Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.02.2005., 10:07   #1
Denzil
Secret Undercover Agent
Moj komp

Denzil's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Exclamation Kernel_Stack_Inpage_Error

Moji problemi su poceli ovako: http://forum.pcekspert.com/showthrea...hreadid=16574, privremeno sam to rjesio istekavanjem nekoliko trosila u kucistu... sve je super radilo od onda i sad zadnjih par dana opet katastrofa...
ono st aje sada bitno da sam ovaj puta svaki put kad se komp zamrzne pricekao neko vrijeme i SVAKI put se pojavio Blue screen koji mi je javljao Kernel_Stack_Inpage_Error... ponekad sa stop: 0x00000077, ponekad sa stop: 0x0000007A uz poruku da je problem sa atapi.sys driverom. Bio sam na Microsoft.com i upiso te "sifre" no nisam izvuko previse informacija... oni predlazu da imam mozda virus u Boot sectoru.. no ovaj atapi.sys je najnovija vijest.. pogledo sam i to je driver od IDE kanala (a ne od DVDa kao sto sam mislio)...naravno sve sam uninstaliro..i kad se komp resetiro, uso u Windowse..javio mi je nesto fascinantno: Cannot install harware... unknown platform!! to se odnosi dakle na primary i secondary IDE channel...

moj komentar je WTF!!!?!?!

P.S. Imam matsonic MS8137C+ plocu..staru 2 godine, WD Caviar 20Gb.. Pioneer DVD 120S, i Teac przilicu.. mislim da su to sve relevantne komponente za sad.
Staro 04.02.2005., 17:40   #2
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Pa očigledno je došlo do problema s driverima za IDE kanale ili su isti crkli. Reinstal drivera za prvi slučaj, za drugi odllazak na Jakuševac pa potom usputno stajanje u Hg-spotu (najbliži) bi trebao riješiti problem.
tor je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.02.2005., 00:32   #3
Denzil
Secret Undercover Agent
Moj komp

Denzil's Avatar

da samo kaj mi kupnja nove maticne predstavlja problem jer to povalci automatski i novi procesor....a to je vec investicija... jedino da kupim polovnu maticnu, onak za prvu pomoc.... jer ne volim kupovat polovne komponente za svoj komp... no hvala na misljenju u svakom slucaju...
reinstal drivera za sad nisam uspio, konkretnije: Drivers not for this platform. Nikad cuo za tak nes... no budem ga Ghostao....samo moram nac vremena pa cu vidjet sta ce rec kad mu vratim sve kak je bilo dok je radilo...

tenks
Staro 08.02.2005., 09:46   #4
Denzil
Secret Undercover Agent
Moj komp

Denzil's Avatar

hm, Ghostanje je pomoglo..barem prva 2 dana... jucer sam przio CD i na pol puta asam pokrenuo neki AVI isjecak iz filma i odjednom banana.... film stao, zvuk poceo preskakat... komp MRTAV... priceko sam pol minute -> BLUE SCREEN... opet isti ERROR, ali ovaj put greska u NFTS.SYS... nisam jos otkrio od cega je to driver al od cega god da je brijem da je u necem krupnijem problem...

:confused:
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno