram dosta online igrica, a on il skida nešto il gleda jubito i naravno ping je za poludit meni dok igram.ruter je sx763. imali kakvo riješenje osim druge linije u kuci što baš i nije poželjno? ovo blokiranje jedan drugome ne dolazi u obzir. znači želimo svako svoj dio veze da neometano funkcioniramo.. tnx |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Netlimiterom ograničiti bandwith svakome od vas. Dakle, ne blokiraš nego ograničavaš brzinu svakog korisnika.
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Slican probem imam, dali je moguce limitirati brandwith samo na odredjene portove? Ili staviti deklariranu brzinu za odredjeni port koju on mora imati na raspolaganju? Tipa da stavim na portove za igre 100 kbps a za ostalo nek se bori jutub sa surfanjem i torrentima? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
moguće je sve to raditi na routeru, ali vam treba pošten router, koji nažalost koštaju malo više. No znate kako kažu: Mir u kući - neprocjenjivo.
![]() |
#9 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2012
|
pa sx 763 je (skoro) pošten
Koliko sam čuo (nemam dotični router, već sam na linksysu sa tomato fw-om), taj router "prihvaća" openwrt. Ako je taj openwrt iole sličan tomatou, postoji poprilično upotrebljiv QoS (quality of service), pomoću kojega po korištenim protokolima (najvjerojatnije, ili pak po ip-u/mac-u/portu/adapteru) možeš poštelati prioritete. Meni, evo, već nekih tri, četiri godine, možda i više, tako posložena mreža sa jednim file/print serverom, tri desktopa, dva laptopa i tri mobitela u kući funkcionira. Bez obzira na vrijeme/"jačinu" korištenja neta, meni je ping podnošljiv za poneku partiju COD-a u pauzama od posla. Tu ti je i nekakaf osnovni tutorial za instalirat openwrt - http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=227002 Tu su i upute kako ga natjerat na ono što hoćeš ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|