|
![]() |
#1 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Power LED blinka
Evo, ne bih rekao da je problem no jedna stvar na kompu me živcira. Dakle, dok sam kupio komp, na kućištu su svijetlile dvije LED-ice - jedna za HDD (crvena), druga za power (plava). Nakon oko 2 mjeseca plava je krenula treperiti da bi se zatim ubrzo potpuno ugasila. Pošto je komp radio bez problema nisam obraćao pozornost uopće. Evo, skoro godinu i pol nakon toga otišao sam otvoriti kućište da promjenim smjer system fana i da maknem poklopac s jednog 5,25" utora da omogućim strujanje zraka. Dakle, nisam ništa dirao po matičnoj osim što sam ištekao vent iz konektor te nakom minute sam ga ponovno uštekao. Nakon toga upalim ja komp kad ono plava LED-ica krenula ponovno treperiti! Ja si mislim WTF, koji klinac je plava LED-ica krenula treperiti a bila je "mrtva" skoro godinu i pol dana. Otvorim ja ponovno komp, očistim ga od prašine, usput promjenim pastu na procu i grafi, pregledam sve konektore. Probao sam malo zmrdati front panel kao i power, reset i hdd led konektore za prednji dio kućišta no nula bodova. Također sam zamjetio da struja za LED-icu ide direktno iz molex konektora (dakle, osim one 4 normalne žice iz jedne crne i jedne crvene još izlaze jedne male crne i crvene žice koje vode do te famozne plave LED-ice). Još jedna zanimljivost je ta što LED-ica ne blinka ravnomjerno. Dok sam krenuo pisati ovaj post blinkala je oko 6-7 puta u sekundi dok sad blinka jako brzo, skoro pa konstantno (ako se dobro vidi da treperi). Evo, upravo sad blinka sporije ![]() Temperature su ok, naponi su ok, konfa nije OC-ana tako da napajanje ne vjerujem da je problem. Komp općenito radi stabilno u idleu i loadu te dok pustim neki stress test. Kućište je neko no name (Colorsit ATX-L8050) Suma sumarum - kako složiti da LED-ica ne blinka? Tj. da stalno svijetli kao što je svjetlila dok je komp bio novi? EDIT: sad vidim da je još netko ima problem sa tim kućištem, na forumu hr je stavio topic no ne znam smijem li staviti link? Google (prvi link), slika kućišta, iznutra (bez "maske") Unaprijed hvala na odgovorima ![]()
95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%. Zadnje izmijenjeno od: Mario92. 06.01.2011. u 16:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
1
Datum registracije: Dec 2005
|
Tako je meni treperila na ventilatoru i svaki put kad sam upalio kompjuter treperila je jedno minutu i ugasila bi se i ništa otišo u čipoteku kupio ledicu zamjenio i toe to, očito da ti rikava ledica. P.S Imaš manual od matične i od kućišta negdje na netu u pdf-u vjerovatno, pa posrčaj malo po guglu taj manual možda piše tamo. Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 06.01.2011. u 16:53. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Gledao sam malo po manualu od matične, ima jedan power konektor na koji nije ništa spojeno jer te power žive (crna i crvena) idu iz molex konektora.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|