Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.09.2010., 15:06   #1
laytime
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2010
(riješeno) Laptop Asus F5V se gasi

Pozdrav svima

Prije par dana kupio sam bateriju za laptop, umetnuo je unutra i upalio ga. Laptop je normalno dignuo Windowse i radio neko vrijeme na bateriji. Zatim se par puta random prebacio u sleep mod bez upozorenja.
Onda sam ga ponovo upalio i stavio na punjač. Bateriju sam formirao prema uputama: tri ciklusa punjenja i pražnjenja ali problem nije nestao. Tokom par dana uspio sam odgledati film samo na bateriji i surfati netom. Ali sada toga više nema, bez punjača ne radi.
Dakle kada je na punjaču radi normalno, kada se punjač izvadi odmah se ugasi. Baterija se normalno puni ali uzalud.
Ima li tko kakav prijedlog?
Je li stvar do baterije?

Laptop je Asus F5V a na njemu su Windows7

Unaprijed hvala
laytime je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2010., 17:37   #2
ToMMeK007
Banned

ToMMeK007's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Probaj stavit dugu bateriju u laptop.... ili trazi garanciju na bateriju ak si uzeo novu bateriju... moze biti da je baterija neispravna....
ToMMeK007 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.09.2010., 19:04   #3
laytime
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor ToMMeK007 Pregled postova
Probaj stavit dugu bateriju u laptop.... ili trazi garanciju na bateriju ak si uzeo novu bateriju... moze biti da je baterija neispravna....
Problem je u tome što je stara baterija potpuno crkla a ovu ne znam kako provjetri, a druge (osim te dvije) nemam. Kupljena je na eBayu od „pouzdanog prodavača“ pa je ne mogu samo tako vratiti i tražiti drugu. Garancija mi tu naravno ne vrijedi.
Hvala na savjetu
Staro 06.09.2010., 19:22   #4
maky111
Premium
Moj komp

maky111's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Jesi probao battery calibration?
maky111 je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2010., 23:40   #5
ToMMeK007
Banned

ToMMeK007's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
moze biti da je losa baterija, da je elektornika na bateriji riknula, mozda neki osigurac zastite, ali bilo bi cudno da je puni... no moze biti i osigurac na ploci koji je kod baterijie, da je usljed necega otisao, ko zna moze biti svasta... dok se nes ne raskopa tesko da se moze rec...
ToMMeK007 je offline   Reply With Quote
Staro 07.09.2010., 08:45   #6
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Lekcija 1: baterije za laptope se NE kupuju na ebayu. Sve te baterije, obično iz Kine, nemaju ni 10% kapaciteta u odnosu na originalne bez obzira što piše na njima. Ispušio si lovu. Nabavi si drugu bateriju jer s tom nećeš postići ništa.
Staro 07.09.2010., 08:56   #7
Rebbit
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2007
neka popljuje sellera na ebayu i trazi povrat od paypalla

Lenovo Thinkpad T14
Logitech MX Master 2S
Logitech MX Keys

Galaxy S23+

Rebbit je offline   Reply With Quote
Staro 07.09.2010., 20:25   #8
laytime
Premium
Moj komp

Ljudi hvala na odgovorima. Sad je i meni sasvim jasno da je problem u bateriji. S „novom“ baterijom ne mogu više ništa. Jednostavno ne radi nikako. Stara baterija ima bar dvaput više života od nove jedino je slabog kapaciteta pa drži jako kratko, svega par minuta.

Probao sam sve što sam mogao i čuo sa strane, čak sam i deinstalirao Microsoft ACPI-Compilant Contol Method Battery slušajući neke savjete sa strane, punio je i praznio puno puta i sl. Uglavnom baterija je mrtva i ništa ne vrijedi.

Očigledno je da sam ispušio. Sad sam ponovo u sporu s Kinezom.
Možete nalijepiti riješeno jer sad znam u čemu je problem.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno