Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.01.2011., 12:02   #1
PTE_Cro
Registered User

PTE_Cro's Avatar

Datum registracije: Jan 2011
Ventilator graficke previse ubrzava

ovako radi se o tome ukratko:grficka kartica je ATI radeon 5850 HD Sapphire 1 gb....i sad znaci radi sve pet kad je windows dignut tiho i normalno....a kad udzem u neku igricu tipa battlefiled bad company 2 nakon par minuta igre pocne ventilator brujat ko pomahnito....ko u starim kompovima obican ventilator,sto je najtuznije prije 2 dana sam podigo iz linksa komp sa popravka jer je to prije brujalo i jos neceg oko napajanja...znaci sad su oni to kao trebali rijesit a opet isto sranje....mislim sta da ih opet zovem i opet im nosim komp a meni lik je reko da je sa grafom sve pet samo kao da je bilo prasine u njoj....sta mi je radit to mene interesira.....ovako sto se tice drivera sve bi trebalo bit updateano jucer sam ih instaliro na verziju ja mislim 10.12.Prije nikad nisam imo takvih problema a sve sa igro i radio isto....i jos mi se sad pocelo desavat da kad palim komp ili resetiram da isto ventilator pomahnita i bruji....Pomazite ko kod zna....evo i linka od grafe:

http://www.amd.com/us/products/deskt...-overview.aspx

ne znam sta jos rec jebo ja radeon...da nije do njihovih drivera cuo sam bio svega da su se ljudima znale sprzit graficke zbog losih drivera i takve price...ili bio sam prcko nesto po onom ati overdriveu al tamo mi je sve normalno 725/1000 Mhz i fan control je iskljucen

konfiguracija:Manufacturer: System manufacturer
Processor: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8500 @ 3.16GHz (2 CPUs), ~3.2GHz
Memory: 4096MB RAM
Hard Drive: 500 GB+640 GB
Video Card: ATI Radeon HD 5850 1 GB
Monitor: Samsung SyncMaster 2053BW
Sound Card: Speakers (SoundMAX Integrated Digital HD Audio)
Speakers/Headphones: logitech PC headset Clearchat style stereo
Keyboard: logitech g11 gaming keyboard
Mouse: Logitech MX-518
Mouse Surface: Nova Gaming winner 3
Operating System: Windows 7 Ultimate 32-bit (6.1, Build 7600) (7600.win7_rtm.090713-1255)
Motherboard: ASUS P5Q Deluxe LGA 775 Intel P45 Intel Motherboard
Computer Case: NZXT Apollo Black

Zadnje izmijenjeno od: PTE_Cro. 05.01.2011. u 12:47.
PTE_Cro je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2011., 12:23   #2
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Instaliraj MSI Afterburner i pogledaj na koliko ti se točno vrti ventilator kad se pokrene igrica.
Oglas

Oglas
Staro 05.01.2011., 12:38   #3
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Dobrodosao na forum, molio bi te da procitas Osnovna pravila i Pravila postanja na podforumu Problemi.

Editirao sam ti naslov ovaj put. Napisi kompletnu konfiguraciju.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2011., 12:49   #4
PTE_Cro
Registered User

PTE_Cro's Avatar

evo ivo ja sam opalio jednu sliku pa pogledaj

http://slike.hr/slike/primjer1_f5130.png.html
Staro 05.01.2011., 13:02   #5
matrix30zg
Premium
Moj komp

matrix30zg's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Citiraj:
Autor PTE_Cro Pregled postova
ovako radi se o tome ukratko:grficka kartica je ATI radeon 5850 HD Sapphire 1 gb....i sad znaci radi sve pet kad je windows dignut tiho i normalno....a kad udzem u neku igricu tipa battlefiled bad company 2 nakon par minuta igre pocne ventilator brujat ko pomahnito....ko u starim kompovima obican ventilator,sto je najtuznije prije 2 dana sam podigo iz linksa komp sa popravka jer je to prije brujalo i jos neceg oko napajanja...znaci sad su oni to kao trebali rijesit a opet isto sranje....mislim sta da ih opet zovem i opet im nosim komp a meni lik je reko da je sa grafom sve pet samo kao da je bilo prasine u njoj....sta mi je radit to mene interesira.....ovako sto se tice drivera sve bi trebalo bit updateano jucer sam ih instaliro na verziju ja mislim 10.12.Prije nikad nisam imo takvih problema a sve sa igro i radio isto....i jos mi se sad pocelo desavat da kad palim komp ili resetiram da isto ventilator pomahnita i bruji....Pomazite ko kod zna....evo i linka od grafe:

http://www.amd.com/us/products/deskt...-overview.aspx

ne znam sta jos rec jebo ja radeon...da nije do njihovih drivera cuo sam bio svega da su se ljudima znale sprzit graficke zbog losih drivera i takve price...ili bio sam prcko nesto po onom ati overdriveu al tamo mi je sve normalno 725/1000 Mhz i fan control je iskljucen

konfiguracija:Manufacturer: System manufacturer
Processor: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8500 @ 3.16GHz (2 CPUs), ~3.2GHz
Memory: 4096MB RAM
Hard Drive: 500 GB+640 GB
Video Card: ATI Radeon HD 5850 1 GB
Monitor: Samsung SyncMaster 2053BW
Sound Card: Speakers (SoundMAX Integrated Digital HD Audio)
Speakers/Headphones: logitech PC headset Clearchat style stereo
Keyboard: logitech g11 gaming keyboard
Mouse: Logitech MX-518
Mouse Surface: Nova Gaming winner 3
Operating System: Windows 7 Ultimate 32-bit (6.1, Build 7600) (7600.win7_rtm.090713-1255)
Motherboard: ASUS P5Q Deluxe LGA 775 Intel P45 Intel Motherboard
Computer Case: NZXT Apollo Black

vjerojatno vent poludi zbog temperatura,pogledaj temperature pa napisi koje su...a i kako je receno sve se da rjesit msi afterburnerom...
matrix30zg je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2011., 13:06   #6
PTE_Cro
Registered User

PTE_Cro's Avatar

evo gore sam uploado sliku ako je to to....nisam nikad prije koristio afterburner pa se ne snalazim bas u njemu
Staro 07.01.2011., 16:18   #7
Lurker
Registered User
Moj komp

Lurker's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Nije nista cudno da ti se grafa cuje ko luda. Evo i moja u zadnje vrijeme vristi na novijim i zahtjevnijim igrama. Nazalost slozeno je tako da moja pokusava odrzat temperaturu ispod 75 otprilike ali mogla bi ona i komotno radit na 85. Eventualno mozes probat sa ATI overdrive manualno kontrolirat ventilator ali onda jako pazit da ti ne izgori ili se naviknut na bucan vent. Takodjer Imas soluciu ulozit u hladnjak pa maknes orginalni stavis neki bolji, veci, tisi i problem si rijesio.

Za promatranje temperatura ATI overdrive je sasvim ok, ali ako zelis malo vise informacija onda si uzmi everest pa si pogledaj kako ti se temperature ponasaju opcenito. Takodjer problem moze biti u lose izvedenom upuh/ispuh sistemu cijelog kucista gdje ce sve komponente patit od pregrijavanja onda ali graficka ponajvise.

Cheers
Lurker je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2011., 16:27   #8
BojanZD
Premium
Moj komp

BojanZD's Avatar

Datum registracije: May 2010
Koliko ja vidim,s tvojom grafom je sve OK!
GPU temp je max 55°c, vent se vrtio max 50%...to se nebi smjelo ni čuti.
Jesi ti siguran da to grafa stvara buku??
BojanZD je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno