Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Monitori, tipkovnice i miševi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.03.2010., 11:30   #1
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
usb switch

ljudi izludit ću više od muke... naime imam usb tast i usb miš i trebam najgluplji usb switch za to dvoje na dva kompa.

u čipoteci imaju neke printer splitere, međutim prodano + koliko sam skužio morao bi 2 komada kupiti, a komad je 250-300kn.

htio sam napraviti diy, ali su imali samo 3 usb a-a kabela... faaaaaak.

ovo ak kupim opet trebam 2 komada i na svakom stiskat da prebacim posebno miš, posebno tast + još 4 kabela me izađe 400kn.

znači trebam najgluplji, naj-low-level rješenje di ću gurnut 2 usb uređaja nutra i izać van sa 4 usb kabela, za svaki komp po par, i prebacivati ih preko preklopnika koji će se zvat PRVI i DRUGI

zapravo jel mogu ja polemit te sve kabele i spojiti paralelno kabele bez da oba kompa budu istovremeno upaljena (ali pod naponom)? ima tko iskustva?

p.s. vga mi nije bitan, ps2 ne dolazi u obzir
syss je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2010., 12:40   #2
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
da i ja malo monologa povedem ako netko treba ovakvu stvar da ne baca 400+kn.

baza projektića je stari 2/1 paralelni preklopnik koji obično skupljaju danas prašinu, a dobar je iz razloga što se od njega (točnije njegovog selektora) može napraviti negdje 5 usb inputa i 10 usb outputa (5 jedan kanal, 5 drugi)... znači u startu bi takav gotov uređaj koštao valjda 1k kn, da ne kažem kako mi je na pamet palo napraviti 3 inputa 3+3 outputa i kupit neke male usb spikerz... iz očitih razloga

daklem išao sam ponovo okušati sreću sa usb a-a kabelima i sa 3 komada su pali na 2 komada

ništa idem kupit muške konektore za output, kadli ono ima 3 kompletna muška konektora... majku ti više tvoju... i ajde nekak skompletira i četvrtog i krene sve.

za input sam orginalno kupio žensku kockastu dual on-board verziju koju sam ili spalio sa lemilom ili je treš... uglavnom sve se iznutra po prespajalo i bacio sam ga u smeće.

suma sumarum oko 3 sata posla, sve skupa izašlo 65kn bez svičera i asus usb karticu za input sam imao u ladici... naravno može normalni ženski konektor doći gore što podiže cijenu na 75kn

masakrirana žrtva.

postavljeni kabeli na drvenu podlošku da dođu u vagu i lagano zaliveno sa vrućom plastikom.

zaliveni dobrano svi konektori i postavljena asus usb kartica kojoj sam odrezao krajeve pci bracketa, ovo desno crveno su mase koje su zalemljene na vanjski dio svakog konektora.

izvedba je kaos, ali je već bilo 11 navečer i ono... nisam više pitao za ljepotu. muški konektori su uglavljeni na prozirnu plastiku, koja je zapravo izrezana prednja plasitka od cd hard case-a, prišarafljena sa šajbicama da ne pukne i onda sve skupa zaliveno u vruću plastiku. ovaj čveger kod inputa je bilo rezano za ženski "kockasti" dual input koje nalazimo na mbo, međutim eto propalo je sve.

eto that's how i roll now

uskoro će sve to skupa se opiturat u mat crnu (zar postoji kakva druga boja za takve kutije) da se prikriju nedostatci izrade i na onaj ručni printer isprintat labele da se označi prednja i stražnja strana.

peace.

p.s. mislio sam provući i power switch za komp, međutim predivna opcija biosa wake on usb insertion mi je omogućila da je dovoljno samo odabrati taj komp kao source i on se odmah digne sa standby-a... mastrubacija se desila kad sam shvatio da to sve radi dobro
syss je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno