|
![]() |
#1 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Grafička sa artifaktima
Grafička je Sapphire ATI 9000pro sa EtronTech memorijama na 4 ms, a konfiguracija je ona u sigu (manje više). Napajanje je DTK 400W. Stvar se jednako ponaša u drugoj konfiguraciji temeljenoj na NF2 i AMD. Artifakti se pojavljuju čim upalim komp. Interesantno je da u im Windowsima nigdje nema niti traga. Jednostavno nestanu. BIOS se jedva može pročitati. Trenutno mi je baš ta kartica u kompu. Everest kaže da ima 32 Mb memorije i to 256 bitne. Ona prva brojka bi trebala biti 64 a druga 128 (ovo potonje nije nužno ![]() Moj genijalan zaključak je da je prdnula memorija. Sada me zanima kako da otkrijem koji chip. Kako je to najednostavnije otkriti? Metoda prstića neće donijeti precizne rezultate jer su memorije ispod i iznad PCB-a u paru, pa se grije svakako. Bili što riješio neki drugi BIOS? Stavio sam neki i sada ta pokvarena memorija radi na 275 umjesto na 250. Najveća je tuga što mi je grafička prirasla srcu. Pazio sam je i mazio. Nikada nije clockana niti gažena. Hlađena je vodom (voda ide kroz blok na ne preko kartice kao kod nekih). Prestala je raditi kada sam je nekoliko dana ostavio sa strane a u komp stavio drugu karticu. Možda sam joj povrijedio ponos? Obečajem da je više neću vaditi ako je popravim. Samo za glancanje i ulizivanje. Kako mislim da je prdnula memorija, a iste nemam, trebao bi par chipova. Ima li tko pokvarenu grafičku sa tim chipovima?
![]() |
#2 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Brat će ti sigurno imat onaj mjerač temperature pomoću lasera. Sa tim bi mogao bolje odrediti koja se memorija kako grije.
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Drek ima. Taj je sav svoj alat sam izradio. Otkrio sam koje su u pitanju. To su one 4 na kraju kartice. Izgleda da ću ih jednostavno skinuti dolje. Ali to više neće biti moja ljubljena kartica. Samo neko okrljašteno smeće. SHMRC.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|