Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 08.05.2010., 19:51   #1
vramba_rtf
Premium
Moj komp

vramba_rtf's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Komp se neće upalit

Zadnje gašenje je prošlo normalno kako treba. Tad sam isključio sve kablove i snio komp u boravak da ga spojim s plazmom. Tamo sam ga uključio u struju i tamo se nije htio upalit. Vratio sam ga gore jer sam mislio da produživač ne valja ili nešto, međutim ni na svom starom mjestu neće da se uapli. Napajanje je novo, staro mjesec dana. Onda sam mislio da mi se isključila žica od prekidača iz matične. Izvadio sam sve žičice od razno raznih ledica (između ostalih i onu PWR) i vratio ju nazad + na +, - na - i dalje neće. Pomagajte! Hvala!
Staro 08.05.2010., 20:56   #2
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
nhf, ali kako ovo spada pod softverske probleme?

a problem probaj rijesiti jednostavno da raskopas cijeli komp, sastavis negdje na stolu (samo da je stol bez metalnih dijelova), i vidis sto se dogada.
napajanje lako provjeris da li se pali, spoji zelenu (14-sti izvod) sa bilo kojom crnom, za svaki slucaj stavi neki ventilator na jedan od molexa. ako imas multimetar - jos bolje, odmah izmjeris napone .

Burko je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 08.05.2010., 21:10   #3
vramba_rtf
Premium
Moj komp

vramba_rtf's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Da stvarno, nisam dosad skonto da sam fulo podforum, sorry svima.

Napajanje nije, sad sam ga testiro spajalicom. Ali pojavilo se nešto možda važno... Dok sam čupo ATX kabal iz ležišta, na jedan kratki kratki moment su ventilatori se popalili i odma je stalo sve nazad. Šta još može teoretski bit?

EDIT: Rješio sam glupi problem, žica iz prekidača u matičnu 'PWR LED' nije bila nabodena na odgovarajuće igle. Samo onda ne kužim kako se komp nije dao upalit prije nego što sam ga uopće otvorio ali dobro, nebitno. Može LOCK!

Zadnje izmijenjeno od: vramba_rtf. 08.05.2010. u 21:59.
vramba_rtf je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno