|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
VNC, No-IP i Remote access
pozdrav. evo nakon propalih par pukusaja, ufatio bih se opet ovoga da to proradi pa molim par savjeta. Trenutno imam namjesten doma LAN sa 4 kompa (na svima XP Pro) i nastelano mi je da se mogu na svaki spojit preko VNC-a. Na nekima je ZoneAlarm, a na nekima koristim XP firewall. Router je D-Link DSL G-684T sa zadnjim firm-om (ne T-com). E sad bih htio nastelat da se mogu spojit preko neta na komp od staroga. On ima D-Link DSL G-624T, znaci slicna stvar. Koristio bih VNC i No-IP. Ono sto mi nije jasno jos uvjek jest, dali trebam stavit No-IP client program na njegov komp ili samo namjestit da njegov router komunicira sa No-IP servisom i ukljucit/namjestit taj port-forward koji jos uvjek nisam prokuzio. I neznam koju opciju namjestit kod kreiranja NO-IP hosta, DNS Host (A), DNS Host (Round Robin), DNS Alias (CNAME), Port 80 Redirect, Web Redirect. Prijasnjih puta kad sam se zezao sa ovim najdalje sto sam bio dosao jest da se ulogiram u njegov router koristeci No-IP, ali nikad dalje od toga. Moze koji savjet / info / tip. hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Ako imaš opciju u routeru da sam refresha IP onda nemoraš stavljat app za windowse. Također, trebaš portove sredit. Tu imaš za portove: http://www.realvnc.com/support/portforward.html Odabireš A opciju na NO-IP. edit: Da, na to sam mislio.
Zadnje izmijenjeno od: Facelessone. 05.01.2010. u 16:36. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Na sta tocno mislis pod IP refreshanje? Da ima onu opciju za izabrat "Dynamic DNS Configuration" gdje izaberem/ukucam: servis/username/password/host-name tako da on updejta sa NO-IP servisom IP adresu kad je T-com promjeni? Ako mislis na to, onda ima i to provjereno funkcionira. bacim oko na ovo, javim rezultate. puno hvala. evo napokon uspio :-). radi i preko browsera i direkt preko VNC-a samo je prokleto usporeno, ali mislim da se to nemoze izbjeci. enivej problem je naravno bio cjelo vrijeme u tom vrazjem port forwardingu. da bih pristupio kompu trebam ukucat "ip adress (router):5900". e sad, ako imam 2 kompa na tom istom routeru kao sto je slucaj sta na ovom drugom kompu treba namjestit drugi port u VNC-u i onda u routeru forwardat na taj promjenjeni? hvala i pozdrav. Zadnje izmijenjeno od: geronimo_2. 07.01.2010. u 10:29. Razlog: dodavanje |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|