|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2009
|
![]() Imam MikroTik 2.9.27 Ovako sve radi kako spada,ali kad probam ogranicitbrzinu interneta po korisniku,da svi imaju jednaku sto se tice intereta nikako ne radi. Ili se upce ne moze na interent ili skroz steka, a nemogu ostaviti da svi imaju jednaku brzinu jer onda ADSL veza ne bi radila kako spada,stavio bih svima 1Mbs down i upload koliko bi bio potreban,jer ne znam. Ima li ko kakav nacin preko winboxa ili ako mu se da preko Team Wiewer jer ja stvarno ne znam sto vise napraviti da to radi. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Trebaš kopat i proučit: http://www.mikrotik.com/testdocs/ros/2.9/root/queue.php |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
uspio sam sad limitirati i down je cca 1Mbit/s a upload oko cca 60kbit/s .ali je problem sta takvo ogranicenje u simple queu radi samo kad je ograniceno sve na tu brzinu.ne mogu odrediti da bude samo internet promet vec moram staviti all a tako ogranici i mrezni promet. ima tu kakve pomoci,kako to sredit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ima samo nije jednostavno u tri koraka. Trebaš ili po klijentima (ip) ili po vrsti prometa (tcp port) napravit više kategorija i po tome razdjelit. Rekoh, trebaš dobro proučit dokumentaciju i primjere. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
ovaj ma stvar je u tome da je taj MikroTik vec podesen,pa sad ja ne znam sto smijem dirati sto ne. Jedan decko ga je bio skroz podesio ali to za ogranicenje nismo isprobali bili i sad na kraju to ne radi...a nista pokusat cu nekako,zasad je dobro jer i onako mi je bitan u prvoj fazi samo net..a tek onda mrezna i servisi..hvala ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|