Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.11.2009., 16:39   #1
karika
Premium

Datum registracije: Sep 2006
ISDN->ADSL pomoć

Imam problem pri spajanju ISDN-a i ADSL-a. Sa tavana idu 2 žice na prvi telefon kojije u drugoj kući, njega nisam nista ni dirao. uz te dvije žice ide i kabel sa 8 žićica. Od tih 8 žica 2 žice nisi na ničeg spojene, a ostalih 6 žica je spojeno na ISDN uređaj. Na ISDN uređaj tih 6 žica je spojeno kontaktima (oni s mali oprugama) na način da ide par plava-bijela, zatim crvena-bijela, pa zelena bijela. Uspio sam uspostavit ADSL bez ISDN na način da sam uzeo samo plavu,crvenu i zelenu.
Pitanje glasi, sto da dovedem na ISDN uređaj sa splitera kada sam izgubio bijele žice ??

Ili možda da ne diram taj kabal sto ide na ISDN i da spojim spliter na one 2 žice sto idu u drugu kuću?

Hvala unaprijed.

Ilija
karika je offline   Reply With Quote
Staro 12.11.2009., 17:34   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Splitter moraš spojiti prije ISDN uređaja jer splitter odvaja signal za telefon/ISDN od adsl-a.
Iskreno rečeno, ne vidim potrebe za ISDN jer sam si ja uzeo adsl (Iskon.Duo) sa 2 telefonska broja (+24kn mjesečno), zadržao postojeće brojeve, a više ne plaćam ISDN pretplatu.
Oglas

Oglas
Staro 12.11.2009., 18:20   #3
karika
Premium

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Splitter moraš spojiti prije ISDN uređaja jer splitter odvaja signal za telefon/ISDN od adsl-a.
Iskreno rečeno, ne vidim potrebe za ISDN jer sam si ja uzeo adsl (Iskon.Duo) sa 2 telefonska broja (+24kn mjesečno), zadržao postojeće brojeve, a više ne plaćam ISDN pretplatu.
Znam da moram spojit spliter prije isdn-a, ali ne znam sto iz splitera u isdn, iz splitera idu 3 žice a na isdn 6
Staro 12.11.2009., 20:24   #4
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Također preporućam da odjaviš ISDN uslugu pri ćemu trebaju doći monteri, skinit NT1 i uspostavit normalno ožičenje. Dobro je da budeš doma kad to budu radili da znaš gdje , šta i kako je spojeno (gdje je gl. ulaz linije, gdje spojevi za "dalje").
Možda ovo pomogne.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2009., 16:53   #5
karika
Premium

Nakon svih mogucih kombinacija nije proradilo. Da li je netko radio nesto slicno ? Probao sam zvat u t-com i ne znaju(ili nece) nista rec, kao treba doci njihova služba... Bez spojenog nt1 2a/b uređaja nista ne radi, nema ni jedne linije.
Staro 14.11.2009., 21:39   #6
bojler
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2006
Ajde molim te skiciraj mi topologiju uređaja. Znači kako idu žice. Da li je onaj telefon u drugoj kući na posebnom broju ili dobiva broj sa ISDN-a? Gdje je fizički spliter? Uslikaj ako možeš kontakte na ISDN-u i navedi koji je model ISDN NT-a.
Da bi ti ISDN proradio moraš jednu paricu (2 žice) sa phone priključka u spliteru dovesti do 2 krajnje lijeva kontakta kada ISDN NT gledaš sa prednje strane. Ostale dvije parice su vjerojatno spojene kao povrat tel linija sa ISDN-a (bilo analognih ab1 i ab2 ili digitalne S koja koristi dvije parice-4 žice)
bojler je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno