|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
(riješeno) Plavi ekran nakon promjene procesora
Dakle,kupio sam novi procesor q8300 a imao sam E7300,nakon sto sam stavio quad ne mogu upalit komp,smrzne se kod ucitavanja win-a izbaci plavi ekran i restarta se.Isprobao sam i E5300 proc i ista stvar se dogada,mjenjao sam i memorije ali opet isto.flsao sam bios zadnji i pokusavao dizat live linux i restarta se svaki put.U bios mogu uci bez problema. Dali je moguce da se samo socket zahebo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Pogledaj detaljno da nisi slučajno koji pin iskrivio kod zamjene procesora...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2009
|
Dajte pomozite čovjeku, bez kompa je već 5 dana, a i ovaj post je napisao sa PS3 kojem je net spooor. Vjerojatno zato i ne odgovara na ovo. Kad je pokrenut live linux komp je jednostavno se ugasio nakon 10 sek učitavanja. Kod normalnog boota sa Windowsima ide do ekrana sa windows logom i onda baci blue screen u kojem je neko odbojavanje (mislim ono kao da sprema memoriju na disk - takav neki error). Kao što je rekao nije do memorije jer je probao sa 5 različitih modula, a i BIOS je najnoviji, postavke na defaultu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
DD9512
Datum registracije: Jun 2009
|
Zamjenio si dual core sa quadom. Nije do proca jer ti ploča uopće ne bi butala. Probaj jednostavno instalirat ponovno windowse ili šta već koristis. Ja sam imao sličan problem sa amdom. (prijelaz sa duala na quad) Pretpostavljam da si ubo proc na ovu plocu iz "moj komp" abit IP35.. Na abitovoj stranici kaze da taj proc uopce nemoze na ovu plocu.. Vjerovatno grijesim ali eto, vrijedi pogledat.. Zadnje izmijenjeno od: dean225. 30.11.2009. u 13:03. Razlog: Dopuna!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
DD9512
|
nemoj me drzat za rijec.. Morao bi radit taj proc na toj ploci kad radi npr. Core 2 Extreme QX9650.. Ali nema ga uopce na onoj tablici koje procesore podrzava ta ploca.. Ima Q8200 ali kod njega pise da je u test fazi.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
![]() C L O W N I N G ![]() Zadnje izmijenjeno od: Doink the Clown. 30.11.2009. u 17:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
kao što kolega clown kaže probaj hiren*s |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
DD9512
|
@Doink The Clown.. moram priznat da je mi je promaknuo taj detalj.. Ali provjerio sam support nemaju ni E5300 na tablici procesora koji rade na ploci. Ima E5200 koji je u test fazi. Tako da sam sad siguran da ploca vjerovatno zbog biosa ne boota proc!! http://www.abit.com.tw/cpu-support-l...l_p35_ip35.htm Zadnje izmijenjeno od: dean225. 01.12.2009. u 20:19. Razlog: Dodao link! |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Malo čudno jer meni E5300 najnormalnije radi na ploči sa starijim 965 chipsetom...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
ploca otisla na reklamaciju,pa cemo vidjet,danas mi dosla nova a problem je sa hardwarske presao na softwarsku prirodu. Inace zamjenska ploca je dfi blood iron p35 i odmah je usla u windows sa q8300 dakle stvar je bila do ploce.... e sad,prvi put kad sam usao u win7 on je naravno automatski instalirao sve sto mu je potrebno za vrtit novu plocu i pitao me za restart,ja sam restartao i otad nikako vise ne mogu uci u windows... PISE: Windows explorer has stop working i crni ekran!!! jedino mogu uc u task manager... ima li tko pojma sto se dogodilo,da ne reinstaliravam windowse ako ne treba... i nova ploca mi ne vidi uopce jedan disk ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
svaki drugi put kad palim komp ne zeli uc u windowse,jedino kad iskopcam druga dva hard diska i ostavim samo on sa op sustavom,a i tada nece svaki put,dali je maticna neispravana ili se blesira win7? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Kad zamjeniš ploču onda windowsi sami instaliraju drivere za tu ploču, i to dobro radi dok se ne restarta, kad se restarta driveri se pokolju sa onima od prijašnje ploče i windowsi su na guzici. ![]() To mi se redovito dešava ![]() U vezi diskova, poigraj se sa postavkama u biosu (SATA, IDE, AHCI). |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
a kako da maknem stare drivere kad ih nema u control panelu? i u biosu imam opcije RAID,IDE i ACHI? i sta time dobivam? probao ACHI komp se restarta,raid nisam ni pokusao,nema mi smisla. Sad pisem ovo iz safe moda sa networkingom... lud sam vise,sta opet moram nove windowse stavljat radi tih sugavih drivera? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
tak ja rješavam to.Jednostavno.Važnije podatke prije mjenjanja ploče stavim na drugu particiju i kasnije preselim natrag. Jest da je malo primitivno. ![]() Pričekaj druge odgovore, možda netko zna kako to rješiti. EDIT: probaj pokrenut repair sa instalacijskog DVD-a.Mala je šansa da uspije nešto, ali vrijedi pokušati. Zadnje izmijenjeno od: Speedbreaker. 03.12.2009. u 12:58. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
Stavio sam svjeze nove windowse 7,sad mi uredno prepoznaje diskove,ali nakon prvog restarta windowsa opet me nako win7 logo-a kod ucitavanja windowsa doceka crni ekran sa porukom windows explorer has stop working!!!!! vise mi je pun hurac ovog windowsa,dali netko zna u cemu je problem? rjeseno Zadnje izmijenjeno od: VulcanRaven. 03.12.2009. u 14:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
Ovo riješeno, lagano je tema za brisanje, a sa objašnjenjem nesto i vrijedi ![]() p.s. zanima me kak si to rijesio, jer cu i ja na 7ic, uskoro pa ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
mislim da je u pitanju bilo startup repair ili system restore point... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas