|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2006
|
Toshiba Satellite ne prepoznaje eSATA
Pozdrav ljudi, dakle imam externi asusom hd koji ima eSata utor i pripadajuci kabel, te Toshiba Satellite koji također ima eSata utor. Problem je u tome, što win ne prepoznaje konekciju, štoviše uopće se ne upali lampica na hd.u (nema svoje napajanje, sve ide preko data kabela). Enable.an je eSATA u BIOSu tako da to nije problem. Win7 64bit su gore ako je važno. Hvala na pomoći |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
hm, jesi li siguran da sve ide preko esata kabla? ako da, jesi li onda siguran da imas esata kabel koji podrzava prijenos struje? i jesi li siguran da imas eSatap a ne eSata port na lapu? http://en.wikipedia.org/wiki/ESATAp |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
imam eSatap, ali koliko vidim baš prek njega i ide power za hd koji nema izravno napajanje. Da, imam eSata kabel (neznam kako bi to mogao fulat). |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Bez obzira na to što piše, vjerojatno ti fali napajanje za hard. Pretpostavljam da hard ima dodatni utor za napajanje putem usb-a. Nabavi ovakav kabel pa onda pokušaj. Vjerojatno će biti ok.
![]() |
#5 |
Registered User
|
HD ima dva utora, jedan je usb, a drugi eSata. Kada spojim prek usb-a na toshibu sve radi, a preko eSATA nema zivota. Znaci, da moram spojiti prek obadva kabela u komp hd , da bi imao prijenos preko esata a napajanje prek usb-a ? ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|