|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2005
|
Ati Radeon 9700 OC
Bit ću kratak!Imam AMD Barton 2500+ Slotek 75FRN-2L 2*256 ram Kingmax 400MHz Maxtor 80GB i Leadtekovu TV karticu! Kolko to mogu kloknut a da radi stabilno? BY ZC
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Cemu naslov radeon 9700 OC ? ![]() Nitko nezna koliko ide OC tvog kompa, to ti sam moras skuziti... Prvo testiraj memoriju memtestom (pikni memu u utore 1 i 3 ili 2 i 3-> jedna obavezno mora raditi u 3. za dual chanel) i vidi do koliko ide pod nekim norm. naponom (ne bih isao preko 2.7 ili 2.8)! Kad vidis do koliko ide mema (latencije moraju biti sto nize!) onda odi se igrati s procom....sad jel ti je proc zakljucan ili otkljucan?? Dal mu mozes mjenjati mnozitelj u biosu (tj. dal ima promjene ako stavis mnozitelj na npr. 9) Ako mozes, to bolje jer onda smanjis mnozitelj (na npr 10) i dizes FSB te testiras s Primeom (par sati)... Evo da ti ja dam primjer mog kompa: proc Barton 2600+(otkljucan), ista maticna (BIOS- power bios 1.7LFB), memorija Kingmax DRR466 (1 komad od 256MB, najbolje radi u trecem utoru->ide do 225 na 2,5-2-2-7 pri 2.6V) s time da mi je maknut jumper s maticne s kojim se podesava FSB proca (ono 100/133 ili 166/200-> pogledaj u manual) on dela na 210x10,5 pri naponu od 1,625V (VDD na 1.6, VDIMM na 2.6V, AGP na 1.5V) cim stavim FSB na 211 prime se rusi no neznam dal je to zbog maticne (dal trebam povisiti VDD) ili proca (povisiti Vcore)! Pozdrav
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Ako pitaš za grafičku: - skini AtiTool 0.0.23 i njime testiraj max. stabilne frekvencije jezgre i memorije - bilo bi dobro staviti gore VGA Silencer rev. 3 (95kn u Linksu) i eventulano pasivce (Zalmanove ježeve, 70kn ili sl.) na memoriju - za OC je meni najbolji Ati Tray Tools, ima opciju Auto 2D/3D overclock i diže frekvenciju (snimljeni profil) prilikom pokretanja D3D/OpenGL aplikacija i kasnije spušta kad se izađe van. Ima još i zgodan plugin za monitoring temperature Hard diskova ![]() Ja svoju držim na 380/640, sa Silencerom bez pasivaca na memoriji. Na tim je frekvencijama apsolutno stabilna u svim uvjetima; i u igrama i 3DMarku i "osjetljivom" AtiTool-u na neograničeno vrijeme. Inače ide i malo više, ali bolje da ima rezerve. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ako pitas za Radeon onda ATI tool pa kad ti se pokazu artefakti spusti za kojih 5MHz i tu drzi! A sto se proca tice imam istu plocu (ako je golden flame onda da) ´isti´ proc (ne mogu rec isti jer ne znam koji tip je tvoj AQXEA ili drugi niti znam kad je proizveden) ...npr. meni proc voli visoku voltazu pa radi na FSB225MHz@1,8v a mnozitelj je na 11 To NE MORA znacit da i tvoj ide toliko....mozda ide vise mozda nece ni toliko....sve ovisi o komponentama (proc, maticna, mema, napajanje, hladenje.....) i o sreci ![]()
![]() |
#8 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#9 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Pitam, zanima me jesi li se ti usrećio i je li kupljena.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|