|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Nestajanje slike na laptopu
Poštovani, ako mi molim Vas možete pomoći, zbog novčane situacije trebala bih sama ukloniti kvar na laptopu, ali nisam sigurna kako da to napravimm, pa sam htjela zamoliti da mi objasnite kako da to napravim. Dakle imam lenovo procesor: intel (r) core(tm) 2 duo T6500 2.1GHz memorija ram:4gb, rom:320gb imam ga vec 1.5 godina, više nije pod garancijom, u zadnjih mjesec dana događa se to da mi slika na laptopu ima smetnje, to mi se već jednom desilo(slika je nestajala dok se ekran nije skroz zacrnija,pa sam ga odnila na servis i rekli su mi kako je bila greska u windowsima i da je sve dobro) međutim sad ta slika sa smetnjama(inace dok su god smetnje nemogu nista pisati ili klikati iako vidim naredbu)...ali te smetnje ne nestaju, samo se ponavljaju, pa u cemu bi mogao biti problem? kako da to popravim? i jos nesto: kada pomicem ekran onda se smetnje premjestaju i slika se poboljsava ili pogorsava... Eto zahvaljujem se |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2011
|
Taj problem nažalost sumnjam da možete riješiti bez pomoći servisa a kako bi iz ovoga što ste napisali u postu rekao da je problem u spoju monitora i grafike potrebna je zamjena tog djela što ako niste stručni nikako nebi preporučio da sami radite. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Kod prijenosnih računala u 90% slučajeva kada računalo ima problema sa slikom je ujedno i problem sa matičnom pločom ( odnosno grafikom koja je "zaljepljena" na samu ploču ). Rijetko kda je sam popravak isplativ ako nije računalo u jamstvu. Odnesi ga u servis samo na dijagnostiku da potvrdiš taj dio, ali spremi se na naj gore. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Vjerojatno je flat kabel neispravan, a njegova zamjena nije baš jednostavna. Na eBayu se mogu kupiti za 50-100 kn, a kod nas za 150-300 kn, ovisno o modelu. Raspitaj se pa daj nekome da ti to zamijeni...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|