|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
ISDN->ADSL pomoć
Imam problem pri spajanju ISDN-a i ADSL-a. Sa tavana idu 2 žice na prvi telefon kojije u drugoj kući, njega nisam nista ni dirao. uz te dvije žice ide i kabel sa 8 žićica. Od tih 8 žica 2 žice nisi na ničeg spojene, a ostalih 6 žica je spojeno na ISDN uređaj. Na ISDN uređaj tih 6 žica je spojeno kontaktima (oni s mali oprugama) na način da ide par plava-bijela, zatim crvena-bijela, pa zelena bijela. Uspio sam uspostavit ADSL bez ISDN na način da sam uzeo samo plavu,crvenu i zelenu. Pitanje glasi, sto da dovedem na ISDN uređaj sa splitera kada sam izgubio bijele žice ?? Ili možda da ne diram taj kabal sto ide na ISDN i da spojim spliter na one 2 žice sto idu u drugu kuću? Hvala unaprijed. Ilija |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Splitter moraš spojiti prije ISDN uređaja jer splitter odvaja signal za telefon/ISDN od adsl-a. Iskreno rečeno, ne vidim potrebe za ISDN jer sam si ja uzeo adsl (Iskon.Duo) sa 2 telefonska broja (+24kn mjesečno), zadržao postojeće brojeve, a više ne plaćam ISDN pretplatu.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
Također preporućam da odjaviš ISDN uslugu pri ćemu trebaju doći monteri, skinit NT1 i uspostavit normalno ožičenje. Dobro je da budeš doma kad to budu radili da znaš gdje , šta i kako je spojeno (gdje je gl. ulaz linije, gdje spojevi za "dalje"). Možda ovo pomogne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Nakon svih mogucih kombinacija nije proradilo. Da li je netko radio nesto slicno ? Probao sam zvat u t-com i ne znaju(ili nece) nista rec, kao treba doci njihova služba... Bez spojenog nt1 2a/b uređaja nista ne radi, nema ni jedne linije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Ajde molim te skiciraj mi topologiju uređaja. Znači kako idu žice. Da li je onaj telefon u drugoj kući na posebnom broju ili dobiva broj sa ISDN-a? Gdje je fizički spliter? Uslikaj ako možeš kontakte na ISDN-u i navedi koji je model ISDN NT-a. Da bi ti ISDN proradio moraš jednu paricu (2 žice) sa phone priključka u spliteru dovesti do 2 krajnje lijeva kontakta kada ISDN NT gledaš sa prednje strane. Ostale dvije parice su vjerojatno spojene kao povrat tel linija sa ISDN-a (bilo analognih ab1 i ab2 ili digitalne S koja koristi dvije parice-4 žice) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|