Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.04.2012., 09:24   #1
tomov
Premium
Moj komp

tomov's Avatar

Datum registracije: Feb 2011
Compaq 8710p problem sa paljenjem laptopa

Postavio sam pitanje u jednom drugom podtopicu ali obzirom da je ta tema zaključena kao riješena ide pitanje u zasebnoj temi.
Naime kod sebe imam jedan Compaq 8710p na osposobljavanju (link na review: http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=4053) i događa se slijedeća stvar.

1) laptop se ponekad ne može upaliti stiskajući tipku za paljenje te pri tom ne svijetli niti jedna lampica na laptopu
2) uštekavanjem kabela za napajanje lampice na laptopu kao da zasvijetle na sekundu i onda se gase kao kada napon na neki način opada
3) uštekavanjem-ištekavanjem kabela u DC in jack te svojevrsnim namještanjem se potrefi da lampice ostanu upaljene te se tada laptop najurednije pali i kad se upali radi najnormalnije
4) paljenje laptopa također ponekad nije moguće ni na bateriji iako na bateriji radi dobro (iskreno nisam testirao kapacitet i trajanje baterije jer je stara cca. 4-5 godina)

Malo sam gledao po netu i nema nekog objašnjenja odnosno taj "kvar" se ne javlja na tim laptopima. Najčešće na njima crkne GPU ili tome slične. Pošto je vlasnik laptopa sentimentalno vezan uz taj laptop a po meni je laptop u super očuvanom stanju i ugrađeni HW je zaista dobar, tražim smjernice odakle početi tražiti kvar. Pripremne predradnje kao zamjena paste na CPU i GPU je odrađena, provjereni su svi interni konektori, memorija u slotovima, rad HDD, čvrtoća odnosno "zalemljenost" DC in jack na MB ali nekog očiglednog problema nema.

Evo tko pomogne ima od mene pivu ako riješim kvar
tomov je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2012., 09:33   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Po opisu kvara rekao bih da je u pitanju ulazni konektor napona, ali kažeš da je on ok tj. čvrst. Doduše, pitanje je koliko su čvrsti njegovi unutarnji dijelovi jer sve govori o nekakvom gubljenju kontakta.
Slijedeće na što bih išao su poluvodički elementi u blizini tog konektora. Možda je neki lem popustio.
Oglas

Oglas
Staro 03.04.2012., 10:11   #3
tomov
Premium
Moj komp

tomov's Avatar

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Po opisu kvara rekao bih da je u pitanju ulazni konektor napona, ali kažeš da je on ok tj. čvrst. Doduše, pitanje je koliko su čvrsti njegovi unutarnji dijelovi jer sve govori o nekakvom gubljenju kontakta.
Slijedeće na što bih išao su poluvodički elementi u blizini tog konektora. Možda je neki lem popustio.
Gledao sam na ebayu imaju te konktore dosta jeftino pa da ga jednostavno kupim i odnesem nekom elektroničaru da ga prelemi na ploču? Jedini je problem što ću to čekati barem mjesec dana...
Staro 03.04.2012., 11:07   #4
Alvin
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2007
Ako ti ne radi na bateriju kako treba nije do konektora
Alvin je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2012., 11:11   #5
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor Alvin Pregled postova
Ups. Previdio sam taj podatak. Onda je vjerojatno do ploče.
Staro 03.04.2012., 11:12   #6
tomov
Premium
Moj komp

tomov's Avatar

Citiraj:
Autor Alvin Pregled postova
Problem je što nemam neku noviju bateriju da isprobam. Pokušat ću napravit kalibraciju baterija sa HPovim toolom popodne pa ću znati u točno kakvom je stanju.

Hvala za sugestiju.
Staro 03.04.2012., 11:13   #7
Alvin
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2007
Evo uštedio sam ti 10usd, imam li pivu?
Ma neznam da je kakva, valjda drži 10s
everest će ti pokazat stanje baterije
Alvin je offline   Reply With Quote
Staro 19.04.2012., 12:20   #8
WraGG
Premium

WraGG's Avatar

Datum registracije: May 2006
Jesi probao paliti samo sa adapterom, a bez baterije?
WraGG je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno