|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Pomoć oko slaganja wifi mreže
Poštovani forumaši zamolio bih Vas za pomoć oko slaganja wifi mreže. Naime prijateljima bih omogućio pristup internetu preko mene i tu dolazi do problema.Na koji način bih to najbezbolnije izveo ? ![]() A -ja B- frend 1 C- frend 2 (od mene udaljen ~100m) D- frend 3 (od mene udaljen ~150m) -moja kuća je na 10 metara nižem mjestu od točaka C i D,možda moguća optička vidljivost sa točkom D sa krova moje kuće,dok sa točkom C nije moguća zbog zgrade ispred same kuće. Pitanja : 1.Jel uopće izvedivo ? 2. Ako je ,na koji način ? 3. Potrebna oprema |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ZeNgE_Tiho_Cro
Datum registracije: Feb 2008
|
najbezbolnije: 1: AP + omnica (ima ovjde na prodaji jedna dobra i jeftina) 2,3,4, AP (clijent mode) +usmjerena antena (kantena, yagi, biquad, panel tp link) ako idete na kantene, yagi i biquad (homemade) onda i bar 2 metra LMR240-400 kabela možete za prvu ruku pokušat samo s AP-ovima na tavanu il prozorima 100-150 metara ne bi trebalo bit prevelika zapreka i bez vecih antena naveo sam AP jer je to najbezbolniji način da se vrzmate po kući s kabelima do 100m, i do krova gdje bi se trebalo postavit sve navedeno. Uređaji moraju imat optičku vidljivost. C mora stavit ap na kuću ispred nje ili dizat do optičke vidljivosti. Vidim da su i prometnice u igri, tako da postoje moguce smetnje u prijemu ako je izrazito prometno. sračunaj što vam se isplati ali definitivno preporučam AP+panel tp link. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|