Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 21.08.2011., 13:53   #1
Cokaric
Registered User

Cokaric's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Zamjena GPU coolera

Grafičke su obe ATi Radeon no jedna je 9800 Pro a druga je 9000 Series.

Na grafičkoj 9000 mi je crka cooler pa sam skinia sa druge grafičke 9800 njen cooler da ga premistim na ovu jer 9800 baš i ne radi bajno. Bez problema sam diga cooler sa 9800 no kod 9000 se neda. Cooler se nikada ni minja ni na jednoj a 9000 je stara nekih 8 godina... Čita sam da bi trebalo zagrijat tako da se stavi pod opterečenje al to ne želim radit jer cooler ne radi pa da ne pretjeram pa da ne crke. Stoga sam uzea fen i stavia 10 - 15 minuti da puše prema hladnjaku. Kad je bilo dovoljno vruče da nisam moga držat sa krpom koliko je peklo pokuša sam opet pomaknit cooler al ne mrda ni milimetra. Ne želim upotrijebit veću silu da nebi slomia procesor a neznam kako bi maka drugačije cooler. Može savjet? Napravia sam custom cooler sa 80 mm ventilatorom al zuji uzasno, prevelik je (zauzima 3 slota) te nemože stat okomit več cili PC mora stat vodoravno pa sam otkanta tu verziju... Imam cooler samo trebam maknit ovaj na 9000 te stavit ovaj sa 9800. Dajte savjet kako da ga odlipim bez da slomim GPU.
Cokaric je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2011., 23:37   #2
mislavgray
Registered User
Moj komp

mislavgray's Avatar

Datum registracije: May 2011
stvrdnuta je pasta, jedino sta mozes zagrijavat fenom dok se ne odvoji.. osim ako nisi hrabar iskopcat kuler stavit grafu u pc na cca pol minute minutu da se zagrije te izvadit, naravno drzat ruku na njoj da ne bude "prevruce" , tako sam ja na 8300gs odvojio hladnjak
mislavgray je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 28.08.2011., 00:23   #3
skyman
Premium

skyman's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Cooler ćeš skinut tako da malo zavrćeš npr. u smjeru kazaljke na satu ili kontra, nije važno..čak i lijevo-desno malo..koliko možeš, tu su sigurno oni plastični push-pinovi tako da se može malo zakretat..znači ne čupat...ovu metodu koristim dugi niz godina i uvijek se uspješno skine cooler..a bilo je tu zapečenih pasti...
skyman je offline   Reply With Quote
Staro 28.08.2011., 00:31   #4
Garro
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Čisto blesavo pitanje: da li ti 9800 radi?

I koliko znam, dosta kartica iz serija 9000/9200 ima pasivni cooler, tako da bi bez problema mogao staviti neki vent samo da pirka po kartici i cooleru sa pokvarenim ventom.
Garro je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno